Terug naar Nieuws

Speelweek 21 (VTTL 2016-2017)

Door Robin De Boom Met 0 Commentaren

21e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

Knal Deinze A (B6-B6-C0-C2) - A-Ploeg 7 - 9

 

Stefan Snellinckx 3

Jorik Maes 2

Bart Van Den Nieuwenhof 2

Tom Van Den Broeck 2

 

Eindelijk, het is zover … de titel is binnen !!!

Nogmaals proficiat Stefan, Jorik, Tom, Bart en Christophe.

Tijdens deze vrijdagavondwedstrijd kon onze ploeg rekenen op de steun van niemand minder dan onze ex-kopman Karel Piron. En dat hij zelfs langs de lijn belangrijk is wordt geïllustreerd door het wedstrijdverloop want het ging plots van 3-1 naar 5-9 … Toeval ?

Nadien pende hij ook nog eens een leuke tekst op papier (zie hieronder). Stel je voor dat onze A-ploeg ook nog eens op hem kon rekenen … Een beetje dromen mag wel zeker …

 

Kroniek van een aangekondigde titel

 

Wat doet een mens op een zeldzame vrije weekendavond? Een slordige 50€ spenderen aan een matte wedstrijd in play-off 1? Of toch maar gratis en voor niets genieten van toptafeltennis met fijne kerels? De keuze was snel gemaakt. Ondergetekende kwam binnengevallen in de kille Knalse tafeltennistempel bij een 3-1 achterstand. Toen leek het even dat de cava een weekje langer de koelkast in mocht. Maar niets was minder waar: 2 uur later stond de 5-9 op het bord en zaten we van een fles Gran Baron Rosé te lurken.

 

De protagonisten van deze knalprestatie:

  • Stefan: de captain staat er àltijd. Trok zijn team nog maar eens over de streep, met 3 zeges. Al kostte concentratieverlies hem bijna een zege (zie filmpje Facebook).

  • Bart: Als er één iemand een full monty verdiende was het Bart wel. 2 droge 3-0 zeges, 2x nipt met 2 puntjes verschil in de belle de boot in. Liet Samsonovsgewijs een staaltje van het betere controletafeltennis zien.

  • Tom: toch wat ontgoocheling bij de jongste A-telg. Azend op een B6 klassering volgend seizoen had hij erop gerekend minstens 1 B'tje te prikken. Het lot besliste er echter anders over. Jammer, maar laat ons wel wezen: volgend jaar is Tom gewoon dikverdiend B6.

  • Jorik: zat duidelijk meer met de Ronde van Vlaanderen in zijn hoofd (en maag) dan met deze wedstrijd. En toch vlotjes 2 matchen winnen, met dank aan een hamer van een voorhand en een lepe backhand 'swoosh'. Klasbak.

 

Laat ons eerlijk zijn: voor het seizoen hadden we het allemaal wel verwacht. Inzetten op de A-ploeg als titelpretendent was een veilige belegging in woelige financiële tijden. Wie de bokkensprongen van de Dow Jones, Nasdaq en andere Bel 20's ziet, kiest vandaag maar beter voor een veilige haven voor zijn of haar centjes. Maar goed, laat ons hier niet te ver uitwijden over financiële markten, we voeren deze discussie beter aan de toog, me dunkt.

 

En toch, je moet het ook nog altijd doén. Waar we in het verleden meer dan één keer op een sterkere tegenstander botsten in de topklasse van de Oost-Vlaamse tafeltennisliga, stak de A-ploeg er dit jaar met kop en schouders bovenuit. Een zeldzaam accident de parcours niet te nagesproken, kunnen we toch spreken van een reeks om U tegen te zeggen: 18 zeges op 21 wedstrijden, 5 punten voorsprong op de 2e in de stand, en de 4 bovengenoemde heerschappen die in de individuele top 10 kamperen. Het bestuur kan terecht trots zijn, niet?

 

Maak er een knaller van een feest van volgende week in de SinpalsArena!

 

Grtz

K.  

 

 

 

Merelbeke C (C2-C2-C4-C4) - B-Ploeg 12 - 4

 

Robin De Boom 1

Guy Meerschaut 1

Nele Van De Voorde 1

Ronny De Boom 1

 

Merelbeke is duidelijk het zwarte beest van SinPals want na de A en de D-ploeg was ook de B-ploeg kansloos.

