Terug naar Nieuws

Verslag A-ploeg (door Bart VDN)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Madelon A (B6,C0,C2,C4) - St-Pauwels A

 

 

Deze week moesten we rekenen op de improvisatie van onze kapiteins en sportieve cel om uiteindelijk aan de opstellingen te komen. Omdat we met de A-ploeg stilletjes aan in veilige haven komen, werd er gekeken naar versterking voor de B-ploeg. Kapitein Stefan hakte de knoop door om zichzelf nog eens tegen Ronse te laten spelen en in een vlaag van nostalgie wou Ronny nog eens terug naar de nineties en nillies om nog eens in zijn A-ploeg te spelen.

Het werd een zeer geslaagd comeback, alsof hij nooit was weggeweest ;-)

 

De thuisploeg stond met hun vaste 4-tal opgesteld, dus we wisten dat we stevig aan de bak moesten in de schitterende sporthal van Opdorp. Tom merkte dadelijk dat de 4e man van de thuisploeg, Nico Peeters, in zijn dagje was en moest onmiddellijk een 3-0 nederlaag incasseren. Een gelijke stand na de 1e wedstrijden van onze kopmannen, daar hadden Ronny en Bart niet op gerekend, dus ze wisten wat hen te doen stond. Dus pakten zij maar de scalp van de kopmannen van de thuisploeg, Ronny met zijn diepgeplaatste mokerslagen versloeg Kevin en Bart liet Tim Wauters in het zand bijten. Via deze score kon het niet anders dan vlotter lopen naar 1-5, al moest Jorik toch ook via 12-14 in de belle langs Nico Peeters.

De kloof van 4 wedstrijden werd deskundig vastgehouden, en een kleine remonte naar 4-6 van de thuisploeg werd gecounterd met een winst van Tom tegen Tim, al moest hij daar gebruik maken van zijn konijnenpoot (of was het iets anders)  voor wat chance. Bij 4-8 kon Ronny nog eens in de schijnwerpers staan want hij was Bart voor met de 9 op het scorebord te zetten, hij liet de sterke Nico Peeters geen kans.

 

In het Engels hebben ze een beter spreekwoord dan "het vel van de beer" met "it ain't over till the fat lady sings", maar de promotie naar Landelijke is eigenlijk wel binnen. Want als de A-ploeg gewoon aan elke wedstrijd start (dus geen forfaits) dan zijn we zeker van de 1e of 2e plaats !

Terug naar Nieuws