Terug naar Nieuws

Speelweek 14 (VTTL 2017-2018)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

14e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg (FF Salamander A)                          16-0

 

 

B-Ploeg – Zele A (B6-C0-C2-C2)                           3 - 13

 

Frederik Van Hoyweghen          2

Joris Malcontent                     1

Bart VD Nieuwenhof                0

Christophe Horemans               0

 

Verwacht werd dat dit een wedstrijd zou worden die razend spannend kon worden. Niets was minder waar … Wie had een tussenstand van 1-7 durven voorspellen?

De Zelenaars hadden zich duidelijk goed voorbereid en speelden allemaal op een hoog niveau. Zelfs ouderdomsdeken Pierre won al zijn partijen. Chapeau!

De eindcijfers zijn zwaar maar toch werden er ook 7 belles betwist (2 in ons voordeel). Bart nam 3 belles voor zijn rekening en verloor ze allemaal …

Frederik won zowel van Rik als Stefan. Joris kon zegevieren tegen Stefan.

Beide voetjes op de grond dus en een 2e plaats is nu ineens ver af …

 

 

Hamme B (C0-C2-C4-C6) - C-Ploeg              10 - 6

 

Guy Meerschaut                       4

Robin De Boom                         2

Kurt Beghyn                             0

Stijn De Boeck                        0

 

Spannende wedstrijd waarbij we toch steeds op achtervolgen aangewezen waren.

De thuisploeg kon wel beschikken over heel wat routine want zowel Marc De Keyser, Danny D’Hollander als Marc Stallaert waren van de partij.

Guy kende nog eens één van zijn begenadigde dagen en was voor iedereen véél te sterk. Robin was misschien iets minder op dreef dan gewoonlijk en kon 2x prikken.

Jammer dat Kurt 3 belles verloor en voor Stijn waren het zeer moeilijke speelomstandigheden.

Hopelijk kunnen we volgende week opnieuw beschikken over Nele na haar blessure.

 

 

Lobos A (C2-C2-C4-D0) - D-Ploeg               6 - 10

 

Theo Klomp                              4

Koen Van De Walle                   3

Ronny De Boom                         3

Filip Mortier                           0

 

 

Opnieuw een levensbelangrijke partij voor onze D-ploeg want Lobos A is één van de mededegradatiekandidaten.

Zowel Theo als Koen waren bereid om onze ploeg te versterken en ze deden het (zoals gewoonlijk) met verve.

Algauw stond er een mooie 2-6 tussenstand op het bord en na de koffie evolueerde de stand naar 3-9 en was de overwinning binnen.

Toch waren de resterende wedstrijden nog belangrijk want de bedoeling was om beter te doen dan de 7-9 cijfers uit de heenronde. Dit lukte en werd het een schitterende avond voor onze ploeg.

Zelfs na deze mooie overwinning zijn de schaapjes nog steeds niet op het droge want heel wat ploegen staan nog op een zakdoek dicht bij elkaar.

 

 

E-Ploeg – Hamme D (D2-D6-D6-E2)            7 - 9

 

Peter Daems                            2

Yves Depre                              2

Arno Segers                                     2

Steven Ruys                             1

 

Verslag van captain Steven.

 

Never change a winning team moet captain Steve gedacht hebben en hij stelde het zelfde 4-tal op van vorige week. Toen de Hamse bezoekers de Sinpalse Arena betraden, keek Pistol Pete verheugd op toen hij zijn ex-Dynamica ploegmakker Igor Van Assche zag binnenwandelen: een blij weerzien tussen twee (pingpong-)vrienden. Ondergetekende sprak om kwart voor 8 de profetische woorden: als het straks 7-7 staat, zal er een broedermoord plaatsvinden om toch de winst te pakken voor hun eigen team. En zo geschiedde.

Aanvankelijk ging het perfect gelijk op. Yves kende zijn eerste tegenstander Walter van haar nog pluimen dus waarschuwde Steve zijn poulain dat hij zijn tenen zou mogen uitkuisen, alweer een juiste voorspelling, maar toch winst na 4 felbevochten sets voor de grensbewoner tegen de linkshandige materiaalspeler met 2 dikke knieverbanden. Op hetzelfde moment bood youngster Arno ferm wat weerwerk aan (ex-)topspeler Igor, maar onvoldoende voor winst.

Wie nog nooit van Tom De Smet gehoord heeft, hoeft zich niet te schamen. Ook voor captain Steve was deze Wuiten een onbeschreven blad. Als E2 moeten invallen om toch maar aan 4 spelers te raken. Pas zijn 4de seizoen tafeltennis, waar hij normaal gezien zijn optreden maakt in 4de provinciale (zijn eerste seizoen op dat niveau!). Steve was even uit zijn lood geslagen toen hij van Tom hoorde dat hij ongeslagen is in 3de. Toen wist hij uiteraard nog niet dat Tom zijn debuut vierde in deze reeks. Over de match zelf kunnen we kort zijn: Steve was nergens en Tom was overal... Op de andere tafel rekende Peter af met David: 2-2.

