Speelweek-4 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Stekene C: 8-8

(B6, C0, C2, C2) - (C0, C0, C2, C2)

In speelweek 4 stond dé derby van Waasland Noord op het programma. Zoals het hoort, werd het eentje op het scherp van de snee met wisselende kansen, spannende thrillers en een plotwending op het eind.

Onze A-ploeg stond jammer genoeg niet op z'n sterkst opgesteld, maar de geselecteerden streden voor wat ze waard waren. Het werd heel de wedstrijd een close game. Met in de eerste 8 partijen liefst 6 belles, met als uitschieter de match tussen Fredje Van Hoyweghen (2/4) en Jeroen Buysse, waarbij onze clubkampioen met 17-19 in de 5de set het hoofd moest buigen. De kopman van de bezoekers zou dat even later nog eens dunnetjes overdoen met 9-11 in de belle tegen Jefke Suy (1/4).  Na een gelijkopgaand begin (1-1, 2-2 en 3-3) konden onze jongens toch een kleine kloof slaan met de rust in zicht. Die 2-puntenkloof bleef aanvankelijk behouden, maar bij 6-4 tussenstand deden de bezoekers de match helemaal kantelen in hun voordeel. Met alweer een cruciale rol voor de Stekense kapitein die deze keer onze eigen kapitein Stefke Snellinckx met 13-15 in de 5de set in het zand deed bijten. Plots stond onze A-ploeg op een 6-8 achterstand. Gelukkig acteerde onze kopman Joke Maes (2/4) op zijn oude niveau en konden we rekenen op een ijzersterke Stefan (3/4). Zo weerden ze alsnog een wenkende nederlaag af. En zo heb je zoals zo vaak bij een 8-8 eindstand een dubbel gevoel.

Sint-Pauwels B - QLT Gent B: 12-4

(C2, C2, C2, C6) - (D0, D0, D2, D2)

Op papier een makkie voor onze B-ploeg en dat bleek ook op het eind van de avond, waarbij coach Theo en invaller Koen foutloos bleven. Stijn liet 1 steekje vallen en het was verrassend genoeg kapitein Kurt die niet in zijn gewone doen was (1/4). Een offday komt iedereen wel eens tegen en de zege kwam ook nooit in gevaar. Zo blijft onze B-ploeg in de slipstream van het leidersduo. Volgende week staat een verplaatsing naar Merelbeke op het programma.

Ninove D - Sint-Pauwels C: 1-15

(E0, E4, E4, E4) - (C4, D4, D4, D6)

Ook bij onze C-ploeg was het verschil in niveau groot met de Ninovieters. Niet enkel in klassementen, maar ook aan de tafel was er van een wedstrijd nooit echt sprake, al weerden de 4 jonge E-spelers zich voor wat ze waard waren. Kobe redde de eer voor de thuisploeg tegen Peter en hij zou het ook Wannes en Steven knap lastig maken. Ons jeugdig talent toonde echter dat hij in moneytime een versnelling hoger kan schakelen zo met 2 mooie punten toch met 9-11 in de belle de wedstrijd in zijn voordeel deed kantelen.

Een gelijkaardig verhaal voor Steve die na zeer merkwaardig wedstrijdverloop... Na 6-0 achter in de eerste set trok onze wederoptredende kapitein door naar 8-11 setwinst. Na een 2-7 voorsprong in set 2 na een onmogelijk punt was de focus compleet weg en ging deze set vreemd genoeg verloren. In set 3 kwam Steven er niet aan te pas en moest plots achtervolgen. Ternauwernood werd er nog een vijfsetter uit de brand gesleept maar daarin moest hij alweer snel achtervolgen. Bij een 9-7 stand miste hij tot overmaat van ramp nog zijn eigen service waardoor de situatie uitzichtloos leek. Opgeven staat echter niet in zijn woordenboek en plots scoorde Steve 4 punten op rij... Sneu voor de jonge Kobe die alweer een mooie prestige zege door de neus zag geboord.

Na afloop van de match werd er nagekaart met een pintje en ... mattentaarten!

Ninove E - Sint-Pauwels D: 3-13

(E6, E6, E6, NG) - (E2, E2, E2, E6)

Ook onze D-ploeg maakte de verre verplaatsing naar het zuiden van de provincie. Met geblesseerden Joeri, Jarne en de onbeschikbaarheid van Jelle was het zoeken naar een 4de man. De pas herstelde Rik werd bereid gevonden op te treden en deed dat naar behoren!

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijkopgaand nadat Rik en Marc S hun eerste partij verloren. Maar nadien was er geen houden aan ons D(ream)-team en spurtten algauw naar de winst. Walter en kapitein Arne (zonder setverlies) pakten uit met een full monty. Deugddoende eerste overwinning voor hen die volgende week alweer bye zijn en zo moeilijk in hun ritme geraken.