Terug naar Nieuws

Speelweek-8 (VTTL_Speeljaar 2021-2022)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

8e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Schulen C (C0-C0-C2-C2)             8 - 8

 

Jorik Maes                              3

Tom Van Den Broeck                3

Frederik Van Hoyweghen          1

Joris Malcontent                      1

 

Klassementen zeggen duidelijk niet alles …

De bezoekers uit het verre Schulen traden aan zonder B-klassement maar konden o.a. rekenen op twee ijzersterke jeugdspelers.

Bij een 6-8 tussenstand moesten Jorik en Tom alle zeilen bijzetten om de nederlaag te vermijden. Sterk van hen dat zij deze klus perfect klaarden!

Jorik en Tom waren onze klasrijke speerpunten, Frederik en Joris moesten tegen dit jonge geweld tot het uiterste gaan om één overwinning binnen te rijven.

Ondanks dit gelijkspel staan we momenteel (gedeeld) voorlaatst.

Hopelijk kunnen we volgende speelweek op bezoek bij hekkensluiter Diest C een tweede overwinning behalen.

Alles in de veronderstelling dat de competitie niet wordt stopgezet omwille van de gekende redenen …

 

 

B-Ploeg – Rooigem Gent G (C4-C6-C6-C6)               13 - 3

 

Guy Meerschaut                       4

Kurt Beghyn                             4

Theo Klomp                              3

Stijn De Boeck                         2

 

De bezoekers uit Rooigem werden onmiddellijk op een 4-0 achterstand geplaatst en dit wordt meestal niet meer uit handen gegeven …

Na twee verloren belles (4-2) vonden de onzen het welletjes en moest enkel Stijn nadien nog één partij prijs geven met dus zware 13-3 winstcijfers tot gevolg.

Guy en Kurt (zelfs zonder setverlies) waren duidelijk op de afspraak, Theo verloor enkel van Lawrence Monsieur en Stijn won van Lawrence en Koen Taghon.

Volgende speelweek staat de topper tegen Galmaarden A op het programma.

 

 

Nova C (D2-D2-D2-D4) - C-Ploeg        10 - 6

 

Steven Ruys                             3

Peter Daems                            2

Milan De Caigny                        1

Marc Franckaert                      0

 

Verslag Steven:

Van bij het begin was er suspens in de match tegen Nova. 'Kopmannen' Pistol Pete (tegen Seppe Jansegers) en Steve Stunt (tegen Remi Vergauwen) kwamen beiden 2-0 achter in de eerste wedstrijden. De diesels van onze jongens sloegen net op tijd aan om toch nog te zegevieren in de belle. Nadien kabbelde het op en af, om te rusten bij 4-4. Alles nog mogelijk halfweg, maar daarna was het collectief van SinPals te weinig, te slap en gewoon niet goed genoeg tegen het goed uitgebalanceerde team van Opdorp. Zo liet captain Steve de zege liggen tegen Christian Wastiels, was opkomend talent Milan niet in zijn normale doen en zoekt penningmeester Fran(c)k-aert al een poosje naar zijn vorm van weleer. Nova spurtte weg naar 10-4 en de driepunter was gaan vliegen. Op het einde konden Peter en Steven hun blazoen nog wat opblinken met prestigezeges tegen respectievelijk Chris Wastiels en Gerben Peersman.

 

 

QLT Gent C (D6-D6-D6-E0) - D-Ploeg          15 - 1

 

Joeri Vercauteren                    1

Arne Jacobs                            0

Marc Segers                            0

Jelle Koklenberg                      0

 

Verslag Arne:

 

We wisten op voorhand dat het een moeilijke verplaatsing ging zijn want deze ploeg is nog altijd ongeslagen. Voor ons allen was het de eerste keer in het nieuwe lokaal van QLT. Een indrukwekkende zaal met een (te) grote cafetaria. De zaal heeft een top vloer maar de verlichting in sommige delen was allesbehalve ideaal bleek in onze eerste 2 matchen, waarna we naar een ander deel van de zaal verhuisden.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn:

Ikzelf werd er aan herinnerd dat training toch wel nuttig kan zijn, want als kopman zelfs geen enkele set winnen is vrij “schaamtelijk”.

Jelle en Marc S streden voor wat ze waard waren, maar kwamen net tekort om te kunnen zegevieren.

Gelukkig hadden we Joeri mee die de forfaitcijfers kon vermijden.

Over de sfeer en dergelijke valt wel wat meer te zeggen..

Na de match kreeg iedereen een gratis bonnetje met een waarde van maximaal €2,20. In onze cafetaria kan je daar al een pint of iets anders mee kopen, in Qlt Gent een plat water of chips. We moesten dus opleggen voor onze ‘gratis consumptie’… de croques waren wel goed.

De helft van de thuisploeg was meteen weg, één iemand zelf nog voor de laatste wedstrijd. Toch bedankt Imad Khan (doctoraatstudent uit Pakistan) en Chris Hoffman om ons na de wedstrijd te vergezellen. Jammer genoeg bleken voor Imad Khan de croque monsieurs niet halal te zijn, dit besefte hij jammer genoeg pas als hij er al één in zijn mond had.

 

 

Eikenlo D (E4-E4-E6-E6) - E-Ploeg               12 - 4

 

Erik De Caluwe                         3

Hans Pauwels                            1

Leen Vandenberghe                  0

Nathalie Deprez                      0

 

Deze wedstrijd had heel wat voeten in de aarde om een voltallige ploeg af te vaardigen.

Gelukkig konden Erik en Hans toch nog op het laatste nippertje invallen.

Sinds lang bestond onze ploeg nog eens uit twee heren en twee dames!

De start was uitmuntend want zowel Erik als Hans wonnen allebei en dus stond er een 0-2 voorsprong op het bord. Maar dan won de thuisploeg ACHT wedstrijden op rij …

Enkel captain Erik kon nog twee overwinningen toevoegen.

Ondanks de (vrij zware) nederlaag was het (dixit Erik) toch een leuke en sportieve avond voor iedereen.

 

Verslag Hans:

Om 17u vertrekken we richting Eeklo met volle goesting. Hopende op een leuke avond en misschien wel winst. Tegen 2 E4-en en 2E 6-en lagen de kaarten niet zo goed, maar elke match moet gespeeld worden. De goesting was zeker aanwezig en we hebben gestreden voor elke match, maar onze tegenstanders waren net iets beter.  Hans en Erik startten als eerste met elk 1 gewonnen match. Voor Hans was dat meteen ook de laatste. Het zal aan het broekske hebben gelegen denken we;-). Erik daarentegen was verder de ster van den avond met 3 gewonnen matchen. Knap gespeeld. Nathalie en Leen hebben mooie wedstrijden gespeeld en op veld van eer verloren. Veel trainen is de boodschap voor ons allemaal. 

Voor sfeer en gezelligheid geven we de avond toch een 9 op 10. De kwaliteit van de croques verdienen 4 bedjes. Diezelfde avond zijn nog een paar andere sporten de revue gepasseerd. Erik dacht dat polsstokspringen wel een leuk alternatief zou zijn, maar ook krachtbal zagen we wel zitten, alhoewel we tegen Yannick onze meerdere zouden moeten erkennen. Kortom, we hebben nog veel gelachen. Moraal van het verhaal is "Ons amuseren is belangrijker dan winnen", dus we zijn eigenlijk ook een beetje gewonnen. Tot de volgende krachtmeting.

Terug naar Nieuws