Terug naar Nieuws

Speelweek-7 (Speeljaar 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Hamme B - Sint-Pauwels A: 6-10

(C0, C2, C2, C2) - (B6, B6, C0, C2)

 

Op vrijdag moest onze A-ploeg de altijd lastige verplaatsing naar Hamme maken. Om in het koppeloton te blijven meedrijven, was een misstap niet toegestaan. Ons 4-tal begon geconcentreerd aan de match en liet zich niet op een misstap betrappen. Jorik moest meteen zijn tenen uitkuisen om Danny Van Gijsel af te houden. De anderen kenden minder problemen in hun eerste wedstrijd waardoor een comfortabele 0-4 op het scorebord verscheen. De focus mocht echter nog niet gelost worden, want de Hammenaars toonden meer en meer weerbaarheid. Zowel Tom als Jeffrey moesten diep in de vijfde set gaan om hun tegenstander af te houden. Tussendoor cruisde Bart naar zijn tweede winstpartij van de avond en was het verrassend genoeg Jorik die het eerste steekje liet vallen tegen Danny D'hollander. Maar bij 1-7 halfweg was de klus zo goed als geklaard. Niets was echter minder waar, want de onzen lieten zich zachtjes in slaap wiegen. Danny Van Gijsel maakte zijn 4 belles rond, maar deze keer wist hij ze te winnen tegen Bart en Jeffrey. Enkel Tom hield zich nog staande in de remonte van de Wuitens, waardoor het bij 6-8 toch nog spannend werd. Jorik vond in zijn laatste partij het juiste buskruit terug tegen Seppe en Tom rondde zijn full monty waardoor we van puntenverlies gespaard bleven. Volgende week komt Meteor, waarmee we de derde plaats in het klassement delen, afgezakt naar Sinpals.

 

Sint-Niklase B - Sint-Pauwels B: 11-5

(C2, C2, C4, C4) - (C4, C4, C4, C6)

 

Stevig niveau zaterdagavond boven de brandweer. Leider Sint-Niklase wou niets aan het toeval overlaten en trad aan in z'n vaste kwartet. Onze jongens hadden het dan ook aanvankelijk moeilijk om te volgen. Enkel Kurt en Milan konden prikken tegen Filip Van Havere. Guy was zijn turbo in bed vergeten na een slechte combinatie van frieten en koffie. Je zou van minder ziek worden... Halfweg kwam 'bezoeker' Meerchaud stilaan onder stoom na 2 verloren belles, 1 minder spannende tegen Filip Van Assche en 1 héél spannende tegen Luka Janssens waarmee hij samen in de ploeg speelt in Sporta. Tussendoor hees Stekkie zich ook op het scorebord in het duel tussen de Stijns. Het was echter onze youngster Milan die de eer van onze B-ploeg hoog hield door 2x te zegevieren. Uiteindelijk allemaal net iets te weinig om de fiere leider in verlegenheid te brengen.

 

Sint-Pauwels C - Hamme F: 15-1

(C4, D4, D4, D6) - (D6, D6, E0, E2)

 

Onze C-ploeg blijft ook na de 7de speelweek lijstaanvoerder in 3de A, daar kon het bezoek van Hamme F weinig aan veranderen. De klassementen lieten het al vermoeden, maar op het eind van de avond was het ook in de uitslag een afgetekend verschil tussen de 2 streekploegen. 'Invaller' Koen kende een probleemloze avond zonder setverlies. Peter gaf 2 setjes toe en captain Steve liet zich verleiden tot een belle tegen Kris Mettepenningen die na een pauze van 10 jaar de liefde voor het tafeltennis hoopt terug te vinden. Enkel Wannes moest tegen dezelfde Kris zijn meerdere erkennen, geen oneer tegen de ex-C-speler. Speciale vermelding én veel respect voor bezoeker en icoon Paul De Schoesitter, die ondanks zijn gezegende leeftijd toch nog liet zien dat hij over heel wat balgevoel beschikt. 

 

Sint-Pauwels D - Lobos C: 14-2

(E0, E2, E2, E2) - (E2, E4, E6, NG)

 

Ook onze D-ploeg kende een probleemloze avond. Jarne maakte zijn wederoptreden na een vervelende teenblessure die hem verschillende maanden aan de kant hield. Hij knoopte meteen aan met een full monty, al moest hij vooral in zijn eerste match heel diep gaan om na 40 minuten toch te zegevieren. Ook Marc Segers scoorde 4 op 4. Enkel Arne en Joeri lieten een steekje vallen. Bij Joeri blijft de heup toch voor vraagtekens zorgen. Hopelijk kan de papa-in-spé met de nodige voorzichtigheid toch regelmatig weer optreden. Opvallend was, dat er bij Lobos een Roemeense speler aantrad die nog maar pas was aangesloten. Welcome and good luck Claudiu!

 

 

Terug naar Nieuws