Terug naar Nieuws

Speelweek-2 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Maldegem A - Sint-Pauwels A: 11-5

(B6, C0, C0, C2) - (B6, C0, C2, C4)

 

Als de eerste 4 matchen verloren gaan, waarvan 3 in de belle, dan loop je meteen achter de feiten aan, maar besef je ook dat het verschil heel klein is, alleen sta je 4-0 in het krijt en dat is mentaal heel moeilijk. Dat is wat onze A-ploeg zaterdagavond op Maldegem overkwam. Toch vochten onze jongens zoals leeuwen en bij 7-5 was uiteindelijk alles nog mogelijk. Jammer genoeg werden ook de laatste 4 matchen allemaal verloren. Zo kreeg onze eerste ploeg toch een tik te verwerken tegen één van de titelkandidaten in 1ste provinciale.

 

Gemo A - Sint-Pauwels B: 8-8

(C4, C6, D0, D2) - (C4, C4, C4, C6)

 

Onze B-ploeg kon met hun vast 4-tal afzakken naar Geraardsbergen. Van bij de start ging het gelijk op, maar halfweg konden we toch een kloofje slagen, toen Stijn én Milan hun belle wisten te winnen: 3-5. Die voorsprong kon lang behouden blijven tot de laatste 2 wedstrijden. Guy kon zijn avond net niet bekronen met een 4/4 en Kurt moest nipt de duimen leggen in vijf sets tegen de lokale kopman Samuel Cauwel. Bij ons waren het vooral dus Guy en Stijn die bij de pinken waren met elk 3 winstpartijen. Milan en Kurt kenden een minder succesvolle verplaatsing met elk 1 zege. Zo verscheen er een (billijk?) gelijkspel op het scorebord.

 

Sint-Pauwels C - Wetteren B: 11-5

(C4, D0, D2, D4) - (D0, D2, D4, E4)

 

Op papier zou je verwachten dat de zege voor onze C-ploeg tegen Wetteren snel binnen zou zijn, maar niets was minder waar. Na een gelijkopgaand begin: 3-3, was het krabben om toch met een kleine voorsprong de rust in te gaan. Zowel Ronny als Filip moesten serieus hun tenen uitkuisen om hun match te winnen. Gelukkig lukte dit ook en dat bleek achteraf cruciaal, want de veer was enigszins gebroken bij de bezoekers. In een mum van tijd ging het dan toch naar 9-5 waardoor de driepunter veilig gesteld was. Knap van Ronny en Filip die beiden een full monty scoorden en toch opvallend voor Filip die reeds een loopwedstrijd van 11km in de kuiten had. Waar hij trouwens knap in de top 10 eindigde.

 

Sint-Pauwels D - Nova D: 5-11

(D6, E0, E2, E2) - (D4, E0, E0, E6)

 

Onze D-ploeg kende een eerder ongelukkige avond tegen Nova. De bezoekers spurtten meteen weg en daar konden onze jongens weinig tegenover stellen. Tot overmaat van ramp kon Joeri, door een vervelende en aanslepende heupblessure niet meer verder na zijn 2de wedstrijd. Met een 2-6 tussenstand halfweg weet je dat het dan onmogelijk wordt om nog iets te halen. Wannes was het enige lichtpunt van de avond, met 3 op 4 en een mooie winst tegen D4-speler Bart Wauters. Walter was niet in zijn normale doen en kon 1 keer scoren. Het was vooral Arne die het liet afweten. Niet alleen zijn fysieke prestatie deed wenkbrauwen fronsen, maar ook zijn wedstrijdmentaliteit kan een stuk beter. Vooral als kapitein zijnde, heb je een voorbeeldfunctie, naar (jongere) ploeggenoten toe. Tijd om te herbronnen voor onze D-ploeg en hopelijk enkele geblesseerde jongens te recupereren. Daar krijgen ze enkele 'vrije' weken tijd voor.

Terug naar Nieuws