Terug naar Nieuws

Speelweek 22 (VTTL 2017-2018)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

22e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

Deze speelweek was zeker geen succes voor de St. Palse ploegen.

Enkel de D-ploeg en F-ploeg konden de nederlaag vermijden.

Toch was dit seizoen een succes. Alle vooropgestelde prognoses werden gehaald. Enkel onze A-ploeg dient nog eindronden af te werken (9e plaats) maar laat ons vooral duimen voor een gunstige afloop.

 

 

Meulebeke A (B4-C0-C0-C0) - A-Ploeg                           12 - 4

 

Jorik Maes                              2/3

Stefan Snellinckx                     1/4

Bart VD Nieuwenhof                0/4

Kurt Beghyn                             0/4

 

Als afsluiter van de reguliere competitie werd het nog een vrij afgetekende nederlaag voor onze A-ploeg. Jorik was zoals steeds op de afspraak en verloor enkel van C0-speelster Ruth Lambrecht. Stefan was wel de enige die van deze (snelle) speelster kon winnen. Bart en Kurt konden jammer genoeg niet zegevieren.

Volgende week starten de eindronden (9e plaats) voor onze A-ploeg met een wedstrijd op en tegen Herckenrode A en niet tegen Oostende A zoals eerst gedacht.

Succes A-team !!!

 

 

Ninove A (B6-B6-C0-C4) - B-Ploeg                       12 - 4                  

 

Frederik Van Hoyweghen          1

Jeffrey Suy                            1       

Robin De Boom                         1

Joris Malcontent                     1

 

Leuke afsluiter van het seizoen voor onze B-ploeg op bezoek bij de kampioenenploeg Ninove A.

Zeer opvallend was dat onze 4 winstpartijen werden behaald tegen dezelfde speler nl. Stefan Van Schepdael … Ook opvallend was de zeer sterke prestatie van thuisspeler Carl Pauwels. Als C4-speler was hij te sterk voor onze jongens.

Onze ploeg mag echter terugblikken op een zeer geslaagd seizoen want in deze sterke reeks 1e provinciale streden we een beetje onverwacht lang mee voor de 2e plaats in de rangschikking. Uiteindelijk werd het een mooie 5e plaats.

 

 

 

C-Ploeg – St.-Niklase A (C0-C0-C4-D6)                5 - 11

 

Nele VD Voorde                       3

Theo Klomp                              1

Stijn De Boeck                        1

Guy Meerschaut                       0

 

In deze onderlinge confrontatie tussen de 2e en 3e in de stand moest onze C-ploeg het onderspit delven tegen St. Niklase A.

Nele sloot het seizoen af zoals ze het ganse seizoen speelde nl. de primus van de ploeg.

Theo was ondanks zijn teenblessure nog eens bereid om de ploeg uit de nood te helpen en won zijn partij tegen een sterke D6-speler Lode Lubbersen. Ook Stijn won van Lode. Guy was niet in zijn dagje en kon geen zege laten optekenen.

Ook onze C-ploeg kan met een 3e plaats meer dan tevreden zijn en dit ondanks de blessure van één van de sterkhouders (Theo).

 

 

 

D-Ploeg – St.-Niklase B (C4-C4-C4-D0)                         8 - 8

 

Filip Mortier                           3

Ewoud Jacobs                          3

Ronny De Boom                         2

Bram Geerinck                         0

 

Ook voor de laatste wedstrijd was er heel wat selectiewerk nodig om een voltallige ploeg samen te stellen. Door de afwezigheid van Peter, Laurens en Koen waren we verplicht om Bram nog eens op te roepen. Bram deed wat hij kon maar dit was spijtig genoeg onvoldoende om een partijtje te winnen.

Gelukkig waren captain Filip en Ewoud (beste wedstrijd van het jaar voor hem) goed op dreef en konden we nog een onverhoopt gelijkspel uit de brand slepen.

Bij het begin van het seizoen werd gehoopt om het behoud te verzekeren in deze toch wel sterk bezette reeks 2e provinciale. Schitterend dat we hierin geslaagd zijn maar dit was enkel mogelijk door de hulp van Robin, Theo, Guy, Koen, Stijn … in de sleutelmatchen.

Volgend jaar zal ongetwijfeld opnieuw een uitdaging zijn om het behoud te verzekeren.

 

 

Hof Ter Burst A (C6-C6-D2) - E-Ploeg        9 - 7

 

Peter Daems                           1

Arno Segers                                     1

Steven Ruys                             0

Matthys Paelinck                      0

 

Ondanks het feit dat de thuisploeg met een onvolledige ploeg aantrad maakte onze ploeg nooit echt sprake op puntengewin. Het duurde zelfs tot de 13e match om een partijtje binnen te halen. Arno gaf het goede voorbeeld door Marcel Vanhoren te verslaan. Daarna kon ook Peter tegen C6-speler Lorenzo Goossens daar nog een zege aan toevoegen.

Ook voor onze E-ploeg werd het vooropgestelde objectief (behoud) vrij probleemloos bereikt.

