Terug naar Nieuws

Speelweek - 14 (2016) - VTTL

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

14e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

 

Houthulst A (B2-B6-B6-C2) - A-Ploeg                    8 - 8 

 

Christophe Horemans               2

Frederik Van Hoyweghen          2

Tom Van Den Broeck                2

Kurt Beghyn                             2

 

Over een collectieve prestatie gesproken !!! En toch zat er nog heel wat meer in want bij een tussenstand van 3-7 in ons voordeel waren de kansen op puntengewin voor de thuisploeg toch heel miniem geworden. Uiteindelijk werd het toch geen overwinning voor de onzen… De plaatselijke kopman Crisan was zoals steeds puntenpakker van dienst. Toch moest hij bijna de duimen leggen tegen onze “invaller” Kurt die pas in de belle met 15-13 cijfers moest buigen. Schitterende prestatie van Kurt die ook nog eens 2 B6-spelers over de knie legde … Ook Christophe, Tom en Frederik kunnen terugblikken op een sterke prestatie. Deze wedstrijd bewijst dat de rest van het seizoen geen “kommer en kwel” hoeft te zijn …

 

 

Melsele A (C0-C2-C2-C6) - B-Ploeg                        6 - 10

 

Theo Klomp                              3

Nele Van De Voorde                  3

Guy Meerschaut                       2

Jeffrey Suy                             2

 

De thuisploeg trad nog eens aan in misschien wel hun sterkste opstelling van het moment.

Dit was toch onvoldoende om onze B-ploeg van de winst te houden. Kopman Bart VD Nieuwenhof en Bert Schrauwen zorgden onder hun beidjes (elk 3 overwinningen) voor alle thuisoverwinningen. Bij ons was het collectief heel wat beter met Theo en Nele als matchwinnaars. Volgende week moet ditzelfde Melsele aantreden tegen onze C-ploeg en dit wordt (zo wordt gefluisterd) misschien wel hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen …

 

 

C-ploeg – Merelbeke C (C0-C2-C4-C6)         6 - 10

 

Robin De Boom                         3      

Ronny De Boom                         2

Stijn De Boeck                         1       

 

Op de middag meldde Joris dat hij ziek was en niet kon spelen. Captain Robin trachtte nog een invaller op te trommelen maar tevergeefs …

Hierdoor werd het voor onze ploeg wel aartsmoeilijk om de punten thuis te houden.

En toch dienden de bezoekers te wachten tot op het einde om de overwinning te vieren. Robin verloor enkel van zijn “zwart beest” Jeroen De Smet. Ook nu kon Stijn stunten tegen de kopman van de bezoekers (C0-speler Kevin Boone). Spijtig dat hij hieraan geen vervolg kon breien …

 

 

D-Ploeg – Egmont C (D4-D6-E0-E2)             12 - 4

 

Tom Vercruyssen            4

Filip Mortier                   4

Kathleen De Wachter     3

Marc Franckaert            1

 

Weinig problemen voor onze D-ploeg tegen de hekkensluiters uit Zottegem. Alhoewel een tussenstand van 3-3 zal niemand verwacht hebben. Maar dan werd er een versnelling hoger geschakeld en ging het prompt naar 12-4 winstcijfers. Enkel Marc kende een moeilijke avond. Volgende week staat de moeilijke uitwedstrijd bij Kruibeke C op het programma.

 

 

E-Ploeg – Kruibeke E (E0-E0-E2-E6)            9 - 7

 

Steven Ruys                             4

Peter Daems                            3

Ivo Van Hoye                           2

Stefanie Van Hoyweghen          0

 

Live verslag van captain Steven.

 

Pas 24u voor aanvang van de wedstrijd kreeg de selectie vorm. Bij deze nogmaals een dikke merci aan Ivo om ons uit de nood te helpen. Meer nog, hij zorgde ervoor dat de 3 punten ternauwernood in Sint-Pauwels bleven.

 

Wim Boeykens bracht voor Kruibeke 3 dames mee in zijn zog. Naast de zusjes Van Couwenberghe gaf ook Ine Bolsens ons partij. Op papier zou je zeggen dat het een haalbare kaart was, aangezien ons E-team beroep kon doen op versterking van bovenaf, in de persoon van Peter Daems.

