Terug naar Nieuws

Speelweek-8 (VTTL Speeljaar 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Meteor A : 7-9

(B6, B6, C0, C4) - (C0, C0, C2, C4)

 

Pijnlijke nederlaag voor onze A-ploeg, dat hierdoor de rol moet lossen bovenaan het klassement. Van bij de start waren we op achtervolgen aangewezen na kansloos verlies van Joris en Stefan. Die kloof bleef jammer genoeg heel de avond op het scorebord staan. Het moet wel gezegd dat onze Nederlandse reservespeler zich nadien knap herpakte, met 3x winst tot gevolg!

Onze captain beleefde een teleurstellende avond. Enkel in de match tegen Olaf Vermeulen (C4) kwam hij enigszins in de buurt van de overwinning. Maar met 2 punten in de belle verliezen is extra zuur. 

Kopmannen Jorik en Tom konden ook hun stempel niet op de wedstrijd drukken. Zo kwam Tom pas in de 2de helft onder stoom en blijft Jorik al een heel seizoen te wisselvallig acteren om een B6 klassement te rechtvaardigen. Voor de finale duels stond het dus 6-8. Aan inzet en suspens geen gebrek. Zo wist Tom een 0-2 achterstand nog om te buigen in winst, ook Jorik speelde een nagelbijter in 5 sets maar moest toch het onderspit delven, waardoor er net geen draw uit de brand werd gesleept. Tijd om te herbronnen en ambities bij te stellen voor ons A-Team.

 

Sint-Pauwels B - Deinze A : 4-12

(C4, C4, C4, C6) - (C0, C4, C4, D0)

 

Zwaar verlies voor onze tweede ploeg voor de tweede week op rij. Tegen een talentvol Deinze stond de B-ploeg meteen met de rug tegen de muur. De bezoekers liepen maar liefst 0-6 uit, waardoor de spanning heel snel uit de match verdween. En toch zat er meer in captain Kurt en zijn maats. De 6 gespeelde belles gingen immers allemaal verloren. Guy nam hiervan de helft voor zijn rekening. De uitslag had op zijn minst iets milder kunnen zijn. Koelbloedig zijn in money-time is ook een kunst die de jonge bende van Deinze opvallend beter beheersen dan onze B-ploeg. Onze meest standvastige speler in deze ploeg is misschien wel Stijn, die ook tegen Deinze de helft van zijn matchen wist te zegevieren.

 

Deinze C - Sint-Pauwels C: 9-7

(D6, D6, E0, E0) - (C4, D4, D4, E0)

 

Verrassende nederlaag voor onze C-ploeg op bezoek in Deinze. Tot voor deze speeldag stond onze ploeg aan de leiding in het klassement maar ging met de billen bloot tegen een op papier zwakkere tegenstander. Wat een leider lijden kan...

Voor dit team hebben we eigenlijk maar 2 vaste spelers en dat is gewoon veel te weinig. Gelukkig kunnen we elke week rekenen op de diensten van een C-speler uit 2de provinciale en een E-speler uit 4de provinciale. Om dan promotie of laat staan een leidersplaats te ambiëren, is gewoon niet haalbaar. Toch kwam de nederlaag bij Deinze geheel onverwachts. De belangrijkste factor was misschien wel de metamorfose die speler Amos Boer (E0) de voorbije maanden heeft ondergaan. Het gemak waarmee hij 4 Sinpalskes tussen zijn boterham legde, was verbluffend. Als je in 3de provinciale meer dan 80% haalt, als E0-speler, dan weet je het wel... Daar kwam nog eens bij dat Peter twee belles verloor met 11-9. Zo is de C-ploeg meteen leider af en leven we niet meer boven onze stand.

 

Gemo D - Sint-Pauwels D: 3-13

(E4, E6, E6, E6) - (D6, E2, E6, E6)

 

Deze wedstrijd werd reeds vooruitgeschoven naar 5/11. Toch bleek het een huzarenstukje om 4 fitte spelers uit de hoed te toveren. Dat bleek uiteindelijk weinig problemen te geven want het verschil met Geraardsbergen was (veel) te groot om van een spannende wedstrijd te kunnen spreken. De 3 verliespartijen vonden plaats na 5 sets. Wannes en Jelle scoorden een vlotte 4 op 4, Rik 3 op 4 en Hans 2 op 4. Zo nestelt onze D-ploeg zich iets vaster in de middenmoot.

 

Terug naar Nieuws