Terug naar Nieuws

Speelweek 13 (2016) - VTTL

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

13e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

 

A-Ploeg – Merelbeke B (B4-C0-C6)              6 - 10         

 

Stefan Snellinckx                     1/3

Frederik Van Hoyweghen          1/3

Tom Van Den Broeck                0/3

Guy Meerschaut                       0/3

 

Als het geloof in eigen kunnen een beetje verdwenen is dan komen dergelijke uitslagen op het bord. Natuurlijk bij de tegenstanders stonden twee spelers op het wedstrijdblad die een 4 op 4 kunnen prikken. Maar een C6-speler (die toch wel duidelijk ondergeklasseerd was) mag nooit 2 partijen winnen tegen onze jongens.

Het zal nog een lang seizoen worden en toch moeten onze jongens er de moed in houden en voluit blijven gaan. Sport is nu eenmaal winnen én verliezen …

 

 

B-Ploeg – Stekene B (C0-C0-C0-C0)                      3 - 13

 

Nele Van De Voorde                  3

Kurt Beghyn                             0

Ewoud Jacobs                          0

Theo Klomp                              0

 

Deze wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 in de rangschikking is nooit echt spannend geweest. In één van hun vertrouwde opstellingen kwamen de bezoekers nooit in de problemen.

Bij onze ploeg was er maar één echte uitblink(st)er en dat was Nele. Enkel Christophe Lermytte was te sterk voor haar.

Jammer dat de prestatie van de heenronde niet kon herhaald worden.

 

 

Madelon A (B4-C0-C4-C4) - C-ploeg             6 - 10

 

Ronny De Boom                         3/4

Robin De Boom                         2/3            

Stijn De Boeck                         2/4            

Joris Malcontent                      2/4

 

Zeer sterke collectieve prestatie van onze C-ploeg. Iedereen was bij de pinken maar het was “Stekkie” die toch voor DE prestatie van de avond zorgde door B4-speler Tim Wauters te verslaan !!! Ook al was Tim geblesseerd dit blijft een prestatie om in te kaderen. Tim verloor in de competitie nog maar 2 wedstrijden en 2x zorgden spelers van Sint-Pauwels hiervoor (Guy en Stijn).

Ook Robin liet zien dat hij opnieuw zijn vertrouwde niveau benadert, Joris had een sterke start maar kwam iets te kort tegen de plaatselijke kopmannen.

 

 

St. Niklase B (C6-C6-D0-D2) - D-Ploeg                  8 - 8

 

Jeffrey Suy                   4

Tom Vercruyssen            2

Filip Mortier                   1

Peter Daems                   1       

 

Live verslag van captain Filip:

 

Op 23/01 stond de ontmoeting tussen Sint-Niklase B  en de  D-ploeg op het programma. De D-ploeg stond in de rangschikking 2 punten in het krijt op de buren uit Sint-Niklaas. Met een 6-10 nederlaag in de heenronde in het achterhoofd was deze ontmoeting allicht de laatste kans om de koppositie over te nemen.

Jeffrey, Tom, Peter en Filip mochten proberen om deze klus te klaren.

De thuisploeg trad aan in een jeugdige opstelling, waarbij Matthias en Dimitri vanuit de A-ploeg voor de versterking zorgden. Samen met basisspelers Jens en Leo mochten ze het opnemen tegen de meer dan 100 jaar tafeltenniservaring van de bezoekers.

Het kon dus wel eens een leuke pot tafeltennis worden en dat beseften ook Marc F en Eddy De Boom, en dus zakten ook zij af naar de brandweerkazerne.

En ze kregen geen ongelijk.

De wedstrijd werd gespeeld onder een ruime belangstelling en met een zeer hoge intensiteit. Een enkele keer ging het een tikje ‘over de schreef’. Maar met talrijke applauspunten werd het een echte topavond, waarbij het doorsnee niveau van 3de provinciale ruimschoots overstegen werd.

De thuisploeg nam de beste start.  Filip zag 2 vijfsetters nipt verloren gaan, Tom en Peter beten in het zand na spectaculaire duels tegen thuiskopmannen Matthias en Dimitri.  Enkel Jeffrey kon 2 keer prikken. En zo werd er gekeerd bij een 6-2 stand. Mission impossible voor de D-ploeg leek het wel.

Maar de D-ploeg toonde zijn grote weerbaarheid. Tom en Peter wonnen verrassend vlot. Jeffrey bleef ijzersterk spelen en Filip haalde deze keer wel een vijfsetter binnen.  Plots stond het dan toch weer 6-6, en zelfs een 6-8 leek in de maak te zijn. Peter speelde een dijk van een match maar moest toch nog een 2-0 voorsprong uit handen geven tegen Jens.

