Terug naar Nieuws

Speelweek - 3 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

3e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Nodo B (B6-B6-B6-B6) - A-Ploeg                 11 - 5

 

Jorik Maes                              2

Bart VD Nieuwenhof                1

Stefan Snellinckx                     1

Tom Van Den Broeck                1

 

Onze A-ploeg kon spijtig genoeg geen vervolg breien aan de sterke prestatie van vorige speelweek.

Opnieuw moesten we optornen tegen een ploeg die enkel bestond uit B-spelers (waarbij oude bekende Anja Van Den Berghe) en dit beklemtoont nog maar eens in welke sterke reeks onze ploeg werd ondergebracht.

En toch … De start was echt veelbelovend want openen met 0-4 … dat deed het beste verhopen.

Helaas daarna was ons liedje uitgezongen en kon enkel Jorik zijn partij tegen Jordi Sterkens nog winnen.

Volgende week staat de uitwedstrijd bij Salamander A op het programma. Opnieuw een ploeg met enkel B-spelers dus dat belooft opnieuw moeilijk te worden … Toch moeten onze jongens de moed erin houden en hopelijk kunnen ze op speelweek 5 (thuis tegen Zele A) uitpakken met een knalprestatie !

 

 

Merelbeke C (C0-C2-C2-C2) - B-Ploeg                  9 - 7 

 

Frederik Van Hoyweghen          3

Joris Malcontent                     2

Jeffrey Suy                            1

Ronny De Boom                         1

 

Door ziekte verkoos Robin om niet aan te treden in de B-ploeg maar wel in de D-ploeg.

Net als de A-ploeg startten we verschroeiend en was een 1-5 tussenstand een feit. Nog 3 winstpartijen en een gelijkspel was binnen …

De thuisploeg liet echter de schouders niet hangen en kroop steeds dichterbij en het was zelfs erop en erover …

Frederik moest enkel de duimen leggen tegen Sara Van Bostraeten, Joris (2 op4) startte erg sterk en Jeffrey (1 op 4) was minder op dreef dan vorige week.

Volgende week, op bezoek bij de hekkensluiter Rooigem F, moeten we zeker punten proberen te pakken.

                  

 

Ninove B (C2-C2-C4-C6) - C-Ploeg               4 - 12

 

Guy Meerschaut                       4

Nele Van De Voorde                 3

Theo Klomp                              3

Kurt Beghyn                             2

 

 

Tegen de C-ploeg is op dit ogenblik geen kruid gewassen. Ook Ninove B was helemaal niet bij machte de onzen een strobreed in de weg te leggen.

Guy is momenteel onoverwinnelijk, Nele, Theo en Kurt deden de rest met ruime 4-12  cijfers tot gevolg.

Het is geweten dat de spelers van de C-ploeg niet zo happig zijn voor promotie naar 1e provinciale maar wie gaat hen kunnen kloppen?

        

 

D-Ploeg – Kruibeke B (B6-C0-C2-C6)           5 - 11

 

Robin De Boom                         3

Filip Mortier                           1

Stijn De Boeck                        1

Stefanie Van Hoyweghen          0

 

Kruibeke B was met een erg sterke ploeg afgezakt naar de SinPalse arena. Zelfs B6-speler Sacha Glass was van de partij. Wij konden echter rekenen op een erg sterk acterende Robin om het evenwicht toch enigszins te behouden. Deze prestatie zal ongetwijfeld zijn zelfvertrouwen hebben opgevijzeld.

Maar als je natuurlijk ook nog eens kan rekenen op routinerijke spelers als Erik Joos en Nico Vergeylen dan wordt het uitermate lastig om punten te sprokkelen.

Ondanks de nederlaag mogen de onzen terugblikken op een zeer degelijke prestatie en was het aantreden van Stefanie een echte opsteker voor de ploeg.

 

 

E-Ploeg – Nova D (D2-D4-D4-E2)                         12 - 4

 

Peter Daems                            4

Arno Segers                                     3

Marc Segers                            3

Steven Ruys                             2

 

Verslag captain Steven:

 

Als je op het einde van de avond kan zeggen dat je eigenlijk geen enkele set mocht verliezen, ben je de absolute uitblinker van de avond. Dit was het geval voor Peter Daems. Met 3x 3-0 winst en in zijn eerste partij tegen Eddy met 2-0 en 7-2 voorstaan, mag je gerust spreken van een puike prestatie die ons naar de eerste winst van het seizoen zou stuwen.

