Terug naar Nieuws

Speelweek - 5 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

5e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Zele A (C0-C2-C2-C2)                 12 - 4

 

Jorik Maes                              4                

Tom Van Den Broeck                3

Jeffrey Suy                            3

Bart VD Nieuwenhof                2

 

Oef !!!

De match die MOEST gewonnen worden werd duidelijk tot een goed einde gebracht.

Gelukkig voor ons konden de bezoekers geen beroep doen op hun sterke kopman Rik Saey.

Door de blessure van captain Stefan moest er nog geschoven worden en het was Jeffrey die de troepen kwam versterken. En hij deed het met verve. Enkel de bezoekende kopman Mathieu Van Damme was te sterk voor hem.

Een pluim overigens voor de ganse ploeg want zij zorgden ervoor dat er snel 8-2 en 9-3 cijfers op het bord kwamen en was de onzekerheid snel weggewerkt.

Er werd duidelijk tot het einde gestreden om de overwinning zo ruim mogelijk te maken want dit kan belangrijk zijn in de eindafrekening.

Een eerste stap in het teken van het behoud is dus succesvol gezet maar het blijft vechten tot de laatste snik.

 

 

B-Ploeg – Meteor A (B6-C0-C2-C2)             8 - 8

 

Karel Piron                               3/4

Frederik Van Hoyweghen          2/4

Kurt Beghyn                             1/3

Robin De Boom                         0/3

 

Wat een raar wedstrijdverloop was dit …

Door de afwezigheid van Joris en het doorschuiven van Jeffrey naar de A-ploeg was het Kurt die promoveerde van de C-ploeg naar de B-ploeg.

Gelukkig konden we ook rekenen op Karel om onze ploeg te versterken tegen een toch wel aartsgevaarlijk team als Meteor A dat bij aanvang van het seizoen werd aanzien als één van dé titelkandidaten.

We wisten (en hoopten) dat onze ex-kopman snel opnieuw zou kunnen aansluiten met zijn vroeger spelniveau maar dat hij nu reeds een speler als Marijn Waeyenbergh zou kunnen kloppen … Dit bewijst nog maar eens de klasse van hem!

Uiteraard werd onze ploeg “geholpen” door de opgave van bezoeker Bram Gevaert maar het blijft toch een sterke prestatie van onze jongens.

Invaller Kurt deed wat van hem verwacht werd nl. één wedstrijdje meepikken (tegen een sterke Frederik Flamand dan nog wel).

Chapeau ook voor Frederik die ondanks een blessure sterk presteerde.

Jammer dat captain Robin niet kon zegevieren en hopelijk kan hij vlug dit dipje achter zich laten want onze ploeg heeft hem ongetwijfeld nodig!

 

 

C-Ploeg – Lobos A (C6-C6-D4)           10 - 6

 

Theo Klomp                              2/3

Nele Van De Voorde                 2/3

Guy Meerschaut                       2/3

Jarne Van De Walle                 0/3

 

Na het zien van de opstelling van Lobos A werd er (terecht) beslist om Kurt door te schuiven naar de B-ploeg en was Jarne bereid in te vallen. Niet evident voor hem om als speler van de H-ploeg aan te treden in een reeks die 3 trappen hoger staat … Bedankt Jarne !!!

Toch een beetje vreemd dat een ploeg als Lobos A met dergelijke samenstelling moest aantreden, maar dit was uiteraard een meevaller voor onze ploeg(en).

Door al deze omstandigheden is het meestal moeilijk om de gebruikelijke concentratie aan de dag te leggen maar uiteindelijk kwam alles toch op zijn pootjes terecht en kon onze ploeg haar maximum (15 op 15) verder aanhouden. En nog meer goed nieuws want door het onverwachte gelijkspel van de grote titelkandidaat Stekene C blijft enkel Wetteren A in het kielzog.

Op speelweek 7 staat de grote clash met hun op het programma!

        

 

Stekene D (C6-D0-D0-D2) - D-Ploeg          8 - 8

 

Ronny De Boom                         4                

Stijn De Boeck                        2

Filip Mortier                           1

Peter Daems                            1

 

Verslag Peter Daems:

 

Met de D-ploeg naar Stekene:

 

De kortste verplaatsing van het jaar werd toch een beetje verlengd omdat ze in de naburige gemeente nog niet doorhebben dat de gemeenteraadsverkiezingen 2018 al voorbij zijn en er nog volop wegenwerken waren die ons verplichtten een toeristische rondrit door heel het dorp te maken.

