Lauwe B (C0-C0-C2-C6) - A-Ploeg               6 - 10

Stefan Snellinckx                     3

Karel Piron                               3

Frederik Van Hoyweghen          1

Deze wedstrijd tegen de hekkensluiters was uiteindelijk geen walk-over.

Het was vooral de (sterke) plaatselijke kopman (C0 Stan Roelens) die zijn team toch lang in koers hield. Het was pas bij de voorlaatste spelronde dat we de overwinning konden binnenrijven.

Het is wel leuk dat we ook zonder kopman Jorik punten kunnen pakken.

Captain Stefan, Bart en Karel konden elk 3x scoren. Frederik heeft jammer genoeg niet meer hetzelfde niveau als bij het begin van het speeljaar …

Knal Deinze A (C0-C2-C4-E2) - B-Ploeg                         3 - 13

Joris Malcontent                     3/3

Jeffrey Suy                            3/4

Ronny De Boom                         3/4

Guy Meerschaut                       2/3

De verplaatsing naar Deinze houdt meestal een verrassing in wat betreft de opstelling van de thuisploeg. Je kan weggeblazen worden indien ze op hun sterkst staan, je kan ook kansen hebben indien ze niet voltallig aantreden.

We hadden geluk en bij aanvang geloofden we zeker in onze winstkansen. Dat de einduitslag uiteindelijk 3-13 zou zijn … dat had eigenlijk niemand verwacht.

Deze sterke prestatie was er vooral eentje van het collectief. Iedereen kon terugblikken op een zeer geslaagde avond.

Opvallend was dat men Joris opnieuw van een 4 op 4 hield omdat één van de thuisspelers verstek gaf voor zijn 2 laatste wedstrijden. Dit is ook een goed teken want de tegenstanders zijn blijkbaar opnieuw een beetje bang om te verliezen tegen hem …

C-Ploeg – Sleidinge B (C4-C6-C6-E2)           7 - 9

Kurt Beghyn                             2

Theo Klomp                              2

Stijn De Boeck                        2

Filip Mortier                           1

Qua klassementen dachten we dat dit varkentje snel gewassen zou zijn … maar niets was minder waar. Bij de bezoekers waren er duidelijk een aantal spelers ondergeklasseerd. Sterke prestatie van de bezoekers die konden rekenen op een ijzersterk acterende kopman Jordy De Wulf (4 op 4), maar ook Robin Moentjens en Dieter Schelstraete waren als C6 sterk bezig. Zelfs E2 (maar minstens enkele klassementen hoger waard) Jarne Moentjens kon heel wat weerwerk bieden.

Het is duidelijk dat Sleidinge B een ploeg is dat ons “niet ligt” dixit de woorden van Theo.

Merelbeke H (D6-D6-D6-NG) - D-Ploeg               6 - 10

Peter Daems                            4

Steven Ruys                             3

Joeri Vercauteren                   2

Marc Segers                            1

Verslag captain Steven:

Voor deze speeldag stonden beide ploegen zij aan zij in de ranking met elk 2 gewonnen wedstrijden uit 8 matchen. Het beloofde een spannende avond te worden.

De thuisploeg kampte met een karrevracht zieken waardoor NG-speler Stefaan Stevens voor het eerst geselecteerd werd. Deze ex-D2 speler ontdekte na 5 jaar onderbreking zijn oude passie. Bij de bezoekers ligt Marc F nog voor (zeer?) lange tijd in de lappenmand en Yves (hopelijk voor hem) onder een stralende zon. Arne verkoos een uitstapje naar het kuipke waardoor Peter in de ploeg kwam.

Onze 'meester' liet meteen duidelijk blijken dat er met hem nog rekening dient gehouden te worden want na een 'quasi' perfecte match tegen vader Nuytinck zette hij Sinpals op voorsprong. Steven begon behoedzaam tegen de onbekende NG-speler. Die bleek zijn techniek nog niet verloren te hebben en aanvankelijk ging het gelijk op, maar vanaf de 3de set bleek de uitgeweken Antwerpenaar nog niet op zijn oude niveau te zitten.

De goede start kreeg jammer genoeg geen vervolg. Joeri zag Argentijnse sterretjes tegen Quesada terwijl Marc S na 2 gelijkopgaande sets, de rol moest lossen tegen Jurgen Botte.

