Terug naar Nieuws

Speelweek 5 (VTTL 2016 2017)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

5e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Lobos A (C2-C2-C2-C4)                          12 - 4

 

Jorik Maes                              4

Christophe Horemans               3

Bart VD Nieuwenhof                 3

Tom Van Den Broeck                2

 

De bezoekers werden onmiddellijk bij de keel gegrepen met een 6-0 tussenstand tot gevolg. Dan konden Olaf (2x) en Quinten (1x) tegenprikken maar uiteindelijk waren de onzen toch te sterk.

Jorik (zelfs niet met zijn eigen palet) kon voor de eerste keer 4x juichen. Door het forfait van Ninove A was het opvallend rustig en stil in de anders sfeervolle tafeltennisarena van SinPals. Ook de afwezigheid van onze oudste supporter “de Jean” baart ons een beetje zorgen.

 

 

 

B-Ploeg – Ninove A                   16 – 0 FF

 

 

 

Merelbeke D (C4-C4-C6-C6) - C-Ploeg          7 - 9 

 

Jeffrey Suy                            4

Joris Malcontent                      3                                            

Guy Meerschaut                       2

Laurens Raes                            0

                           

Nipte zege met de laatste twee partijen die werden beslist in een belle. Gelukkig kon Jeffrey de plaatselijke sterkhouder Joeri Tranchet verslaan!

Onze sterkhouders waren (zoals steeds dit jaar) Jeffrey en Joris. Guy was iets minder sterk dan de vorige speelweken maar was toch goed voor de noodzakelijke twee winstpartijen. Laurens is duidelijk nog niet op toerental maar na zo’n lange onbeschikbaarheid is dit zeker niet abnormaal.

 

 

Sterke Stut Oosterzele (D0-D2-D4-D6) - D-Ploeg         5 - 11

 

Filip Mortier                            4

Ronny De Boom                         4

Peter Daems                            3

Marc Segers                            0

                  

 

Het was opnieuw een wedstrijd die niet zonder slag of stoot winnend werd afgesloten. Vooral het (blijvend) sterk presteren van Peter zorgde ervoor dat deze lastige verplaatsing (om 19:30h spelen op een woensdagavond in het verre Oosterzele) tot een goed einde werd gebracht. Marc Segers won dan wel geen partijtje maar toch was hij belangrijk voor het moraal van de ploeg.

Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd bij Hamme D op het programma.

 

 

E-Ploeg – Buggenhout A (D0-D4-D6-D6)                7 - 9                    

 

Joeri Vercauteren                    3

Arno Segers                            3

Marc Franckaert                      0

Jelle Koklenberg                      0

 

Verslag van captain Steven Ruys:

 

Dat de E-ploeg in 3de provinciale een moeilijk seizoen tegemoet ging, was op voorhand zo klaar als een klontje. Immers was het vorig seizoen helemaal niet de bedoeling om via de eindronde te promoveren. De situatie is echter zo dat we wel in 3de provinciale staan en we proberen er het beste van te maken.

Met de komst van Buggenhout A, een vaste waarde in 3de provinciale, stond er zowaar een degradatieklepper op het programma. Dat Sinpals al 0 overwinningen had na 4 speeldagen was enigszins ingecalculeerd. Dat de bezoekers het even ‘goed’ deden tot dan, is meer verwonderlijk.

Op voorhand gaf ik onze jongens weinig kans. Het wijfelende vormpeil van onze 4 protagonisten voorspelde niet veel goeds. Maar wat bleek, 2 Wase boerenjongens namen vastberaden de handschoen op en maakten het zo de bezoekers knap lastig. Arno Segers, na een duimbreuk begin september, is opnieuw naar zijn beste vorm aan het groeien. Zo won hij als E2-speler van de bezoekende kopvrouw (Sandra Vandevelde D0, nvdr). Dat het geen toevalstreffer was, liet hij blijken in zijn volgende wedstrijd, door Bart Wouters (D4) wandelen te sturen. Ook Joeri, sinds deze week een nieuwe palet en voorheen 0 op 16 matchen in de VTTL, leek als herboren. Hij stak noppenspelers Jef en Luc vrij gemakkelijk in zijn binnenzak, wat maakte dat de bordjes onverwachts gelijk hingen halfweg.

Na een korte tussensprint van de bezoekers: 4-8, was alle hoop op puntengewin de grond ingeboord. Waarna opnieuw enkel Joeri en Arno elk nog 1x konden prikken en zo de 6-10 verliescijfers op het bord plaatsten. Jelle en Marc F kwamen (veel) te kort en zitten in een iets mindere periode. Hopelijk volgen zij het voorbeeld van Arno en Joeri en vinden zij snel hun normale niveau terug. Gelukkig hoeft er dit seizoen niets: erin blijven zou een half mirakel zijn!