We namen een flukse start en kwamen 1-4 voor. Filip had twee matchballen voor 1-5 maar marathons lopen doe je blijkbaar toch niet ongestraft want de match daarna gaat het balletje net niet over het net of verdwijnt hij net over de rand van de tafel. 2-4 dus. Dat noemen ze een wereld van verschil.

Stekene kwam terug tot 5-5 en daarna werd het een thriller. Stijn hield ons op 6-6 in de match met een felbevochten zege tegen Andy.

En dan duikt een nieuwe naam op in deze rubriek, niet echt een nieuw lid en bij de meeste volgers van TTC Sint-Pauwels en daarbuiten niet onbekend, maar zelden hier vermeld: Ronny. Met vier matchen – the full monty- was hij goed voor de helft van de gewonnen matchen en na een geweldige match en matchbal tegen jong talent Stijn haalde hij de vooraf beoogde derbydraw binnen.

Als je 8-8 speelt heb je de neiging om te zeggen dat er meer in zat en eraan voorbij te gaan dat je voor hetzelfde geld (in onze club: speelvreugde) had kunnen verliezen. Maar met drie overwinningen en een draw in vijf matchen heeft de D-ploeg haar start niet gemist. Ook als Zomergem volgende week geen forfait geeft, zijn ze nog lang niet zeker van meer dan een punt.

 

Peter

 

Rooigem H (D0-D0-D2-D2) - E-Ploeg          13 - 3         

 

Arne Jacobs                                     1

Steven Ruys                             1

Arno Segers                                     1

Stefanie Van Hoyweghen          0

 

Verslag captain Steven:

 

Na veel 5-en en 6-en vonden we 3 kleuters en 1 mama bereid om de verplaatsing naar Rooigem te maken. Na een autorit die langer duurde dan gepland wegens werken op E40, circulatieplan en 'gewoon' vrijdagavond in Gent bereikten we de tafeltennisarena. Daar aangekomen gaf de kapitein alvast de ploegopstelling door:

SS: "Segers Arno, D6"

Dame op leeftijd die het nieuwe programma nog niet echt onder de knie had: "Is dat jullie eerste man?"

SS:"Euuhh...ja...., we hebben geen betere"

De opwarming, bestaande uit 4 dagschotels, werd flink gesmaakt. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Sinpals kwam, zag en overwon niet. Afgaande op de klassementen was het klasseverschil zeker aanwezig, al was het eigenlijk wel spannender dat de einduitslag doet vermoeden. Lawrence (ex-C2 en recentelijk opnieuw begonnen met tafeltennis) werd over de knie gelegd door de Sinpalse kleuters. Enkel tegen Stefanie kon hij zegevieren en die winst werd inderdaad gevierd alsof hij net wereldkampioen geworden was. Het was dan ook zijn eerste overwinning sinds zijn comeback. Zo werd het toch nog een best aangename wedstrijd en liet Dirk Debosschere tussendoor nog een lekker lange scheet.

De derde helft was duidelijk voor Sinpals, dat was meer ons ding! De helft van de tegenstander gaf immers forfait. Maar niet getreurd, Johan Bjurstam (de look-a-like van de 'funny fat guy' uit de film 'Hangover') was in zijn schik. Zo kregen we nog een wist-je-datje uit de biologieles. Blijkbaar zou een vrouw tijdens de bevalling een orgasme krijgen*. Hij vond het dan ook vreemd dat onze mama in het gezelschap dat niet kon beamen. We wensen de vriendin van Johan, tijdens de bevalling rond 15 november, dan ook alle sterkte toe. Toen de pintjes niet meer smaakten besloten we weer huiswaarts te keren. Arne wou het verjaardagsfeestje van Yasmine nog crashen maar Arno stuurde zijn versleten Mercedes wijselijk naar Zandstraat 16.

 

*PS: bij nadere opzoeking op Dr. Google blijkt inderdaad 0.3% van de vrouwen tot een hoogtepunt te komen tijdens het werpen...

 

 

Temse C (E0-E0-E2-E4) - F-Ploeg                 12 - 4

 

Joeri Vercauteren                   2

Jelle Koklenberg                     1

Walter Deprez                        1

Rik Taffeiren                          0

 

Onze ploeg was eigenlijk nooit in de running voor puntengewin.

De tussenstanden 3-1, 7-1, 9-3 bewijzen dit ten volle.