Vervolgens kende Arno geen probleem met Walter en Igor kwam onder stoom tegen Yves: 3-3.

Ruys vs Ruys was voor beide een primeur. Daarbij vond Steve zijn backhand van weleer terug en gaf tennisser David weinig kans. Op hetzelfde moment leerde ook Pistol Pete E2-speler Tom De Smet kennen... 4-4 halfweg!

Na de spreekwoordelijke koffie kwamen de bezoekers sterker uit de cabine. Ook Arno leerde Tom De Onoverwinnelijke kennen: 3 op 3 voor de Hammenaar en nog steeds ongeslagen in 3de provinciale! Gelijktijdig moest Yves met het kleinste verschil het onderspit delven tegen David. Het geluk ontbrak hem echt volledig tijdens de allerlaatste punten. Volgende keer is het vast en zeker omgekeerd! Met een 4-6 achterstand, kwam de thuisploeg in nauwe schoentjes, zeker als bleek dat Igor 2 klassen te sterk was voor Steve. Gelukkig kon Peter na een tactisch perfecte wedstrijd het laken naar zich toe trekken tegen Walter.

Bij 5-7 botste de onverslaanbaar-gewaande Tom op de zeis van Yves. 'De vader van Wouter Deprez' hakte en kapte erop los dat het een lieve deugd was. Daar was zelfs een Tom De Smet niet tegen opgewassen. Arno zat voor zijn laatste wedstrijd tegen David fysiek volledig dood en liet dat ook blijken in set 1. Nadien kantelde de wedstrijd volledig en leek Segers jr. op een gemakkelijke 3-1 winst af te stevenen. Tot 1 welgemikte kantbal van David het licht uitdeed bij Arno: black out! Een belle moest de beslissing brengen en daar kantelde het geluk naar de thuisspeler. Met 2 'sorryballen' op een rij, sloeg hij een definitieve kloof. Zo bracht hij Sinpals weer volledig in de running: 7-7!

Zoals gezegd, het lang verwachtte duel tussen Igor en Peter zou beslissend zijn. Terwijl Steve niet bij de les was tegen de noppen van Walter, werd het op de andere tafel een thriller van het zuiverste soort, zoals het hoort tussen 2 titanen. Elke om beurt wonnen ze 2 sets. En ook in de 5de set bleven ze elkaar in evenwicht houden. Bij 7-7 wist Peter de bezoekende kopman 2x te verrassen met zijn service. Zo leek hij een hand uit te reiken naar de zege. De bijhorende oerkreet op 9 leek dat ook bij de speler in kwestie te bevestigen. Jammer genoeg kwam de kreet te vroeg. Misschien miste hij net dat tikkeltje concentratie om het volledig af te maken. Op het einde kwam de klasse van Igor toch bovendrijven. 7-9 voor de Wuitens, proficiat aan Lansweeper en toch een beetje een bittere nasmaak voor onze E-ploeg.

 

 

Verslag van captain Steven.

 

F-Ploeg - Gent F (E2-E2-E4)                11 - 5

 

Walter Deprez                        3/3

Arne Jacobs                                     2/3

Jelle Koklenberg                      1/3

Nele Maes                               1/3

 

 

Dit was bijna een exacte kopie van de heenwedstrijd.

Wij met 4, zij met 3 en opnieuw 11-5 winstcijfers voor onze F-ploeg.

Opvallend toch dat een roemrijke club als Gent het nu al jaren na elkaar moeilijk heeft om competitieve ploegen op te stellen.

Jammer toch dat een Gentse tegenspeler het nodig vond om zijn bat keihard tegen de grond te rammen. Strijd en passie juichen we toe, echter moet er steeds respect zijn voor materiaal en tegenstander.

 

Van een echte wedstrijd was er uiteindelijk dus niet echt sprake zodoende dat de 3 Gentse J's (Joris, Jelle en Jan) snel afdropen. Bij ons F-team lijkt Walter weer naar zijn beste vorm toe te groeien.

 

 

Temse C (E0-E4-E6-E6) - G-Ploeg               14 - 2

 

Robbe Weemaes                      1

Rik Taffeiren                          1

Sven Peeters                           0

Yasmine Peeters                      0

 

Onze G-ploeg was kansloos tegen één van de titelkandidaten. Enkel Robbe en Rik konden elk één partijtje winnen. De familie Peeters was jammer genoeg niet aan het feest.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Zele E op het programma en kunnen we misschien opnieuw aanknopen met winst.

 

 

H-Ploeg – Zele (D4-D6-E0-E6)           0 - 16

 

Bert Dombree                         0

Kevin Lossie                             0

Thomas Laisnez                        0

Leen Vandenberghe                  0

 

 

Tweede opeenvolgende 16-0 nederlaag … Het was duidelijk de week van Zele tegen onze ploegen want hun C-ploeg overklaste onze H-ploeg.

Natuurlijk als je ziet wie deel uitmaakte van de Zeelse ploeg dan is dergelijke uitslag niet verwonderlijk.

Volgende week moeten we aan de bak tegen Aaigem C en dat is een ploeg ongeveer evenwaardig aan de onze.

 

Terug naar Nieuws