Terug naar Nieuws

Speelweek 17 - VTTL 2018-2019

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

17e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

Deze speelweek toonde nog maar eens aan dat wij soms problemen hebben om ploegen voltallig te laten aantreden maar dat het bij vele andere clubs zeker niet beter is. Het was nl. zo dat alle bezoekende ploegen onvolledig aantraden …

 

 

A-Ploeg – Smash Dolfijn B (B4-B6-B6)          9 - 7                             

 

Jorik Maes                              2/3

Stefan Snellinckx                    2/3            

Tom Van Den Broeck                1/3

Robin De Boom                         0/3

 

De onzen lieten nogmaals zien dat de ploeg werkelijk in “de goeie flow” zit want winnen tegen een topploeg (ook al ontbrak hun 4e speler) is top.

Hopelijk kan Stefan deze vorm nog langer aanhouden en dan is een B6-klassement zeker niet onmogelijk. Jammer van het mindere seizoensbegin …

Ook Tom liet zien dat hij op de goede weg is en misschien wel het belangrijkste van al was het feit dat hij de zenuwen onder controle hield en niet te ontgoocheld was na zijn 2 verliespartijen. Doe zo verder Tom!

Kopman Jorik toonde (buiten zijn eerste wedstrijd) zijn grote klasse en lukte ook nog eens een paar fantastische winners om duimen en vingers van af te likken …

Met deze vorm en ingesteldheid moeten we zeker geen schrik hebben in de eindrondes en ons behoud in Landelijke verzekeren.

 

 

B-Ploeg – Knal A (B6-C0-NG)                      7 - 8

 

Bart VD Nieuwenhof                2/3                      

Jeffrey Suy                            1/3

Arne Jacobs                                     1/3

 

Ja, je leest het goed. Dit is geen foutieve einduitslag … 7-8 is een uitslag die enkel kan voorkomen na een duel tussen 2 ploegen met 3 spelers.

Na heel wat gepalaver opteerden we om de B-ploeg met 3 te laten spelen met de wetenschap dat Arne zijn partij tegen NG-speler Nick De Proost kon winnen en dat Bart en Jeffrey kansen hadden tegen de bezoekende kopmannen.

De sleutelwedstrijd was waarschijnlijk wel de partij tussen Jeffrey en Alexandre Vanden Weghe. Jeffrey startte zeer overtuigend en kwam vrij snel 2-0 voor, maar dan kantelde het volledig en verloor hij in de belle met 7-11 cijfers …

Bart verloor enkel van B6-speler Yanick Nuytinck waardoor atypische 7-8 verliescijfers tot stand kwamen.

We duimen dat Frederik snel hersteld is van zijn chirurgische ingreep en dat ook Karel en Joris opnieuw beschikbaar zullen zijn.

 

 

C-Ploeg – Knal B (C2-C4-D0)                       14 - 2

 

Guy Meerschaut                      3/3   

Kurt Beghyn                            3/3   

Theo Klomp                              2/3

Ronny De Boom                         2/3

 

Omdat de C-ploeg, in het teken van titelstrijd, zeker geen punten mocht verliezen werd er toch geopteerd om deze ploeg voltallig te laten aantreden. Met spelers als Frank De Roo en Koen Puystiens weet je immers nooit.

Deze vrees was een beetje ongegrond want het waren niet Frank of Koen (die kloeg over lage rugpijnen maar wel alle wedstrijden speelde) die voor de zeges zorgde maar wel D0-speler Geoffrey De Ketelaere die voor de verrassing zorgde.

Ook Kurt etaleerde  zijn blakende vorm en was voor iedereen te sterk. Ook captain Guy (3/3) en Theo (2/3) lieten er geen gras over groeien en stuurden de bezoekers kansloos naar huis.

Nu is het volop uitkijken naar de volgende speelweek, op bezoek bij Wetteren A. Niet verliezen is de boodschap en dan is de kampioenstitel weer een stapje dichterbij  …

                  

Zomergem A (C2-C2-C6-D6) - D-Ploeg                 12 - 4

 

Filip Mortier                            1

Stijn De Boeck                        1

Ewoud Jacobs                          1                

Peter Daems                            1                                             

                 

Als dat niet eerlijk verdeeld is … Inderdaad, elke speler won 1 wedstrijd (tegen D6-speler Dirk Naudts) maar dit was te weinig om deze moeilijke verplaatsing met puntengewin af te sluiten.