Walter opende wel met een overwinning maar daarna was ons liedje uit en kwamen er uiteindelijk zware 12-4 verliescijfers op het bord.

Wel opmerkelijk was dat van de 4 gespeelde belles wij er 2 wonnen …

Volgende speelweek staat er alweer een lastige confrontatie op het programma nl. Erembodegem C komt op bezoek.

 

 

Stekene H (E4-E4-E6-E6) - G-Ploeg  6 - 10

 

Robbe Weemaes                      4

Erik De Caluwe                        3

Dries Geusens                         3

Jeffry Ringoot                        0

 

 

Verslag captain Erik:

 

Met de verplaatsing naar Stekene is het toch altijd een beetje spannend, gelukkig waren er twee ploegen (D en G) die naar de buren op bezoek gingen.

dit maakt het toch altijd gezelliger.

 

Stekene H trad aan met een sterke formatie, terwijl wij onze Dries de kans gaven om ,nà enkele jaren van niet-tafeltennis, terug de smaak van deze toffe sport te laten proeven, nu zelfs bij de seniors.

 

In feite was het voor twee spelers toch een...thuiswedstrijd...(Jeffry en ondergetekende wonen daar) – maar uiteraard volledig met ons hart bij St Pals hé.

 

De start bleek onmiddellijk goed 0-2, en dan was het bang afwachten wat voornamelijk Dries zou doen tegen de gezellige Evrard.

Van een echte binnenkomer gesproken, Dries won in een vijfsetter (10-12) en de bordjes wezen 1-3 voor St Pals.

Robbe in een superdag en ondergetekende deden de kloof nog vergroten tot 1-5, en dan was het terug aan Jeffry en Dries die het mochten opnemen tegen de E4’s.

Jeffry was niet zo in zijn dagje (ook veel pech) en was het weer afwachten wat Dries zou doen, en ja hoor, weer triomfeerde hij in een vijfsetter tegen Marc (9-11 al mag hier ook gezegd worden dat dame fortuna hem gunstig gezind was),

maar toch sterk dat hij een 8-2 achterstand tot winst kon ombuigen !!!

Bij tussenstand 3-7 bleek het aan makkie te worden. Dries en Jeffry mochten dan terug aan tafel komen en weer bewees Dries dat hij uit het goede “tafeltennishout” is gesneden en won zowaar zijn derde wedstrijd op rij.

Robbe bleef ook uitstekend presteren, terwijl ondergetekende tegen zwart beest Evrard niet kon winnen, maar met tussenstand 4-8 leek de overwinning binnen.

Jeffry en Robbe mochten het 9de punt maken zoveel was duidelijk, maar het gebeurde niet ! Dries verloor nu toch verrassend met 3-1 en Jeffry kon een 2-0 voorsprong niet vasthouden.

Dus terug spanning met een 6-8 tussenstand.

Zou Robbe de klus klaren of zou ondergetekende het doen.

Nee, beiden wonnen met 0-3 cijfers en uiteindelijk een duidelijke 6-10 uitslag.

Onze jeugd Robbe 4 op 4 en Dries 3 op 4 deden het meer dan voortreffelijk.

Bedankt ook aan Marc Franckaert voor zijn aanwezigheid en die ons geregeld gouden raad heeft gegeven.

Met deze overwinning blijven wij toch bovenaan het klassement meedraaien.

Stekene bedankt voor de lekkere pizza’s !

 

De Rijdt Brakel C (E6-E6-NG-NG) - H-Ploeg                  13 - 3

 

Kevin Vercauteren                             2

Kevin Lossie                                      1

Thomas Laisnez                                 0

 

Het had heel wat voeten in de aarde gehad om een voltallige ploeg op te stellen en dan treedt de “wet van Murphy” nog eens in gang … Bert kende onderweg autopech en kon dus uiteindelijk niet aantreden …

Gelukkig konden we beroep doen op Kevin (Lossie) om onze ploeg uit de puree te halen of anders hadden we een (dure) forfaitnederlaag aan ons been.

Toch onthouden we enkele positieve zaken nl. Kevin Vercauteren bewijst dat trainingsarbeid loont en kon tweemaal juichen. Ook onze andere Kevin (Lossie) kon in zijn eerste competitiewedstrijd van het jaar (en zonder training) éénmaal zegevieren. Hopelijk is dit voor hem het bewijs dat hij deze sport en onze club geen vaarwel mag zeggen.

Bedankt Kevin om onze ploeg (en club) te willen depanneren!!!

Terug naar Nieuws