Langs deze weg wil ik nog even Tom V bedanken voor bewezen diensten in de Smash-bar, die wonderwel nog eens aardig volliep op een vrijdagavond (het is ooit anders geweest). Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd en lieten de selecte bieren rijkelijk vloeien. Mooi zo! Partie-plaisir, ook in de 3de helft!

 

F-Ploeg – Buggenhout B (D6-E0-E0-E0)         7 - 9

 

Nele Maes                               3

Steven Ruys                             2

Matthys Paelinck                      2

Walter Deprez                        0

 

Verslag van captain Steven Ruys:

Walter Deprez: “Volgende keer 3 Nele’s opstellen”

Bovenstaande uitspraak verwijst naar de uitmuntende prestatie van onze youngster van de ploeg. Daar waar de insiders verwachtten dat ze (samen met onze andere junior Arne Jacobs) enige aanpassingsperiode zou nodig hebben in haar debuutseizoen in 4de provinciale, bewijst ze echter het tegendeel. Nele behoort week na week bij de uitblinkers van de ploeg en dat stelt ondergetekende captain meer dan tevreden.

Het bezoek van Buggenhout B bracht enige nervositeit met zich mee gezien de precaire situatie waarin beide teams zich bevinden. Op papier zijn dit geen ploegen die zich in de kelder van de rangschikking zouden moeten bevinden. Maar het omvormen van eerste provinciale in O-Vl naar 1 reeks, maakt duidelijk dat tot in 4de provinciale het niveau danig gestegen is.

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op met 3-3 als tussenstand na, onder andere, twee verloren belles voor de thuisploeg. De volgende 2 wedstrijden werden ook alle 2 betwist en verloren in het nadeel van Sinpals, wat resulteerde in een mini-voorsprong van 3-5 halfweg. Later zal blijken dat Buggenhout die voorsprong niet meer zou afgeven.

Naast de knalprestatie van Nele tegen 3 doorwinterde tegenstanders, kende ook Matthijs een best goeie avond na 2 gewonnen en 2 verloren matchen in de belle. Ondanks de 0 achter de naam van Walter kan je niet zeggen dat onze nieuwe ouderdomsdeken werd weggespeeld. Onze grensbewoner kent nog iets te veel ups en downs in 1 wedstrijd om constant te presteren. Dat kan je ook (nog) niet verwachten nadat je meer dan 10 jaar uit roulatie bent geweest.

De minste prestatie kwam vrijdagavond van Steve (niet zo) Stunt. Tegen materiaalspeler Wim en de half-fitte Erik kon hij de schijn nog hoog houden maar tegen de secuur spelende Etienne en de foutloze Dirk had ondergetekende weinig in de pap te brokken. Te krampachtig spel resulteerde in een abnormaal hoge foutenlast bij de thuiskapitein. De enige constante die Steve dit seizoen laat optekenen = 2. Zowel thuis, uit, 3de of 4de , steeds worden er (slechts?) 2 matchen gewonnen. Enkel op Ninove kwam er een 1 op 4 uit de bus.

Uiteindelijk kan je stellen dat de wedstrijd tegen Buggenhout B na 5 belles, die allemaal verloren gingen, er eigenlijk meer inzat. Volgende week staat er een volgende degradatietopper op het programma in de zaal van Zele.

Afsluiten wil ik met een opvallend feit: het perfect sportieve verloop van de hele avond. Ondanks de intensiteit, de belangrijkheid van de wedstrijd en de wil van 2 teams om vol voor de overwinning te gaan, is er (naar mijn weten) geen enkel discutabel punt gespeeld, of enig punt betwist. Dat maakt voor mij persoonlijk dat deze nederlaag minder zuur smaakt dan gewoonlijk. Tenslotte, we spelen om ons te amuseren. Dat wordt soms al eens vergeten. Proficiat spelers van Buggenhout en Sint-Pauwels, zo mogen er nog wedstrijden volgen.

 

 

 

Merelbeke I (E4-E4-E4-NG) - G-Ploeg                            12 - 4

 

Sven Peeters                           2

Yasmine Peeters                      1

Wout Soenen                           1

Rik Taffeiren                           0

 

De thuisploeg was duidelijk een maatje te groot voor onze G-ploeg welke aantrad in een volledig andere formatie dan vorige week. Nu was het o.a. de beurt aan Wout om zijn debuut in de VTTL-competitie te maken. Hij ontgoochelde zeker niet want hij won zelfs van een E4-speler. Vader en dochter Peeters zorgden voor de drie andere winstpartijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Nieuws