Terug naar Archief

A-ploeg - Rooigem D

Door Kurt Beghyn Met 0 Commentaren

  

Afgelopen zaterdag stond een onvervalste topper op het programma in eerste provinciale.

Door het puntenverlies van Zele de dag voordien zou Rooigem mits winst Zele bijbenen aan de leiding van het klassement. Rooigem kwam dan ook supergemotiveerd en versterkt (3 keer C0 en C2) afgezakt naar de hel van het noorden zoals onze zaal bij de insiders bekend staat.

De tactische bespreking voor de match of was het de glazen bol van Madame Soleil leverde als ploegopstelling voor StPauwels Karel, Kurt, Robin en man in vorm Frederik op.

En dat ook de A-ploeg supergemotiveerd was om te stunten bleek al in de eerste ronde. Was het de ongeslagen thuisstatus, de 83ste verjaardag van vaste supporter Jean of had Zele ons iets beloofd? Wie zal het zeggen? Alleszins een 3-1 voorsprong en de eerste wenkbrauwen werden gefronst bij Rooigem.

Toch sloeg de tegenstander terug en halfweg stonden de bordjes gelijk (4-4).

Bij een 5-5 tussenstand sloegen we een tweede keer de kloof mede dankzij een onvoorstelbare ommekeer in de match Kurt – Nico. Kurt startte erg aarzelend en keek al snel tegen een 0-7 achterstand aan. Dan kwam de diesel op gang en dankzij 10! punten op rij plots drie setpunten. Dit setverlies kwam de tegenstrever nooit te boven en aangezien ook Karel een vijfsetter naar zich kon toehalen lag de druk volledig bij Rooigem. (7-5)

Frederik bewees zijn uitstekende vorm en bekroonde zijn avond met een derde overwinning terwijl Robin ondanks een zeer goede match in de belle het onderspit moest delven tegen Matthias Symoens die normaal in landelijke uitkomt. 8-6 en al zeker geen nederlaag.

Kurt verloor zijn laatste match met 0-3 waardoor het snel 8-7 stond en alle hoop op kopman Karel werd gericht. Deze speelde een prachtige partij tegen Nico. En zoals het een topmatch toekomt eindigde het met een apotheose, nl. een spannende vijfsetter waarbij van beide kanten hevig werd gesupporterd. Er was zelfs even een boe-klank te horen bij een netballetje van Karel, jammer.

Maar op aangeven van Jean - 'No Mercy Karel'  - maakt onze nummer één het af met 12-10.


9-7 winst en de hel van het noorden eindigde in een Waterloo voor Rooigem.

Maar ook Zele moet nog naar de hel komen.... Een gewaarschuwde ploeg is er twee waard!


P.S. Bedankt aan alle supporters voor de aanwezigheid.

Terug naar Archief