 

Verslag van captain Steven:

 

Een eindeseizoenswedstrijd uit het boekje

Het is nu al enkele seizoenen na elkaar dat de VTTL ervoor kiest om diep in april de laatste 2 speelweken te laten doorgaan. Vaak is het zo dat de competitie dan al in een beslissende plooi ligt en dan gebeurt het al eens dat die laatste wedstrijden als een verplicht nummer worden gezien: eindeseizoenswedstrijden.

Vrijdag 20 april, lekker zomers weer, geen tafeltennisweer, een mojito aan een of andere strandbar had echt wel gesmaakt. Echter had de Sinpalse E-ploeg om kwart voor 7 afgesproken om richting Lebbeke te bollen om het laatste kunststukje van het seizoen af te werken. Ondergetekende had de tijd uit het oog verloren en verscheen 10 minuten te laat op de afspraak. Matthijs en Arno sprongen snel in de wagen om in Waasmunster Peter op te pikken. Uit gewoonte stuurde SS zijn Corolla aan de verkeerslichten van Dendermonde naar links het Hoogveld in (richting Madelon en Buggenhout)  Al snel kregen we in het snuitje dat dit niet de juiste weg was, maar gemakzucht treedt iets sneller op bij 25° en we zouden wel zien waar we uitkwamen als we via Opstal richting Lebbeke reden. 7 akkers en 4 velden verder leek het ons toch geen slecht idee om toch maar de GPS op te zetten. Om kwart voor 8 kwam dan toch de 'Hof ter Bust-laan' in zicht. Daar aangekomen bleken de plaatselijke serres gesloten omdat tennisminnend Lebbeke hun 'zomerchalet' had geopend. Echter voor de locale TTC hadden ze de achterdeur van de petanqueterreinen opengesteld, zodat er toch gespeeld kon worden.

Onze E-ploeg werd er opgewacht door slechts 3 tegenstanders. Ondanks de numerieke meerderheid waren de onzen nog steeds pessimistisch over puntengewin. Niet onterecht zo bleek, want de eerste 8 wedstrijden werden in een recordtempo vakkundig verloren. Ondanks goede bedoelingen zal de motivatie toch niet geweest zijn zoals het moest. Uiteindelijk konden Arno en Peter toch 1x prikken. Steven moest zijn laatste wedstrijd tegen Patrick niet meer aantreden, wat maakte dat ondertekende met 2 matchen in de benen in de kleedkamer verdween. Een koude douche later (het warm water was blijkbaar al afgesloten) mochten we nog aanschuiven aan de feestdis van de kampioenenploeg Hof ter Burst C in 5de provinciale. Dus toch nog een mooie afsluiter van een sportief weinig hoogstaande avond.

Tot volgend seizoen!

 

 

St.-Niklase G (E4-E4-E4-NG) - F-ploeg                  5 - 11

 

Arne Jacobs                                     4

Jelle Koklenberg                     3

Marc Segers                            2

Walter Deprez                        2

 

Onze F-ploeg kon (als enige) het seizoen winnend afsluiten op bezoek bij hekkensluiter St.-Niklase G.

Arne volgde het goede voorbeeld van zijn broer Ewoud en scoorde een full-monty.

Jelle (3/4), Marc S. en Walter (2/4) zorgden voor de overige winstpartijen.

Met een 6e plaats mogen onze jongens zeker tevreden zijn. Enige schaduwzijde is het afhaken van Nele voor volgend speeljaar.

 

 

G-Ploeg – Eeklo E (E4-E4-E4-E6)                 4 - 12

 

Sven Peeters                           2

Erik De Caluwe                        1

Robbe Weemaes                      1

Yasmine Peeters                      0

 

In deze wedstrijd die besliste over de 3e plaats konden we de nederlaag niet vermijden. Onze ploeg was steeds op achtervolgen aangewezen en uiteindelijk kwamen 4-12 verliescijfers op het bord.

Toch was dit seizoen ook meer dan geslaagd voor onze G-ploeg want een gedeelde 4e plaats is meer dan behoorlijk te noemen. Volgend jaar hopen we nog een stap vooruit te zetten.

 

 

 

Stekene I (E6-E6-E6-NG) - H-Ploeg           12 - 4

 

Hans Pauwels                            2

Leen Vandenberghe                  1

Klaas Vandenberghe                 1

Jarne Van De Walle                 0

 

De thuisploeg was duidelijk tuk op de zege want deze ploeg trad aan met 3 E6-spelers.

De wedstrijd startte zeer gelijkopgaand want halfweg stond de stand 5-3 en was nog niks verloren. Na de koffie schakelde de thuisploeg echter een versnelling hoger en kwamen er uiteindelijk nog vrij zware 12-4 verliescijfers op het bord.

Ondanks deze nederlaag mogen we van een geslaagd seizoen spreken voor onze debutantenploeg. Bij het begin van het seizoen was er toch een beetje vrees voor deze ploeg maar deze was totaal ongegrond. Op naar het volgende seizoen!!!

Terug naar Nieuws