Terug naar Nieuws

Speelweek 8 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

8e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Herckenrode A (B4-C0-C0-C0) - A-Ploeg              10 - 6

 

                                     

Tom Van Den Broeck                2      

Stefan Snellinckx                     2

Bart VD Nieuwenhof                1

Frederik Van Hoyweghen          1

 

Onze kopman Jorik was nog steeds onbeschikbaar omwille van een weerbarstige rug, Stefan en Frederik die te kampen hebben met een (licht) gekwetste knie … Dit zijn geen ideale omstandigheden om een degradatietopper aan te vatten.

Tot 4-4 leek alles nog onder controle maar dan maakte de thuisploeg de kloof en die kon spijtig genoeg niet meer gedicht worden.

Het was vooral de plaatselijke kopman (B4 Wout Jacobs) die het verschil maakte.

Door deze nederlaag wordt het wel heel spannend onderaan want zowel Zele A, Meulebeke A als onze A-ploeg tellen 11 punten.

We moeten allemaal hopen en duimen dat Jorik zo vlug mogelijk opnieuw paraat is!!!

 

 

Merelbeke D (C0-C4-C4-D0) - B-Ploeg (C2-C2-C2-C2)            3 - 13

 

Jeffrey Suy                            4

Joris Malcontent                      4

Karel Piron                               3

Robin De Boom                         2

 

Afgetekende zege in een wedstrijd die een beetje MOEST gewonnen worden want anders kwamen we misschien wel in woelige wateren terecht… Alhoewel als je kan beschikken over zo veel goede spelers dan kan het eigenlijk niet mislukken.

Jeffrey en Joris knoopten opnieuw aan met hun gewoonlijke niveau (elk 4 op 4), Karel en Robin waren ook “goe bezig” en lieten enkel wat kruimels voor de thuisploeg (dixit Karel Piron).

Als je ziet dat een ervaren C0-speler als Mario Fockenier maar één partijtje kan winnen dan weet je dat je als ploeg sterk gespeeld hebt.

Volgende week komt Sleidinge A op bezoek en dat is normaliter een haalbare kaart.

 

 

De Pinte A (C2-C4-C4-E2) - C-Ploeg            3 - 13

 

Guy Meerschaut                       4

Theo Klomp                              3

Nele Van De Voorde                 3

Ronny De Boom                         3

 

De thuisploeg moest onverwacht op het laatste nippertje één van de basisspelers (door ziekte) vervangen door een E2-speler (Jorg Nagel). Hierdoor werd de wedstrijd heel wat minder spannend. En toch kon de tussenstand van 2-4 ook 3-3 geweest zijn en dan weet je maar nooit dat de thuisploeg zich kon overtreffen tegen de fiere ongeslagen leiders. Nadien werd het echter vrij vlug 3-7 en 3-9 en was de buit binnen.

Guy kon zijn concentratie en motivatie t.e.m. zijn laatste wedstrijd aanhouden en dan weet je als tegenstander dat er niet veel winstkansen inzitten. Ook Theo en Nele waren goed op dreef en zorgden ervoor dat het maximum behouden bleef.

Volgende wedstrijd werd reeds gespeeld (lastige 10-6 overwinning tegen Sleidinge B) zodat ook volgende speelweek we nog steeds bovenaan staan. Die week staat echter ook de wedstrijd Wetteren A – Stekene C op het programma …

 

 

D-Ploeg – Eikenlo C (C4-C4-D6-E2)             10 - 6

 

Kurt Beghyn                             3

Filip Mortier                           3

Stijn De Boeck                         2                

Peter Daems                            2

 

De bezoekers uit Eeklo traden aan in een verzwakte formatie en dit bood voor de onzen de mogelijkheid om een drieklapper (dixit Karel Piron) binnen te halen.

En dat deden ze ook met verve.

Het was alweer een sterke collectieve prestatie met kopmannen Kurt en Filip toch als speerpunten.

Het moet gezegd dat de lager geklasseerde bezoekers (D6 Bert Ruysseveldt en E2 Martin Oosterlinck) het beste van zichzelf gaven en zich niet zomaar naar de slachtbank lieten leiden.

Deze zege brengt ons zelfs op een 4e plaats, maar belangrijker is dat we 4 punten meer tellen dan de 11e in de rangschikking!

