Terug naar Nieuws

Speelweek 15 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

15e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Salamander A (B4-B4-B6-B6)                5 - 11                   

 

Stefan Snellinckx                     2      

Tom Van Den Broeck                2

Jorik Maes                              1

Karel Piron                               0

 

Ondanks de nederlaag een oerdegelijke prestatie van ons A-team.

Als je halfweg de leiders nog het vuur aan de schenen kan leggen (tussenstand 4-4 !!) … dan is het goed!

Karel trad voor de eerste keer opnieuw aan in de ploeg waar hij eigenlijk thuis hoort. Spijtig genoeg waren de tegenstanders momenteel nog iets te goed waardoor hij niet kon prikken. Het is absoluut geen schande om tegen dergelijke spelers te verliezen en wees maar overtuigd dat hij na zijn aanpassingsperiode aan het niveau nog gensters zal slaan.

Uiterst positief waren ook de prestaties van captain Stefan en Tom. Zij zijn duidelijk opnieuw op de goede weg en     dit belooft veel goeds voor de nabije toekomst.

Positivisme in het hoofd is toch zo belangrijk in onze sport!!!

        

 

B-Ploeg – Rooigem F (C2-C2-C4-C6)            10 - 6         

 

Frederik Van Hoyweghen          4

Jeffrey Suy                            3

Joris Malcontent                     3      

 

Door de afwezigheden van Bart en Robin moest er gekozen worden welke ploeg met 3 spelers ging aantreden. Terecht werd er gekozen voor de B-ploeg!

Als je kan aantreden met Frederik, Jeffrey en Joris tegen dergelijke tegenstanders dan zijn ze zeker nog niet thuis!

De onzen deden het prima en enkel Joris en Jeffrey dienden één partijtje prijs te geven waardoor er toch nog 10-6 winstcijfers op het bord kwamen.

Sterke prestatie want je moet het zeker niet onderschatten om een wedstrijd met 0-4 startcijfers toch nog zegevierend af te sluiten!

 

 

C-Ploeg – Galmaarden A (C4-C4-C4-C6)                 10 - 6         

 

Kurt Beghyn                             4/4

Theo Klomp                              3/3

Nele Van De Voorde                 2/4

Guy Meerschaut                      1/4   

 

14e zege van het seizoen van onze C-ploeg.

Opvallend deze week was wel de wedstrijdverdeling.

De plaats van de speler kwam overeen met het aantal gewonnen wedstrijden nl. 1, 2, 3, 4 …

Kurt was in een begenadigde dag en gaf iedereen het nakijken. Ook Theo won al zijn partijen maar de laatste speelde hij niet omwille van oververmoeidheid.

Wetteren A en Stekene C wonnen ook waardoor er niets wijzigde in de rangschikking.

 

Melsele A (C4-C4-D0-D0) - D-Ploeg            11 - 5

 

Ronny De Boom                         4

Stijn De Boeck                        1                

Filip Mortier                           0

Ewoud Jacobs                          0

 

Omwille van de (terecht gebleken) beslissing om Peter nog een keertje op te stellen in de E-ploeg maakte Ewoud zijn debuut na zijn verblijf in Finland.

Natuurlijk was het reeds op voorhand ingecalculeerd dat deze wedstrijd voor hem lastig zou worden want zonder enig competitieritme en zonder training dan wordt het lastig …

Jammer genoeg kende Filip een off-day. Dit kan iedereen overkomen en gelukkig voor hem is er volgende week een rustdag en kan hij in de Dolomieten alles op een rijtje zetten.

Stijn won de wedstrijd tussen beide Stijnen (tegen C4-speler Stijn Van Raemdonck).

Volgende speelweek staat de thuiswedstrijd tegen Stekene D op het programma en bij winst is het behoud zo goed als verzekerd.

 

Kruibeke E (D6-E0-E0-E2) - E-Ploeg           5 - 11

 

Peter Daems                            4

Yves Depre                              3

Steven Ruys                             2

Arno Segers                                     2

 

Verslag captain Steven:

 

4 op een rij

 

Met de verplaatsing naar hekkensluiter Kruibeke, kon onze E-ploeg zich geen misstap veroorloven. De kloof met de voorlaatste in de stand was immers nog niet groot genoeg. Maar na alweer een collectief mooie prestatie, werd er voor de 4de week op rij meer dan 1 punt binnengehaald.

 

Opstellingen:

Kruibeke: D6, E0, E0, E2

Sint-Pauwels E: D2, D4, D6, E0

 

Man v/d match: Peter Daems

Pistol Pete zweeft dit seizoen tussen D-ploeg in 2de provinciale en E-ploeg in 3de provinciale. Daar maakt onze meester geen probleem van. Ondanks het vele vloeken vrijdagavond, won hij toch mooie zijn 4 wedstrijden en toonde zich andermaal primus in wedstrijdmentaliteit.

