Terug naar Nieuws

Speelweek-19 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

19e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Herckenrode A (B4-C0-C0-C0)                        5 - 11

 

Stefan Snellinckx                     3

Jorik Maes                              1                          

Tom Van Den Broeck                1

Bart VD Nieuwenhof                0

 

Tot 2-2 gingen de onzen goed mee maar dan liepen de bezoekers uit naar 2-6 en 3-9 en was het boeken toe.

Net als de vorige weken was Stefan opnieuw out-standing en moest enkel buigen voor de bezoekende kopman (B4-speler Wout Jacobs). Deze Wout Jacobs wettigde zeker zijn klassement en enkel Tom kon tegen hem een (verloren) belle afdwingen.

Zelfs een speler van het kaliber Jorik Maes moet soms ervaren dat het een beetje minder gaat. In zijn geval is dit ongetwijfeld van tijdelijke aard en zal hij snel de draad opnieuw oppikken. Ook Bart heeft het momenteel een beetje moeilijk maar ook hij zal zich snel herpakken.

 

 

B-Ploeg – Merelbeke D (C0-C2-C2-C4)                  11 - 5

 

Karel Piron                               4

Joris Malcontent                     3

Frederik Van Hoyweghen          2

Robin De Boom                         2

 

Het was duidelijk de week van de primeurs … Naast een bezoek aan een “rageroom” (zie verslag Peter), was het ook de week van een overtal aan spelers in de B-ploeg!

De voorbije weken kampte onze club met een tekort aan spelers, deze week hadden we opeens 5 spelers voor 4 plaatsen. Na telefoontjes naar Karel en Koen werd er beslist dat Karel speelde en Koen niet moest aantreden. En de bezoekers hebben het geweten want Karel spreidde zijn kunnen nog eens ten toon en vloerde iedereen. Maar Koen is ook tot dergelijke exploten in staat. Wat een luxe opeens voor captain Robin.

Ook leuk was het heroptreden van Frederik en hij moest toch ervaren dat na een aantal weken (gedwongen) inactiviteit het niet zo evident is om de draad opnieuw op te pikken. Of je moet Karel Piron heten natuurlijk …

Joris deed wat hij al zovele malen voor elkaar kreeg nl. minimum 3 wedstrijden winnen. Ook Robin liet zien dat zijn (tafeltennis)bobijntje nog lang niet op is.

 

 

C-Ploeg – De Pinte A (C4-C4-C6-D4)                    13 - 3

 

Nele Van De Voorde                 4                

Kurt Beghyn                             4

Theo Klomp                              3

Guy Meerschaut                      2               

                           

De bezoekers hadden duidelijk geen geloof in mogelijk puntengewin want zij traden aan in een matige opstelling qua klassementen.  

Het wedstrijdverloop liet zich al een beetje raden want al vlug stond een 9-1 tussenstand op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Daarna was het enkel nog spelen voor de statistieken.

Nele en Kurt waren de primussen van de avond. Nele verloor zelfs geen setje …

Volgende speelweek staat de wedstrijd Stekene C – Wetteren A op het programma. Deze wedstrijd kan wel eens bepalend zijn voor de titelstrijd.

 

                  

Eikenlo C (C4-C4-C4-C6) - D-Ploeg              10 - 6

 

Ronny De Boom                         3

Stijn De Boeck                         2

Filip Mortier                            1

Peter Daems                            0

                  

Verslag Peter:

 

Niet alles is wat het lijkt maar dit is wel degelijk het verslag van een tafeltenniswedstrijd.

 

In de Standaard van 11 februari stond een artikel over de eerste rageroom in ons land:

Jeukt het weleens om een bord aan diggelen te gooien? Sla je de deur soms keihard dicht als je gefrustreerd bent? Goed nieuws, want je eigen interieur hoeft er straks niet langer onder te lijden: in Brugge opende zopas de eerste 'rage room' van ons land. Een plek waar je je met een koevoet kan uitleven op een printer of salontafel. 'Even relaxerend als op reis gaan', zegt de uitbater.

 

Wat de krant duidelijk niet wist is dat er in Eeklo al jaren zo’n lokaal bestaat. Goed verborgen en onder een misleidende benaming van een tafeltennisclub. Over die dekmantel is nagedacht: TTC Eikenlo is gevestigd in het Sparrenhof op de Brugse Steenweg.

In deze goed geïsoleerde ruimte kan je naar hartelust roepen, verwijzingen maken naar het oudste beroep ter wereld, achter de rug van je tegenstander lullige obscene gebaren maken, met houten paletten smijten. Plastic balletjes naar menselijke figuren keilen.  Dat hoeft niet noodzakelijk je tegenstander te zijn. Je kan ook je ploegmaats voor vuile egoïst uitmaken omdat ze een vergeefse poging wagen om harder te schreeuwen dan jezelf. Hout klieven kan ook, geen eiken of sparren maar duur tafeltennishout.  De wanden zijn er gecapitonneerd met stof zodat je beter beschermd bent wanneer je met je vuist tegen de muren beukt. Als je dat op het glas doet, word je beloond met extra geluid en bonuspunten. In de speelruimte is er geen plaats voorzien om de activiteiten te volgen. Toeschouwers moeten achter dubbelwandig glas het gebeuren volgen.  Vroeger dacht ik dat dit wegens de beperkte ruimte was maar nu besef ik dat dit om veiligheidsredenen is. Alle losstaande voorwerpen zoals extra stoelen zijn uit veiligheidsoverwegingen verwijderd.

