Terug naar Nieuws

Speelweek 22 (2016) - VTTL

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

22e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

Dit speeljaar was voor onze club een zeer bewogen jaar.

Vooral het overlijden van onze oudste speler, Marcel Franckaert, liet heel wat sporen na. Ook het medische probleem van Ewoud tijdens de match D-ploeg – Madelon D liet op velen een diepe indruk na. Gelukkig is ondertussen alles oké met hem.

Sportief gezien is vooral de degradatie van onze A-ploeg een spijtige zaak maar niet getreurd; dit jaar moeten we een stap achteruit zetten maar volgend jaar belooft heel anders te worden …

De overige ploegen deden het allemaal uitstekend en losten zeker de verwachtingen in.

 

 

A-Ploeg – Rooigem Gent D (B4-B4-B4-C6)              6 - 10

 

Stefan Snellinckx                     3/4

Frederik Van Hoyweghen          1/4

Tom Van Den Broeck                1/4

Kurt Beghyn                             0/3

 

De laatste wedstrijd van onze A-ploeg in Landelijke was meer dan behoorlijk. Tegen een sterk Rooigem (3 x B4 met o.a. clubgenoot Brecht Vyncke) behaalde vooral Stefan een uitmuntend resultaat. Hij verloor enkel van Nic Bockaert maar won wel van B4-spelers Brecht en Benjamin Van Den Sanden. Terechte waardering voor hem want hij liet de moed niet zakken ook al was de degradatie vrij snel onafwendbaar.

Ook Tom en Frederik hadden het niet altijd makkelijk dit jaar maar ook zij moeten volgend jaar de rug rechten en meebouwen aan onze toekomst. Bedankt Kurt om onze ploeg te depanneren. Spijtig van je (nipt en onverdiend) verloren partij tegen Crisan …

De degradatie was dus al een tijdje een feit maar de toekomst ziet er toch rooskleurig en veelbelovend uit. Verder nieuws hierover volgt nog ongetwijfeld.

Er waren deze avond ook 2 opmerkelijke toeschouwers (én supporters) nl. Karel en “de Jean”.

Hopelijk kunnen we beiden in de toekomst nog verwelkomen …

 

 

B-Ploeg – Galmaarden A (C0-C0-C0-C6)                           6 - 10

 

Guy Meerschaut                       3

Theo Klomp                              2

Nele Van De Voorde                  1

Kathleen De Wachter               0

 

Na een fantastisch seizoen moest onze B-ploeg spijtig genoeg in de laatste wedstrijd het onderspit delven tegen Galmaarden A. Bij de B-ploeg maakte Kathleen haar debuut en zij deed het uitstekend. Ze kon wel geen partijtje prikken maar ze verloor wel 2 spannende belles. Guy kon zich nog een keertje opladen en enkel David Defrère was te sterk voor hem.

Theo en Nele waren misschien iets minder op dreef maar kunnen toch terugblikken op een “superjaar”.

Met een mooie 3e plaats in 1e provinciale in een eerste jaar met één provinciale reeks is echt boven verwachting.

Proficiat !!!

 

 

Gemo A (C2-C4-D0-D6) - C-ploeg                 3 - 13

 

Jeffrey Suy                             4

Laurens Raes                            4

Robin De Boom                         3

Stijn De Boeck                         2

 

 

Onze C-ploeg sloot het seizoen in stijl af. Met een ruime 3-13 zege bij de voorlaatste bewezen onze jongens dat ze zeker thuishoren in 1e provinciale. De kans is niet denkbeeldig dat we volgend jaar 3 vertegenwoordigers zullen hebben in 1e provinciale … Misschien van het goede teveel maar dit bewijst wel de sterkte in de breedte bij onze club.

Jeffrey (puike 4 op 4 voor onze marathon-man), Laurens (opnieuw uitstekend op dreef), Robin (puike 3 op 4 met enkel verlies tegen zwart beest Diego Van Den Brande) en Stijn (na een moeilijke start een veelbelovend seizoenseinde) waren in het verre Geraardsbergen bij de pinken.

Bij (eventuele) degradatie naar 2e provinciale is deze ploeg ongetwijfeld één van de grote kandidaten om volgend jaar opnieuw te promoveren. Maar zover is het nog niet … Wordt vervolgd …

 

 

Stekene D (D2-D2-D2-D4) - D-Ploeg           4 - 12

 

Tom Vercruyssen                      4

Filip Mortier                            4

Ewoud Jacobs                          2

Peter Daems                            2

 

 

En wat gezegd over onze D-ploeg …

Ook zij sloten het seizoen fantastisch af want onze Stekense buren hadden geen schijn van een kans tegen onze jongens. Tom en Filip acteerden (zoals het ganse jaar) op een zeer hoog niveau en ook Ewoud en Peter (elk 2 op 4) waren bij de zaak.

Captain Filip mag trots zijn op zijn manschappen.