 

Opvallend:

Voor de 4de week op rij trad onze E-ploeg in dezelfde opstelling aan, voor de 4de keer werd er niet verloren. Oké, het was niet tegen de sterkste teams uit de reeks, maar toch. Het is jammer dat we niet een heel seizoen met dit gezelschap kunnen afwerken.

 

De rode lantaarn trad in zijn traditionele opstelling aan met 4 jeugdige volwassenen. Met de heenwedstrijd nog in het achterhoofd (nipte 9-7 winst tegen 3 spelers, met een prachtprestatie van Thomas Engelen - 4 op 4) begon onze E-ploeg toch met enige waakzaamheid aan de wedstrijd. Al snel bleek dat ons viertal de hoogvorm van de voorbije weken nog niet kwijt was. Van de eerste 6 partijen verloor enkel captain Steven met het kleinste verschil in de belle tegen de Kruibeekse kapitein Merel. Dit had waarschijnlijk te maken met de (volgens de waarnemende scheidsrechter) minstens 25 netballen. Normaal gezien trekt ondergetekende zich weinig aan van 'pietballen' maar dit was er gewoon los over. Laat het ons houden op het thuisvoordeel.

Na de 1-7 tussenstand was het minder lang wachten dan vorige week op Nova op de verlossende 8ste en 9de winstpartij, zodat er op het einde van de avond echt vrijuit getafeltennist kon worden en dat leverde soms nog boeiende kijkstukken op. Met deze driepunter is onze E-ploeg vrijwel zeker van het behoud in 3de provinciale. Ook al moeten we nog enkele weken wachten tot we mathematische zekerheid hebben.

 

Galmaarden D (E0-E2-E2-E4) - F-Ploeg          14 - 2

 

Walter Deprez                        2

Joeri Vercauteren                   0

Marc Segers                            0

Rik Taffeiren                          0

 

Ongewoon zware verliescijfers voor onze F-ploeg tegen een ploeg die op papier ongeveer even sterk leek …

Natuurlijk zijn het wel speciale speelomstandigheden in Galmaarden en bij de onzen was het enkel Walter die zich het best kon aanpassen.

Volgende wedstrijd tegen Temse C wordt erg belangrijk om de kloof met de degradatieplaatsen verder uit te diepen.

 

 

Sterke Stut Oosterzele (E4-E4-E4-E4) - G-Ploeg          11 - 5

 

Robbe Weemaes             2

Sven Peeters                  2

Erik De Caluwe               1

Kevin Vercauteren          0

        

Verslag captain Erik:

 

Deze wedstrijd stond genoteerd als een ware topper tussen de nr 2 en de nr 3. Wij waren er echt op uit om daar de stunten, maar de thuisploeg was daarop voorzien en had zich versterkt met 2 spelers uit de hogere reeks. Wij daarentegen hadden pech dat onze jeugdspeler Dries, de man in vorm, moest afzeggen wegens ziekte. Gelukkig konden we op het nippertje Kevin Vercauteren inschakelen (waarvoor hartelijke dank), maar ook Robbe voelde zich wat slapjes en klaagde van hoofdpijn. Bij ondergetekende blijft de rug nog steeds parten spelen. Dus de hoop lag bij Sven, die deze week bij een andere werkgever was gestart.

Onze start was rampzalig met een 6-0 tussenstand en twee verloren vijfsetters.(Sven en Kevin) Robbe deed de 0 verdwijnen door twee wedstrijden te winnen, telkens met overtuigende 0-3 cijfers. 8-2 tussenstand. Sven won ook zijn match met 1-3 van Tycho en Erik verloor in vijfsetter van Laure. Overwinning voor de thuisploeg was binnen 9-3.

Robbe wou de derde zege binnenhalen, maar verloor heel spijtig met 3-2 tegen Koen in een schitterende vijfsetter (11-9). Ondertussen deed Kevin wat hij kon, maar had geen verhaal tegen Lauren.

Sven en Erik speelden dan toch tot het uiterste en wonnen beiden hun wedstrijd met respectievelijk 3-1 en 3-2, wat toch resulteerde in een verdienstelijke 11-5 uitslag.

5 belles, waarvan er slechts 1 werd gewonnen en 19 sets met 2 punten verschil, waren de harde cijfers na 4,5 uur tafeltennis.

 

 

Erembodegem E (E2-E2-E2-E4) - H-Ploeg             15 - 1

 

Hans Pauwels                            1

Jarne Van De Walle                 0

Leen Vandenberghe                  0

Thomas Laisnez                        0

 

Duidelijke cijfers in het voordeel van thuisploeg Erembodegem!

Gelukkig kon Hans de forfaitcijfers van het bord vegen.

Jarne moest na zijn prachtprestatie van vorige week ervaren dat er toch nog een verschil is tussen een bodemploeg en een topploeg in de reeks.

Ook voor Leen was het na een zware examenperiode lastig om opnieuw in het competitieritme te komen.

 

 

Terug naar Nieuws