Eigenlijk werd de match tegen Nova gewonnen bij de ploegopstelling. Met 4 E0-en voor 2 plaatsen in de E-ploeg (3de prov) en 2 plaatsen in de F-ploeg (4de prov) moest er gekozen worden. Normaal gaat de voorrang steeds uit om de jeugd zo hoog mogelijk te laten spelen, maar als Madelon op bezoek komt, wacht je beter af om te zien hoeveel materiaalspelers je als tegenstander zal treffen. Met 3 op 4 was het aandeel 'noppen' vrij groot bij de bezoekers. Arne besefte al snel dat er voor hem weinig eer te rapen zou zijn in 3de. Bovendien liet Segers Sr. duidelijk merken dat zo een spelletje hem wel ligt. De keuze voor de selectieheer werd zo gemakkelijk opgelost, en dat bleek de juiste beslissing op het eind van de avond, zowel voor E als F.

Bij Nova was het enkel Marc Breda die ons pijn kon doen, zo kwam er nog vrij ruime winstcijfers op het bord. Ondanks een gelijkopgaande start. Bij een 4-2 stand had de bezoekende kapitein reeds 2x geprikt en Peter dus een marathonpartij tegen VDB achter de rug. Pistol Pete trok in een thriller op het vijfde matchpunt dan toch het laken naar zich toe. In de belle haalde VDB nochtans alle trucen boven om toch te zegevieren. Zo scoorde de über-Madelon speler een punt met zijn vinger en serveerde hij zowaar 3x na elkaar via de netrand in 1 en dezelfde servicebeurt. Het mocht echter allemaal niet baten, PP bewaarde zijn 'cool' en maakt het af in stijl met een oerkreet.

Er werden vrijdagavond wel meerdere merkwaardige punten gescoord. Zo sloeg Jos een ace tegen ondergetekende door eerst op de rand van zijn helft te spelen, waarbij de bal caprioleerde op de rand van de andere speelhelft. Onmogelijk om zoiets te herhalen! Die wedstrijd zou de Sinpalse kapitein achteraf omschrijven als de lelijkste match die hij ooit gewonnen had.

Tot slot nog een speciale vermelding voor Segers Jr. die na een alweer fysiek zware werkweek, zonder enige vorm van voorbereiding zoals training, tornooien of vriendenmatchen, 3 wedstrijden wist te prikken. Chapeau!

 

F-Ploeg - Nova E (E0-E0-E0-E6)          11 - 5

 

Joeri Vercauteren                   4

Arne Jacobs                                     3

Walter Deprez                        2

Matthys Paelinck                      2

 

Onze F-ploeg volgde het goeie voorbeeld van de E-ploeg vrijdagavond want ook zij konden de bezoekende ploeg uit Buggenhout puntenloos naar huis sturen.

Onze ploeg kon opnieuw rekenen op een fantastisch spelende Joeri (die als duidelijk ondergeklasseerde E4 iedereen overklaste). Via een tactische zet trad Arne aan in de F-ploeg en hij kweet zich uitstekend van zijn taak en verloor enkel zijn laatste partij tegen Christophe Ringoot (nee geen familie van …). Maar toen waren de schaapjes al lang op het droge.

Minstens even belangrijk was het optreden van Matthys die zonder training toch 2x kon prikken. Hopelijk kunnen we opnieuw op hem beroep doen indien captain Steven iemand nodig heeft.

Ook Walter kon terugblikken op een sterke prestatie.

Deze zege is een echte opsteker voor deze ploeg.

 

G-Ploeg – Sint-Niklase G (E4-E4-E6-NG)              10 - 6

 

Sven Peeters                           4

Robbe Weemaes                      3

Rik Taffeiren                          2

Jeffry Ringoot                        1

 

Na een aarzelende start (tussenstanden 0-2, 2-4) namen we het heft in handen en werd de achterstand omgebogen in een hard bevochten 10-6 overwinning.

De “Oscar” van de avond ging naar Sven die tegen zijn ex-ploeggenoten sterk op dreef was en toch na enkele gewonnen belles kon pronken met een 4 op 4.

Robbe, Rik en Jeffry zorgden voor de overige 6 winstpartijen.

Door deze overwinning staan we voorlopig op een mooie 2e plaats in de rangschikking.

 

 

H-Ploeg – Stekene I (E6-E6-NG-NG)          9 - 7

 

Hans Pauwels                            3

Leen Vandenberghe                  3

Kevin Vercauteren                   3

Klaas Vandenberghe                 0

 

Ook de H-ploeg kon een 1e overwinning laten optekenen tegen de Stekense buren.

Zowel Hans, Leen en Kevin (mooie prestatie van hem) konden 3x zegevieren en zorgden onder hun drietjes voor de “9”. Jammer dat Klaas niet kon juichen.

Volgende speelweek komt Erembodegem E op bezoek en dat belooft een harde noot om kraken te worden …

 

 

 

Terug naar Nieuws