De wedstrijd ging echter de hele avond gelijk op, met in het begin al enkele stevige verrassingen. Zo nam onze reserve, supersub Ivo Van Hoye (E6) meteen de maat van Ine (E0). Peter (D4) kreeg het in zijn openingspartij zwaar te verduren tegen Gitte (E2) en moest na een 5-setter het hoofd buigen voor de kanonskogels die Gitte's voorhand afvuurden. Op hetzelfde moment speelde ondergetekende zijn moeilijkste partij van de avond tegen zus Merel, die met meer dan degelijk tafelspel Steven tot het uiterste dreef. (2-2) Nadien slikte Ivo een logische nederlaag tegen Wim en kreeg Stefanie haar motor niet op gang tegen Ine, waardoor de bezoek(st)ers twee matchen voor kwamen. Het sein voor Peter en Steven om de bordjes na vrij gemakkelijke winst weer in evenwicht te hangen. 4-4 halfweg en daar was niets op af te dingen. Stefanie beleefde niet haar meest succesvolle avond en ging nog 2 maal de boot in tegen het zustergeweld. Terwijl Ivo boven zichzelf groeide en Gitte na een spannende belle wist te verslaan. Peter kende geen probleem met Ine, terwijl Steven toch een setje moest prijsgeven aan Wim. Met 7-5 zaten we op rozen maar de voor op papier makkelijkste partij voor Ivo (in gelijkwaardige klassementen) moest hij toch zijn meerdere erkennen in Merel, die heel de avond op een constant niveau presteerde.

Het waren dus de laatste 2 partijen die de beslissing zouden brengen. Steven kende weinig problemen met Ine en maakte zo zijn full monty vol. Peter daarentegen moest alles uit de kan halen tegen Wim, bij 1-2 en 7-10 in het krijt mag je enkel op een mirakel hopen. En blijkbaar gebeuren er soms nog wonderen. Pistol Pete won 5 punten op rij en sleurde er nog een allesbeslissende 5de set uit de brand. Een overgeconcentreerde Wim wou na de 4e set een hand geven in de veronderstelling dat hij reeds verloren had en was volledig zijn kluts kwijt toen bleek dat er nog een set moest gespeeld worden. PP liet het niet aan zijn hart komen en liet er geen twijfel over bestaan wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Zo kwamen de ietwat gevleide 9-7 cijfers op het bord.

 

 

F-Ploeg – Melsele D (E2-E2-NG)                  11 - 5                                      

 

Matthys Paelinck                      2/3

Joeri Vercauteren                   2/3

Jelle Koklenberg                      2/3

Leen Vandennberghe                1/3

 

Ook Melsele D heeft het blijkbaar moeilijk om een voltallige ploeg af te vaardigen want ook zij traden maar met 3 spelers aan. Door de onverwachte blessure van Erik werd er beslist om Leen nog op te roepen en Yasmine te laten aantreden in de G-ploeg. Zelfs tegen deze onvolledige ploeg liep het niet van een leien dakje want iets over halfweg stond het 5-5 … Maar dan werd de eindspurt ingezet en werd het nog een vrij ruime overwinning met 11-5 cijfers. Met dank aan Leen om op het laatste nippertje nog te willen aantreden.

 

 

 

 

G-Ploeg – Merelbeke I     (E4-E6-E6-NG)              10 - 6

 

Arne Jacobs                            4

Sven Peeters                           3

Nele Maes                               2

Yasmine Peeters                      1

 

Mooie zege tegen de tweede in de rangschikking. Nog voor de wedstrijd begon liep captain Erik op een wel zeer ongelukkige manier een voetblessure op waardoor hij gekwetst moest afhaken … Yasmine werd dan overgeheveld van de F-ploeg naar de G-ploeg. Het werd een thriller van formaat. Bij een tussenstand van 8-6 konden zowel Sven als Nele na een hectische strijd allebei zegevieren en hierdoor de ploeg aan de overwinning helpen.

Uitblinker van dienst was Arne die een 4 op 4 lukte !! Ook Sven (3 op 4), Nele (2 op 4) en Yasmine (1 op 4) waren bij de pinken. Bij de bezoekers was het vooral de exotische XIAOJING JIANG (met penhoudergreep) die opviel en die als NG-speelster de beste van haar ploeg was.

Door deze overwinning wordt de kloof met de tweede in de stand gereduceerd tot 2 punten. Dit jaar is voor de G-ploeg nu al geslaagd.

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Nieuws