 

Verder uit De standaard: Al hoef je eigenlijk geen frustraties te hebben om in de rage room het meubilair aan flarden te kloppen, zegt Bernaert. Integendeel zelfs: voor mensen met woedeproblemen raadt hij al die agressie niet aan. 'Dit is géén therapie, het is gewoon voor de fun. Maar dat je je eens mag laten gaan, is een leuke ervaring. Je bent relaxter door de ­ontlading, precies alsof je op reis bent geweest. 'Daar gelooft Luc Swinnen, auteur van onder andere ‘Stress is geen probleem’, niet in. 'Klassiek gezien denken we dat we stress moeten ­uiten en met dingen moeten smijten omdat het dan sneller zou overgaan. Maar uit onderzoek blijkt dat dat niet klopt en dat het even slecht is voor ons lichaam als woede opkroppen. ­Agressie doet het stressniveau niet dalen. Je brein moet net tot rust zien te komen om te kunnen relaxeren. Door naar wolken of een aquarium te staren, bijvoorbeeld. Maar dat neemt niet weg dat sommigen gewoon plezier kunnen beleven aan het kapotslaan.' En dat is ook een vorm van ontspanning, natuurlijk.

 

Voor de volledigheid: we verloren met 10-6. Drie belles gingen verloren met twee punten, ééntje met drie. Af en toe zaten er in de matchpunten net- of kantballetjes tegen. We werden er zowaar stil van.

Volgende week gaan we weer tafeltennissen in een echt tafeltennislokaal, dat van ons. En dat is ook een vorm van ontspanning, natuurlijk.

 

E-Ploeg – Gent A (D0-D4-D4-E4)                8 - 8

 

Ewoud Jacobs                          3

Yves Depre                              2

Steven Ruys                             2

Arno Segers                                     1

 

Verslag Steven:

Sleutelmoment: Match 8 zou op papier een makkie moeten zijn voor de plaatselijke kopman. De Gentse bezoekers hadden immers een E4-speler opgesteld. Maar hoe harder Wald topspinde, hoe beter Duncan Boone de oudste van de Jacobs-brothers uitblokte. Bij een 0-2 achterstand in sets werd in de 3de set op het nippertje een blamage vermeden en na enkele tactische bijsturingen, gingen de laatste 2 sets nog al bij al makkelijk naar Sinpals.: 4-4 in plaats van 3-5.

 

Man van de match: Wojciech Kuznia. De Poolse kopman van de bezoekers stond zoals steeds een hele avond scherp te spelen. Vooral Yves maakte het onze Europese medeburger lastig met zijn gesneden ballen. Maar ook hij moest finaal het hoofd buigen. Een full monty voor Kuznia die op bepaalde momenten zeker een C-niveau bereikt.

 

Opvallend: Het was een blij weerzien tussen 'onze' Yves Depré en 'hun' Bruno Paelinckx. 40 jaar geleden en tig aantal kankers later, kwamen de 2 ouderdomsdekens elkaar nog eens tegen. In die tijd (eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw) speelden de ex-B-spelers immers samen bij Atlantic in het Antwerpse.

 

Matchverslag: Onze E-ploeg nam een mooie start met Steven die de 'perfecte' match speelde tegen Remi Frateur. Terwijl Arno zijn Pools bijspijkerde tegen Wojciech maar niet bij de les was. Ook Yves en Ewoud wonnen vlot hun eerste partij: 3-1 na ronde 1. Daarna werd alles volledig omgedraaid want Steven, Yves en Arno verloren kansloos hun volgende match. Enkel Wald boot weerwerk zoals hierboven beschreven: 4-4 halfweg. Nadien hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Yves verloor nog nipt van de Poolse geweldenaar, maar Ewoud compenseerde door zijn belle te winnen van Remi. Bij 7-7 was alles dus nog mogelijk. In de strijd tussen de D0-spelers kwam Ewoud nipt te kort, maar kon Yves ons toch nog op de nipper een gelijkspel bezorgen na een thriller.

 

 

F-Ploeg - Gent B (D6-D6-E0-E0)                    9 - 7 

 

Arne Jacobs                                     4

Marc Segers                            2

Jelle Koklenberg                      2

Walter Deprez                        1

 

Dit was een wedstrijd met spanning van begin tot het einde.

Gelukkig konden we o.a. rekenen op een sterke Arne die, zelfs tegen materiaalspelers, een full monty scoorde. Dit betekent voor hem een echte opsteker en hopelijk kan hij deze lijn de volgende weken doortrekken.

Marc, Jelle en Walter zorgden voor de overige 5 winstpartijen met 9-7 winstcijfers tot gevolg.

Ook de après ping-pong (daar zijn we bij TTC SinPals zeer sterk in …) was duidelijk op niveau …

 

 

G-Ploeg VRIJ

 

 

 

H-Ploeg VRIJ

 

 

Terug naar Nieuws