En dus werd met een 7-7 tussenstand de laatste ronde aangevat.

Jeffrey haalde tegen thuiskopman Matthias zijn allerbeste back-hand boven. Tafeltennis volgens het boekje. Het publiek zocht tevergeefs naar een ‘replay’-knop om bepaalde fases te herbekijken. Filip toverde in zijn laatste partij dan weer een stevige portie zwabberballen tevoorschijn die de tegenstander deden wankelen. Het was echter onvoldoende om de laatste partij van de avond binnen te halen.

En zo kwam er na een kleine 5 uur wedstrijd een 8-8 stand op het bord. Een degelijke stand roept altijd gemengde gevoelens op, maar toch kunnen we hier spreken van een zeer billijke eindstand.

We onthouden verder een erg leuke avond met fraaie en spannende matchen, leuk voor de talrijke toeschouwers. Door dit gelijkspel blijft Sint-Niklase B wel de favoriet om het kampioenschap binnen te halen.  Nog 9 speelweken te gaan …

 

 

Hof Ter Burst B (D4-D6-D6-D6) - E-Ploeg             11 - 5

 

Kathleen De Wachter              2/4

Bram Geerinck                         1/3

Steven Ruys                             1/4

Arno Segers                            0/4

 

Live verslag van captain Steven.

Van spanning in deze pseudo-topper was er hoegenaamd geen sprake. In een mum van tijd stond het 6-0 en konden de boeken al toe. Van dan af ging het gelijk op, al is het de vraag of dat lag aan het vieren van de teugels bij HTB of dat SP zich al iets beter had aangepast aan de omstandigheden.

 

Het was de captain die de nul van het scorebord kon wissen door met het kleinste verschil te winnen van Roel Allart, terwijl op datzelfde moment Arno met dezelfde cijfers nipt het onderspit moest delven tegen de Armeense diva Nune. Dezelfde 2 sinpalzenesen mochten na de koffie proberen de wenkende nederlaag te vermijden maar ondanks hun verzet werd de onoverbrugbare kloof op het bord gepingeld. Verzet ja, want Arno verloor zijn tweede set (nadat hij de eerste had gewonnen) met 21-19 van Freddy Sergeyssels. Dat terwijl Arno zijn ploegmakker Matthijs vorige week nog met dezelfde cijfers een set zag winnen en toen de legendarische woorden uitsprak: dat zal mij nooit overkomen. Na de marathonset had Arno het dan ook 'gehad'. Die wijze woorden heeft hij later op de avond nog enkele keren herhaald. Het is een zware (werk)week voor Segers jr.

 

Nadien waren het Bram en Kathleen die nog 2x konden scoren. Al moest Bram in zijn laatste wedstrijd tegen Roel niet veel moeite doen, na het forfait van de thuisspeler. Onze blonde diva had in haar laatste 2 partijen de manier gevonden om toch te zegevieren in de stoffige Lebbeekse serres: niets doen. Al mag ze haar bescheidenheid af en toe best opzij zetten, want in haar overwinning in 'the battle of the chicks' legde ze gewoon een prima partij tafeltennis op de tafel.

 

Door deze duidelijke 11-5 cijfers kunnen de dromers onder ons opnieuw de ogen opdoen en beseffen dat de E-ploeg in 4de provinciale zijn plaats heeft, zonder meer. Laat ons hopen dat we de komende weken voltallig kunnen staan, laat staan af en toe en wedstrijd te winnen. Realisme ten top!

 

 

Wetteren C (E0-E4-E4-E6) - F-Ploeg                    5 - 11         

 

Matthys Paelinck                      4

Joeri Vercauteren                   3

Stefanie Van Hoyweghen          3

Jelle Koklenberg                      1

 

Weinig problemen voor de F-ploeg op bezoek bij Wetteren C. Bij een tussenstand van 4-6 staken de onzen een tandje bij en ging het naar 4-10 en uiteindelijk 5-11 winstcijfers.

Enkel Jelle was iets minder op dreef. Matthys (foutloos), Stefanie en Joeri (hij kan toch nog eens verliezen …) verloren elk één partijtje.

Het behoud is nu al een zekerheid.

 

 

Denderleeuw 2001 B (E2-E4-E4-E6) - G-Ploeg                 8 - 8

 

Sven Peeters                           3

Nele Maes                               2

Arne Jacobs                            2

Yasmine Peeters                      1

 

Zeer gelijkopgaande wedstrijd (tussenstanden 2-2, 4-4, 6-6 bewijzen dit).

Spijtig dat Arne en Yasmine 2 belles nipt verloren met respectievelijk 15-13 en 12-10 cijfers.

Na dit gelijkspel staan we op een mooie 5e plaats met 31 punten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Nieuws