Onze ploeg was samengesteld volledig in functie van C en E-ploeg. Spijtig genoeg lukte dit enkel voor onze E-ploeg maar het kan niet alle dagen kermis zijn …

Volgende speelweek staat er nog een levensbelangrijke (laatste) wedstrijd op het programma tegen Rooigem E. Dan zal de ploeg er opnieuw totaal anders uitzien. Hopelijk is het resultaat van die wedstrijd niet meer belangrijk voor een verlengd verblijf in 1e provinciale. Als dit wel lukt dan is het plaatje compleet want volgend jaar telt onze club dan 1 ploeg in Landelijke, 1 ploeg in 1e provinciale, 2 ploegen in 2e provinciale, (meer dan waarschijnlijk) 1 ploeg in 3e provinciale, 1 ploeg in 4e provinciale en 1 of 2 ploegen in 5e provinciale … Dit wil toch iedere club !!!!

 

 

C-Ploeg – Maldegem A (C2-C2-C4-C6) 7 - 9

 

Frederik Van Hoyweghen 3

Kurt Beghyn 2

Jeffrey Suy 1

Theo Klomp 1

 

Jammer, jammer … De wedstrijd die niet mocht verloren worden werd … verloren.

Dubbel jammer was ook de ziekte van onze iron man Jeffrey waardoor hij maar op een fractie van zijn kunnen kon presteren. En dan was er ook nog eens de afwezigheid van één van onze sterkhouders Joris …

Dit was duidelijk te veel van het slechte want finaal stonden de 7-9 verliescijfers op het bord en is het “over en out” voor onze C-ploeg.

En toch was bij een 7-7 stand nog alles mogelijk want een gelijkspel was voldoende om volgende speelweek op bezoek te gaan bij Meteor en te strijden voor de kampioenstitel tegen de mede titelkandidaat. Maar helaas …

Frederik (sterk op dreef) en Kurt waren onze speerpunten. Spijtig dat Theo en Jeffrey geen partijtje meer konden binnenhalen.

 

 

D-Ploeg FF

 

 

 

 

E-Ploeg – Wetteren B (D6-E0-E0-E2) 15 - 1

 

Tom Vercruyssen 4

Filip Mortier 4

Peter Daems 4

Steven Ruys 3

 

De operatie redding is duidelijk succesvol want tegen de hekkensluiters werd er een overwinning met bijna forfaitcijfers behaald. Natuurlijk als je eigenlijk over de kampioenenploeg kan beschikken dan wordt alles veel makkelijker.

Tom (nog maar eens 4 op 4), Filip en Peter gaven niks weg. Captain Steven moest enkel buigen voor Gunther Claus maar dit is enkel belangrijk voor de statistieken.

Volgende week moet er liefst gewonnen worden in en tegen Madelon C om het behoud veilig te stellen.

Dit moet zeker mogelijk zijn met de spelers die beschikbaar zullen zijn !!!

 

 

F-Ploeg – Hamme E (D6-E0-E0-E2) 6 - 10

 

Marc Segers 3

Arne Jacobs 2

Arno Segers 1

 

Deze week was er enkel een valse noot te noteren voor onze F-ploeg want door het laattijdige afmelden van Jelle moest onze ploeg noodgedwongen aantreden met 3 spelers en dit is nooit leuk.

En toch lieten de onzen de kopjes niet hangen en streden tot het laatste.

Spijtig genoeg was dit niet voldoende om een gelijkspel uit de brand te slepen.

Het was weerom Marc S. die de uitblinkersrol op zich nam en verloor enkel van materiaalspeler Walter De Rycke.

Ook Arne was uitstekend op dreef tegen deze toch zeer routinerijke Hamse ploeg.

Spijtig dat Arno 2 spannende belles verloor.

 

 

G-Ploeg – De Pinte E (E4-E6-E6-E6) 13 - 3

Walter Deprez 4

Sven Peeters 4

Rik Taffeiren 3

Leen Vandenberghe 2

 

 

Overduidelijke winstcijfers tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander.

De onzen namen een vliegende start en stond er algauw een 10-2 tussenstand op het bord en was het boeken toe voor De Pinte.

Walter en Sven zorgden voor een full monty. Rik verloor enkel van E4-speler Benny Moonen.

Leen kon ook 2 E6-spelers prikken.

 

 

 

 

Terug naar Nieuws