Terug naar Nieuws

Speelweek-21 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sleidinge A – Sint-Pauwels A: 8-8

(C2, C4, C4, DO) – (CO, C2, C2, C4)

Verrassende uitslag van ons A-Team bij kelderploeg Sleidinge, ook gezien het scoreverloop. Met heel wat onbeschikbare spelers was het puzzelen om een volwaardig 4-tal op de been te brengen. Reservist Joris werd nog eens opgetrommeld om voltallig de verplaatsing te maken. Van bij de start namen onze jongens het voortouw, zij het niet zonder moeite met zeges voor Fred, Bart én Joris. Enkel Jeffrey kon geen vuist maken tegen plaatselijke kopman Robin Moentjens. Bart prikt een tweede keer terwijl Fred kansloos verloor van Kurt Vervaet: 2-4. Met de rust in zicht stak de thuisploeg een tandje bij en hingen de bordjes weer gelijk. Nadien herpakten Jeffrey en Joris zich om zo opnieuw een tweepuntenkloof te maken. Jammer genoeg verloren zowel Bart als Fred in hun daaropvolgende partij allebei in de belle met 2 punten verschil, alweer een gelijke stand. J&J kenden geen genade en zette Sleidinge weer met de rug tegen de muur: 6-8. Maar het moet gezegd dat de thuisploeg weerbaarheid toonde om toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Al verloor Bart opnieuw met het kleinste verschil na 5 sets. Bart 2/4, Fred 1/4, Jeffrey 2/4 en supersub Joris 3/4 zorgden voor de verdeling van de matchen.

 

Sleidinge B – Sint-Pauwels B: 4-12

(D2, D2, D2, D6) – (C4, C4, C4, C4)

Ook onze B-ploeg maakte de verplaatsing naar Sleidinge. Zij kenden minder moeite met hun tegenstander. Maar ook voor hen was het even puzzelen om voltallig opgesteld te staan. Ronny moest de zieke Stijn vervangen en Theo belde last-minute af wegens een lekke band. Gelukkig kon er geswitcht worden met Kurt die geprogrammeerd stond bij de C-ploeg op zaterdag.

Van spanning was er weinig sprake in deze wedstrijd. Toch beten de 4 D-spelers flink van zich af tegen onze C4-geklasseerde spelers. In een match waar je zonder druk kan spelen (Sleidinge B was al zo goed als zeker van degradatie naar 3de provinciale) is het iets gemakkelijker om te presteren, maar toch zaten er enkele mooie persoonlijke successen tussen voor de thuisploeg.

Kurt bleef foutloos, Ronny en Guy prikten elk 3 keer en Milan vulde aan met 2 zeges.

 

Sint-Pauwels C – Aalst C: 8-8

(C4, D4, D4, D6) – (D4, D4, D6, D6)

De inzet van deze partij was de 3de plaats in de rangschikking. Het beloofde een gelijk opgaande wedstrijd te worden. Van 2-2 ging het naar 5-3, vooral met dank aan Wannes en Theo, die weinig ruimte lieten tot dromen voor de bezoekers. Halfweg wedstrijd keerden de kansen...

Wannes verloor de controle over zichzelf en liet een non-match optekenen tegen Ruben Barremaecker waarbij hij meer tegen zichzelf vocht dan tegen de tegenstrever. Met de ingesteldheid dat Wannes die match afwerkte, zal je nooit kunnen winnen en speel je jezelf de dieperik in. Zo maak je het jouw opponent wel heel gemakkelijk. Ook de waardigheid en het respect naar tegenstander, scheidsrechter en medespelers moet je steeds blijven behouden, ook al heb je pech in een wedstrijd of verlies je misschien kansloos. Ontgoocheld kan en moet je zijn na een verliespartij, maar als iedereen zich zo gedraagt tijdens een partijtje pingpong is onze mooie sport ten dode opgeschreven.

Zo maakte Aalst dus opnieuw gelijk: 5-5 want ook Peter verloor zijn partij van Jasper Ooghe na alweer een intense strijd. Pistol Pete zijn pistool is al eventjes stil ondertussen en dat is heel jammer, want tegen Aalst speelde hij helemaal niet zo slecht. In aanvallend opzicht liet hij zelfs dingen zien die hij al lang niet meer getoond had. Spijtig genoeg is het voor Peter zo verdomd moeilijk om een set en bijgevolg ook een wedstrijd over de streep te trekken.

Nadien bleef Theo foutloos en moest captain Steve het onderspit delven na een thriller in 5 sets tegen Patrick De Deyn. Na nieuw verlies van Wannes en Peter (6-8 tussenstand), zat er stevig wat druk op ketel om de nederlaag af te wenden. Steven en Theo bleven echter koelbloedig en slaagden in hun opzet. Theo pakte een full monty, Steven en Wannes wonnen elk 2 partijen.

 

Sint-Pauwels D – Rooigem Gent L: 10-6

(E2, E2, E2, E2) – (E2, E4, E4, E4)

Verslag Jarne VdW

Het Dream team trof Rooigem in de clash om de 3e plaats. Onze ploeg moest winnen om nog 3e te kunnen worden. Het was een match op het scherpst van de snee met 7 belles. Onze ploeg kreeg eerst nog wat extra stress toen bleek dat captain Arne al had “opgewarmd” op Berminofest. De wedstrijd begon direct met de nodige spanning. Walter speelde direct een belle maar kon deze binnenhalen met het kleinste verschil. Ik won daarop met 3-0 van kopman Kevin. Nu was het de beurt aan Marc en onze “opgewarmde” Arne. Marc verloor van Mattis en Arne speelde zijn beste match van het seizoen en kon de belle winnen met het kleinste verschil tegen Kwinten die met voorsprong de beste speler van Rooigem was. Walter maakte er rap 4-1 van en ik won 13-11 in de belle tegen Kurt om het 5-1 te maken. Dan kwam Gent terug tot 5-4 met behulp van 2 belles. Marc en ik maakte er snel terug 7-4 van en Arne wist weer een belle te winnen om er 8-4 van te maken. De overwinning was binnen handbereik maar de laatste match was nog niet binnen. Dat werd ons ook snel duidelijk want Walter verloor 3-0 van Mattis en ik heb alles uit de kast moeten halen tegen Kwinten maar verloor uiteindelijk in de belle. Het was dus aan Marc en Arne( die zich duidelijk niet meer zo fris voelde als in het begin van de avond). Marc Segers, onze kersverse bompi toonde hoe het moest en haalde met een stevige 3-0 de overwinning binnen. Arne zorgde voor de kers op de taart met zijn beste avond van het seizoen door met 3-1 te winnen van kopman Kevin. Eindstand 10-6 en een grote optie op de 3e plaats. Nu moeten we het alleen nog afmaken tegen Sleidinge.

Terug naar Nieuws