Met een afgetekende 2e plaats werden de verwachtingen méér dan ingelost. Deze ploeg zal begin mei deelnemen aan de eindronden en wie weet valt er nog een appel uit de kast …

 

 

Sterke Stut B (E2-E2-E2-E4) - E-Ploeg                          7 - 9

 

Jelle Koklenberg                      3

Joeri Vercauteren                    3

Matthys Paelinck                      2

Steven Ruys                             1

 

De grootste verrassing kwam misschien wel van onze E-ploeg want wie had durven denken/dromen dat ook zij een afgetekende 2e plaats zouden bekleden op het einde van het seizoen ?

Jelle en Joeri sloten het seizoen af zoals zij het hele jaar speelden nl. hoogstaand. Matthys speelde eveneens een zeer constant seizoen. Captain Steven kende blijkbaar een mindere dag maar was gans het jaar wel de voortrekker van deze ploeg. Ook als captain van de E en F-ploeg had hij het ook niet altijd makkelijk om zijn ploegen te bemannen (bevrouwen) maar hij slaagde hierin met onderscheiding.

Ook onze E-ploeg zal begin mei deelnemen aan de provinciale eindronden.

 

 

Rooigem H (D0-D6-D6-D6) - F-Ploeg            12 - 4

 

Marc Segers                           3                

Arno Segers                            1                                   

Stefanie Van Hoyweghen          0

 

Spijtig dat onze F-ploeg, op bezoek bij de kampioenenploeg, niet voltallig kon aantreden. Toch gaven ze tegen 4 D-spelers het beste van zichzelf en vooral Marc was uitstekend op dreef en klopte 3 D6-spelers. Enkel D0-speler Steven Pirc was te sterk voor hem. Opvallend in deze wedstrijd was een set van 22-20 in het voordeel van Steven.

Met een uitstekende 4e plaats kan captain Steven meer dan tevreden zijn.

 

 

St. Niklase G (E4-E4-E4-E6) - G-Ploeg                   10 - 6

                  

Nele Maes                      3      

Arne Jacobs                   2

Yasmine Peeters             1

Leen Vandenberghe         0      

 

Verslag van Captain Erik:

 

Voor de laatste wedstrijd van een geslaagd seizoen mochten de 4 jeugdspelers samen aantreden tegen de buren van St Niklaas en was captain Erik aanwezig om hun te steunen, motiveren en bij te sturen waar nodig.

 

Nele – Arne – Yasmine en Leen mochten voor het eerst samen een wedstrijd betwisten, dit alleen was al plezant en de sfeer zat er goed in !

De thuisploeg trad aan met een veel sterker klassement dan onze jeugd.

 

Arne begon sterk en won de eerste match tegen Bart.  Nele had het heel wat moeilijker met tegenstander Antoine en moest in een belle de duimen leggen met 11-8.

gelijke stand op het scorebord.

Yasmine en Leen Trier (kwam juist terug uit Duitsland) kwamen onmiddellijk E4’s tegen !  Inzet genoeg, maar nog niet opgewassen tegen Ward en Gert.

 

Nele en Arne deden dan wat van hen verwacht werd, en wonnen elk hun wedstrijd zonder setverlies, zodat de stand mooi in evenwicht kwam.

 

Onze twee NG’s Yasmine en Leen konden bij de volgende confrontatie niet stunten en zo werd het 5-3.

Zij mochten onmiddellijk terug aantreden, Leen kon een setje meepikken tegen Ward en Yasmine moest nà een geweldige en  hoogstaande partij in een belle met 11-9 het onderspit delven tegen E6 Bart.

Ook al was de tussenstand nu 7-3 (had 6-4 kunnen en misschien moeten zijn) bleef de sfeer van onze youngsters prima.

 

Nele en Arne kregen de kans om de kloof kleiner te maken, maar gemakkelijk was het niet. Nele nam wel de maat zonder setverlies (3 x 9-11 !!!!) tegen Gert, Arne kwam iets te kort tegen Ward (3-1)

 

Konden Yasmine of Leen verrassen ?? Leen kwam duidelijk nog wat te kort tegen E6 Bart, maar Yasmine daarentegen speelde weer super en verraste vriend en tegenstander E4 Bart met een 1-3 winst !!!!

 

Bij 9-4 was de winst voor de thuisploeg al zeker, maar opgeven deed ons kwartet niet. Nele won heel duidelijk met prachtig tafeltennis van E4 Ward met zuivere 3-0 cijfers.

Spanning te snijden bij Arne, altijd spektakel, nu ook weer tegen Gert ! 4-11 / 11-5 / 12-10 / 10-12 en de belle moest beslissing brengen.  Weerom een minder goede start van Arne, kwam op 10-3 achterstand, toch gaf Arne zich niet verloren,

en kwam terug tot 10-9, en dan sneuvelde hij op de valreep met 11-9.

 

Al bij al een zeer geslaagde avond, en niettegenstaande de op papier sterkere tegenstander, was dit niet te merken op de tafels !! Proficiat voor jullie inzet, motivatie en sportiviteit en als beloning een mooie 5de plaats in het eindklassement.

 

Bedankt ook aan alle andere spelers/speelsters die dit seizoen hebben aangetreden in onze G-ploeg.

Ook bedankt aan de ouders die steeds aanwezig waren tijdens de wedstrijden, instonden voor vervoer.

 

 

Terug naar Nieuws