Opmerkelijk was ook wel dat alle gespeelde belles in het voordeel van de thuisploeg eindigden …

 

Verslag Peter:

 

Verslag Zomergem A- Sint-Pauwels D

 

Vaststelling 1: als Filip rijdt, is er file en komen we maar net op tijd ( Rooigem) of te laat ( Zomergem). Maar Peter is geen alternatief.

 

Vaststelling 2: Ronny heeft meer kans om in het verslag vermeld te worden als hij niet speelt.

 

We kwamen dus te laat in Zomergem aan, een dorp dat zich via bochtige  baantjes goed weet te verstoppen in een uithoek van onze provincie. Maar daar maken ze zich ginder niet druk over. Over te laat komen.

Onuitgegeven opstelling met Filip, Stijn, Ewoud en Peter. Zonder Ronny dus en dat kan je ook uit de uitslag afleiden.

Zomergem trad aan met een D6 en daar wonnen we allemaal met 3-0 van. Verder slaagden we er allemaal in om één belle af te dwingen en we slaagden er ook in om die alle vier te verliezen. Twee keer na een 2-0 voorsprong en één keer na drie matchballen te hebben gehad. De eer redden heeft er dus wel ingezeten maar is er net niet uitgekomen.

 

Vaststelling drie: als je aan de lokale smashbar iemand cola ziet drinken en je denkt dat het tournee minerale is, ben je wel aan het verkeerde adres. Dat je daar aan de bar in slaap valt, wordt niet als ongewoon beschouwd.  Zo mis je natuurlijk wat wij wel opmerkten: hoe later op de avond , hoe schoner volk.

 

Vaststelling vier : Omdat het tijdsverschil tussen terugkomen van Erembodegem en Zomergem blijkbaar maar één wildplas is, ontmoetten de D en F ploeg elkaar op de parking waarna de harde kern besloot om de smashbar om halftwee nog te openen.

Toch denk ik dat ze in Zomergem later hebben gesloten.

 

 

Sterke Stut A (C6-D2-D2-E2) - E-Ploeg              12 - 4

 

Yves Depre                              3

Marc Franckaert                      1

Arno Segers                                     0                         

Marc Segers                            0

 

In deze vooruitsgeschoven wedstrijd (reeds gespeeld begin dit jaar) was tegen deze sterke thuisploeg geen kruid gewassen.

Yves kon toch heel wat weerwerk bieden (mooie 3 op 4), maar het was enkel Marc F. die daar één partijtje aan kon toevoegen.

Captain Steven was zich wel degelijk bewust van het feit dat de voorbije wedstrijden heel belangrijk waren om het behoud te verzekeren. Door zijn opmerkzaamheid konden we dan ook heel wat punten binnenhalen welke absoluut noodzakelijk bleken te zijn …

Over een goeie captain gesproken … Hij laat zien dat deze taak heel wat meer inhoudt dan enkel de verantwoordelijkheid dragen voor het samenstellen van … een ploeg …

 

 

Erembodegem C (D2-D2-D4-D4) - F-Ploeg                        15 - 1         

 

Steven Ruys                             1

Matthys Paelinck                      0

Walter Deprez                        0

Joeri Vercauteren                   0

 

Deze uitslag spreekt boekdelen en maakt nog eens meer dan duidelijk waarom deze ploeg onbedreigd kampioen zal spelen.

Enkel captain Steven kon vermijden dat de nederlaag met forfaitcijfers op het bord kwam.

Ondanks de zware nederlaag werden er wel 7 belles betwist. Jammer genoeg eindigde er maar ééntje in ons voordeel nl. Steven tegen D2-speler Patrick De Deyn.

 

 

Zomergem D () - G-Ploeg          ?

 

Robbe Weemaes            

Bert Dombree

Rik Taffeiren

Jeffry Ringoot

        

 

 

Maldegem D (E6-NG-NG-NG) - H-Ploeg                15 - 1

 

Kevin Vercauteren                   1       

Hans Pauwels                            0

Klaas Vandenberghe                 0

Jarne Van De Walle                 0

 

Toch wel onverwachte zware verliescijfers … Tegen een op papier ongeveer evenwaardige tegenstander werd het bijna een nederlaag met forfaitcijfers. Gelukkig kon Kevin deze van de tabellen vegen.

Uiteraard zijn het wel speciale speelomstandigheden in Maldegem (luidruchtige sporthal) en dan is het niet altijd gemakkelijk om zich aan te passen …

                  

 

 

Terug naar Nieuws