 

 

Gent A (D4-D4-D6-E2) - E-Ploeg                12 - 4

 

Marc Segers                            2

Marc Franckaert                      1

Matthys Paelinck                      1

Robbe Weemaes                      0

 

 

Maldegem C (D6-E0-E2-E4) - F-Ploeg            7 - 9

 

Steven Ruys                             3

Walter Deprez                        3

Joeri Vercauteren                   2

Arne Jacobs                                     1

 

Verslag captain Steven:

 

8 Sinpalskes trokken vrijdagavond naar Gent, de ex-tafeltennisgrootheid in Oost-Vlaanderen. Uitgewuifd door zo een 160 Bermijnmannetjes en -vrouwtjes voor een sportief succesvolle avond. De bedoeling van captain Steve was om de F-ploeg niet te laten verliezen.

 

Marc Frutos maakte zijn comeback na 3 maand blessureleed. Zijn KDB-blessure lijkt nu (hopelijk) helemaal achter de rug. Junior Robbe Weemaes mocht voor het eerst in zijn pingpongcarrière proeven van een andere reeks dan 5de provinciale.

 

Zo trad de E-ploeg in een onuitgegeven selectie aan met ook nog supersub Matthijs Paelinck aan boord. Ook Gent trad aan met invaller Luc Massijn, wat ervoor zorgde dat de onzen toch enkele matchkes konden prikken. Het was vooral de Pool Kuznia die van geen wijken wou weten. Uiteindelijk werd het een vrij zware verliespartij waarbij Marc F wedstrijdritme kon opdoen en Robbe toch blijk liet van enig talent te bezitten. Aanstormend zou ik hem zeker niet noemen. Alles wat hij doet, lijkt simpel en berekend, soms in slow-motion, maar technisch is het meer dan ok. Nu nog iets meer ervaring, snelheid van uitvoering en killermentaliteit, dan zit het snor voor de komende jaren.

 

Onze F-ploeg trad ook aan in moeilijke omstandigheden. Joeri was eerder deze week nog snel een volledig nieuwe palet gaan halen, wat ervoor zorgde dat het toch wel wat zoeken was voor hem om het juiste ritme te vinden. Ook Arne, wiens grootvader daags voordien overleden was, speelde niet op zijn normale niveau. Toch chapeau dat hij present tekende. Langs deze weg ook ons medeleven aan de familie.

Dit gegeven resulteerde in een snelle 3-1 achterstand. Gelukkig had Steve zijn turbo van in het begin aangezet en kon er tussen de sets en matchen tactisch bijgestuurd worden, wat zorgde voor een totale ommekeer naar 4-6. Plaatselijke kopman Ignace Hanouille die zijn eerste 2 wedstrijden in geitewollen sokken met open sandalen had gespeeld, voelde dat er een tandje moest bijgestoken worden en trok voor de clash tegen ondergetekende toch iets meer sportief uitziend schoeisel aan.

Steve die tijdens de partij iets te passief bleef, verloor met het kleinste verschil waardoor de bordjes weer gelijk kwamen te hangen. In 'moneytime' wonnen Joeri en Walter (alweer goed voor een 3 op 4) hun laatste wedstrijd wat ervoor zorgde dat de doelstelling bereikt werd: niet verliezen! Met de 2 resterende partijen zat er zelfs nog meer in. Arne kon zich jammer genoeg niet doorzetten tegen Ignace (full monty voor de Gentenaren). Steve trok na een vreemd verlopen partij wel aan het langste eind tegen materiaalspeler Yves Van Tomme. Wat toch voor enige euforie zorgde bij de captain.

Dit zou wel eens een zeer belangrijke overwinning kunnen zijn met het oog op het behoud, in een reeks waar 2 ploegen te sterk zijn voor de rest. En de rest die zeer aan elkaar gewaagd zijn! Zo eindigden 4 van de 6 wedstrijden deze week op een 7-9 uitslag. Dat zegt voldoende! Volgende week verwelkomen we 2 sterke ploegen uit Zele. Dat zal ander koek zijn!

 

 

G-Ploeg BYE         

 

 

 

H-Ploeg BYE

 

 

Terug naar Nieuws