Pistol Pete zette zijn perfecte rapport verder tegen de niet geklasseerde linkspoot. Op de andere tafel krasselde de bezoekende kapitein dat het een lieve lust was. Bij een 7-0 achterstand in de 3de set had hij tot dan welgeteld 8 punten gescoord. Maar opeens leek ondergetekende toch de code van Nuytinck Sr. gekraakt te hebben. Steven ging op en over grijsbaard. In de 4de set leek er lange tijd een belle in de maak maar 11 punten bleken deze keer niet genoeg om de set binnen te rijven. Daarna ging het eigenlijk in een sneltreinvaart naar een 5-3 achterstand halfweg. Omdat Marc S geen raad wist met het Zuid-Amerikaans temperament en Joeri zijn evenbeeld vond in spelstijl. Alleen was zijn overbuur iets koelbloediger.

De 'koffie' halfweg kwam als geroepen en deed wonderen. Marc S ging in no time over de herbeginnende Stevens en Joeri hervond zijn 'cool' tegen Rudy. Pistol Pete en Steve Stunt zetten de positieve trend verder en zo keerden de kansen weer volledig in het voordeel van Sinpals: 5-7!

Marc vocht voor wat hij waard was tegen Rudy maar moest jammer genoeg nipt de duimen leggen. Terwijl Joeri zijn zaakjes aanvankelijk onder controle leek te hebben tegen de NG-speler, begon onze reus te slabakken. Gelukkig hervond hij in de beslissende set zijn eigen spelstijl terug om het belangrijke 8ste punt op het bord bij te schrijven. In de finale wedstrijden leek Steven de tango te dansen met Xavier en liet zijn Spaanstalige tegenstander alle hoeken van de tafel zien. Enkel bij 10-6 achter in de 3de set moest de Sinpalse kapitein de Argentijnse steak nog eens extra flamberen: 0-3 en de overwinning was een feit! Ondertussen stoomde Peter verder naar een full monty. Jammer genoeg moest hij in de laatste match toch een setje toestaan. Zonder setverlies een pingpongavond afsluiten, zou een unicum geweest zijn in de rijkgevulde tafeltenniscarrière van onze kopman.

Een mooie, collectieve en deugddoende overwinning van onze D-ploeg met Peter Daems als absolute uitblinker. Volgende week genieten we van een weekje rust en daarna mogen we Yves terug verwelkomen na zijn verblijf in Zuid-Europa.

Hamme E (D6-D6-D6-E4) - E-Ploeg             9 - 7

Jelle Koklenberg                      3

Walter Deprez                        2

Rik Taffeiren                          1

Hans Pauwels                            1

Op papier maakten de onzen weinig kans om iets te rapen in Hamme maar onze E-ploeg maakte er een echte wedstrijd van.

Jelle en Walter waren onze sterkhouders, Rik en (invaller van het laatste moment) Hans konden elk 1x prikken. Net niet genoeg om een gelijkspel uit de brand te slepen.

F-Ploeg - Deinze G (E6-E6-E6-NG)                10 - 6

Erik De Caluwe                        3

Leen Vandenberghe                  3

Jarne Van De Walle                 3

Kevin Vercauteren                   1

Verslag Erik:

Deze wedstrijd stond in het teken van een overwinning en dit een onuitgegeven opstelling.

Erik, Leen, Kevin en Jarne.

Ondergetekende, kon eindelijk ná lange inactiviteit zijn eerste competitiewedstrijd spelen.

De start van Jarne en Kevin was super met telkens een 3-0 overwinning.

Leen maakte via een belle er 3-0 van, terwijl ondergetekende met 1-3 verloor tegen Amos. Uiteraard was ik ontgoocheld, maar uiteindelijk werd Amos de man van de match met als enige een 4 op 4.

Bij tussenstand 4-1 zagen we al een 5-1...maar Kevin gaf een 2-0 voorsprong nog uit handen, en verloor met 12-14 in de vijfde set ! En dus 4-2 tussenstand.

Via 5-3 werd het uit het niets 5-5, want zowel Jarne als Kevin moesten hun meerdere erkennen.

Leen (weerom in een belle) en ondergetekende klaarden de klus en werd het 7-5.

Jarne herpakte zich, maar Kevin bleef steken via 8-6 werd het dank zij Erik en Leen (weer een belle) uiteindelijk 10-6.

Om het met de woorden van Leen te zeggen, ‘t is bijna Kerstmis...daarom drie belles gespeeld "Jingle Bells"

Beide ploegen genoten nadien van de broodjes en vonden van elkaar dat we zeer sympathiek waren !

Tafeltennis kan dus wel degelijk heel leuk zijn.