Terug naar Nieuws

Speelweek-18 (VTTL 2021-2022)

Door Robin De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Deze speelweek was niet bepaald een succes voor onze club.

Alle ploegen verloren, enkel de D-ploeg niet maar dit was omwille van een gekregen forfait van de bezoekers uit Maldegem …

Rooigem-Gent D (B6-B6-B6-B6) - A-Ploeg 13 - 3

Joris Malcontent 2
Koen Van De Walle 1
Frederik Van Hoyweghen 0
Jarne Van De Walle 0

Deze week trad de A-ploeg op tegen Rooigem. Er waren enkele problemen met de beschikbaarheden en en zo bestond de ploeg uit Frederick, Joris, Koen en ikzelf. De tegenstander kwam ten oorlog met 4 B6-spelers dus we wisten dat we blij mochten zijn met iedere gewonnen match. Die blijdschap kwam snel want Joris won direct zijn eerste match tegen Nadia die een beetje leed aan noppenfobie. Daarna stond het redelijk snel 4-1 waarop Joris moest aantreden tegen kapitein Stijn. Zeggen dat dit een nagelbijter was zou een understatement zijn want Joris verloor jammer genoeg de belle met 17-15! Dan was het de beurt aan het vader-zoon duo. Ik ging snel de boot in tegen Basten waar ik letterlijk en figuurlijk nog even naar kan opkijken. “mijne pa” Koen speelde tegen Sven en liet iedereen zien dat hij nergens kan meespelen zonder een matchke mee te pikken, hij won de partij met 10-12 in de belle. Toen werd het rap 8-2 en was het terug aan kapitein Freddy en clubkampioen Joris. Joris verloor in 4 gelijkopgaande sets van Basten en Freddy verloor in weeral een enorm spannende match van Sven met 12-10 in de belle. Het werd 12-2 en toen was het al tijd voor de laatste wedstrijden. Fred verloor van Basten en Joris wist weer een match te winnen tegen Sven, niet slecht voor iemand die op de reservelijst staat. Zo eindigde onze wedstrijd op 13-3 voor de tegenstanders. Niet slecht voor een ploeg van invallers en reserves.


Olsene A (C4-C6-D2-D2) - B-Ploeg 9 - 7

Guy Meerschaut 4
Kurt Beghyn 2
Stijn De Boeck 1
Ronny De Boom 0/1

Door het onverwacht (late) wegvallen van Theo moest er in extremis een oplossing gevonden voor het spelen met 4. Ondergetekende nam toen de verkeerde beslissing om toch zelf te proberen spelen ondanks een armblessure.
Guy was echter goed op dreef en ondervond (voor hem) de ideale speelomstandigheden om iedereen het nakijken te geven. Sterke prestatie van hem!
Kurt en Stijn kenden daarentegen een lastige avond en konden spijtig genoeg hierdoor de nederlaag voor onze ploeg niet vermijden.
Hopelijk kan Theo volgende week opnieuw aantreden en kan onze ploeg opnieuw op volle sterkte aantreden.


C-Ploeg – Galmaarden C (C6-D0-D2-D4) 6 - 10

Steven Ruys 2
Milan De Caigny 2
Peter Daems 1
Wannes Vandewiele 1

Ook onze C-ploeg trad aan in een unieke opstelling in functie van de toekomst nl. mét Milan én Wannes.
Onze youngsters deden het uitstekend tegen een meer dan degelijke tegenstander. Milan won van een D2 en een D4. Wannes won in zijn maidenmatch in 3e provinciale ook van een D2! Hij liet duidelijk zien heel wat in zijn mars te hebben.
Captain Steven startte sterk door zijn twee aanvangspartijen comfortabel te winnen. Tegen de bezoekende kopmannen kon hij echter niet “stunten”.
Peter won overtuigend van D2-speler Philippe Custers.


D-Ploeg – Maldegem C 16 – 0 FF

 

E-Ploeg – Olsene C (E6-E6-E6-E6) 7 - 9

Jelle Koklenberg 4
Rik Taffeiren 2
Hans Pauwels 1
Nathalie Deprez 0

Nipte nederlaag tegen een tegenstander die in de heenronde met dezelfde cijfers werd geklopt.
Jelle is reeds gans het jaar onze sterkhouder in de E-ploeg want ook nu was hij goed voor een perfecte 4 op 4. Hij heeft zijn revanche beet voor de enige 2 nederlagen dit speeljaar.
Rik (2 op 4) en Hans (1 op 4) konden samen nog 3 overwinningen toevoegen wat uiteindelijk iets te weinig was voor puntengewin.
Voor Nathalie was deze tegenstand nog iets te sterk.

 

Terug naar Nieuws