Terug naar Nieuws

Speelweek-12 (VTTL_2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Rooigem Gent F - Sint-Pauwels A: 1-15

(C2, C2, C2, C2) - (B6, B6, C0, C2)

 

Onze A-ploeg is met een kanonschot de terugronde gestart. Op bezoek bij Rooigem, namen onze jongens van meet af aan het voortouw om hun wurggreep niet meer te lossen. Enkel Nico Pieters kon de eer redden tegen Jeffrey. Onze kopmannen Jorik en Tom bleven foutloos, al moest Tom in zijn laatste partij tegen Nico Pieters alles uit de kan halen om ternauwernood de winst te pakken met 12-14 in de belle. Ook Bart bleef foutloos. Hij moest slechts 3x aantreden omdat Ashok Rao in zijn laatste partij verstek liet gaan.

 

De Pinte A - Sint-Pauwels B: 0-16 ff

 

Onze B-ploeg hoefde de verplaatsing naar De Pinte niet te maken wegens forfait.

 

Sint-Pauwels C - Ronse A:  1-15

(D0, D2, D4, D4) - (C2, C2, D0, D2)

 

Sinpals kende niet zijn gelukkigste zaterdagavond. Na een halfuur stroomonderbreking, gingen de lichten in de sporthal pas 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd weer aan. De bezoekers waren allerminst onder de indruk van de omstandigheden en lieten er geen twijfel over bestaan wie de 3 punten zou kunnen bijschrijven op hun fiche. Ronse toonde zich zowel op papier als aan de tafel veel te sterk. Voor ons kon enkel (een licht verkouden) Filip de eer redden tegen C2-speler Stijn Roge. Voor Stijn was het zijn eerste competitiewedstrijd na een maandenlang verblijf in Congo. Nog opmerkelijk was dat Yves ondanks een armblessure niet wou versagen en toch nog 3 belles uit de brand sleepte. 

 

Sint-Pauwels D - Stekene G: 6-10

(D6, E2, E2, E2) - (E0, E2, E2, E4)

 

Onze D-ploeg vocht een spannende burenstrijd met Stekene uit. De bezoekers konden finaal de zege over de meet trekken en blijven daardoor mee aan de leiding. Opvallend was dat ons jeugdig talent Wannes slechts 1x kon zegevieren. Waaruit nog maar eens blijkt dat tafeltennis niet alleen een technische, maar ook een mentale sport is. Leren omgaan met andere omstandigheden, punten winnen en verliezen, netjes voor of tegen, tegenstanders met een iets ander pallet en oudere opponenten met tonnen ervaring,... Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Maar eerst en vooral moet je zelf mentaal sterk genoeg in je schoenen staan om een match aan te vatten, laat staan te winnen...

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers: van 1-3 ging het naar 2-6 halfweg. Nadien kropen onze jongens stilaan dichterbij naar 5-7 en 6-8 onder leiding van een sterk spelende Marc Segers die 3 op 4 scoorde. Jammer genoeg verloren zowel Walter als Wannes hun laatste wedstrijd in de belle waardoor ze met lege handen achter bleven. Ook Walter en onze 4de man Jelle, konden slechts 1x winnen, wat te weinig bleek voor puntengewin.

 

Terug naar Nieuws