Terug naar Archief

3 maal 3 is 9

Door Kurt Beghyn Met 0 Commentaren

  

Op de 11de en laatste speeldag van de heenronde stond de verste verplaatsing van het seioen voor de B-ploeg op het programma.

Zaterdagmorgen belde captain Guy mij met het slechte nieuws dat hij zijn duim tussen de deur had gestoken en jammer genoeg niet kon spelen (@Guy: Er zijn aangenamer plaatsen om uw vingers tussen te steken).

Jammer genoeg geen reserven beschikbaar, dus een onvolledige ploeg om naar Galmaarden te rijden. Maar de telefoon lag nog niet op de haak toen in mijn glazen bol in sierlijke witte letters de magische formule '3 x 3 = 9' verscheen. Een formule die voor pingpongers meer betekent dan de reeks van Fibonacci of de verhouding van de gulden snede voor echte wiskundigen.

En zowaar lukte het nog ook.

Jeffrey speelde alle frustraties van een verhuisde plaatselijke brouwerij en een ter ziele gegane frituur van zich af . Tom VDB ging à fond en deed er alles aan om de stunt van enkele jaren geleden met de D-ploeg (winnen met drie spelers in Galmaarden) over te doen. En ikzelf had het volste vertrouwen in de formule van de glazen bol.

Op deze manier keerden we dus onverhoopt met de drie punten terug naar huis.

De eerlijkheid gebiedt ons toe te geven dat het ook anders had kunnen lopen want de hekkensluiters boden heel wat tegenwerk en staan zeker onder hun waarde geklasseerd. Bovendien zagen ze af van de mogelijkheid om hun ploeg te versterken door een speler te wisselen met iemand van hun A-ploeg. Een verkeerde gok of een gemiste kans voor Galmaarden?


Tot slot nog enkele bemerkingen bij de heenronde van de B-ploeg:

  • Na 11 wedstrijden staan we op een 7de plaats.

  • We totaliseren 23 punten waarbij we 93 wedstrijden wonnen en 83 verloren.

  • Alle wedstrijden eindigden op 11-5 of 9-7 in ons voor- of nadeel.


Het stond dus in de sterren geschreven dat we met een oneven aantal spelers zouden winnen.


P.S. @Jeffrey: het huisnummer van de brouwerij was een even getal. Logisch dus dat deze er niet meer was...

Terug naar Archief