Terug naar Nieuws

Speelweek-12 (VTTL 2018-2019)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

12e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Zandvoorde B (B6-B6-C0-C0)                          5 - 11

 

Jorik Maes                              2                         

Bart VD Nieuwenhof                 2

Tom Van Den Broeck                 1

Stefan Snellinckx                     0                

 

Geen punten tegen de getalenteerde jonge bezoekende ploeg uit het verre West-Vlaanderen.

Jammer genoeg vielen de bezoekers niet enkel op vanwege hun talent maar ook door hun negatieve attitude. Vooral Stefan kon zich hierdoor niet zoals gewoonlijk opladen om een tandje bij te steken.

Jorik, Bart en Tom waren zeker wel op niveau maar dit was spijtig genoeg iets te weinig om aanspraak te kunnen maken op punten.

Herckenrode A won opnieuw en is dus definitief vertrokken.

Vanaf nu moet er dus volop gestreden worden voor het behoud van de 10e plaats!

        

 

B-Ploeg – Nova A (B6-C0-C0-C2)                 10 - 6

 

Karel Piron                               4

Jeffrey Suy                             2                

Koen Van De Walle                   2

Frederik Van Hoyweghen          2

 

Onze B-ploeg trad aan in een onuitgegeven samenstelling want zowel Karel als Koen waren van de partij. En de sterke bezoekers van Nova A zullen het geweten hebben. Jeffrey, Frederik en Koen konden elk 2 winstpartijen bijschrijven op hun steekkaart.

Maar dé uitblinker van de avond was ongetwijfeld Karel die (zelfs met een compleet nieuwe palet) voor iedereen (incluis B6-speler Tim Wauters) veel te sterk was. Dit heet dan onversneden klasse zeker, maar dat wisten we eigenlijk al langer.

Wat een luxe om over zulke “supersub” te beschikken!

Ook Koen bewees nogmaals dat zijn huidige klassement volstrekt niet overeenstemt met zijn eigenlijke waarde en hij eigenlijk ook in 1e provinciale thuishoort.

 

 

C-Ploeg – Stekene C (C0-C0-C0-C2)             6 - 10

 

Guy Meerschaut                       3      

Nele Van De Voorde                  1

Theo Klomp                               1                

Kurt Beghyn                             1

 

De Stekense bezoekers grepen hun kans om opnieuw mee te spelen voor promotie.

Zij kwamen in een sterke formatie afgezakt naar de SinPalse arena en deze formatie was voor onze ploeg iets te sterk en was het eerste puntenverlies een feit.

Dit betekent nog geen ramp want er is nog steeds een voorsprong van 2 en 3 punten tegenover Wetteren A en Stekene C.

Veel belangrijker is dat de ploegsfeer intact blijft en er volgende speelweek er weer tegenaan kan gegaan worden.

 

 

Olsene A (C6-C6-D0-D0) - D-Ploeg              8 - 8 

 

Ronny De Boom                         4

Filip Mortier                           2

Robin De Boom                         1

Stijn De Boeck                         1       

 

Op basis van de klassementen had deze wedstrijd normaal gezien een “walk in the park” moeten zijn maar niets was minder waar …

Tijdens deze match werd nog maar eens duidelijk hoe belangrijk het “mentale” is in een sport als tafeltennis. Spelers als Robin en Stijn die toch heel wat meer in hun mars hebben hadden alle moeite van de wereld om een wedstrijd winnend af te sluiten … Dit heeft enkel en alleen te maken met een huidig “negatief” zelfbeeld waardoor winners plots verliezers worden …

Hopelijk kunnen ze zichzelf terug op de rails krijgen want we zullen ze nog hard nodig hebben tijdens het komend competitieverloop.

Al bij al is een 8-8 gelijkspel in het teken van het behoud geen slechte zaak want de kloof met Olsene A en Stekene D blijft 5 punten.

 

 

Buggenhout A (C6-D4-D4-D4) - E-Ploeg                          7 - 9

 

Peter Daems                    3

Arno Segers                             3

Yves Depre                              2

Steven Ruys                             1

 

Knalprestatie van onze E-ploeg tegen toch één van de toonaangevende ploegen van de reeks. Zeker als je ziet dat de plaatselijke kopvrouw maar één partijtje kon winnen.

Dit was vooral een ploegprestatie maar met toch twee uitschieters nl. Peter en Arno.

Bij een 5-3 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg leek een overwinning nog ver weg maar dan sloeg de motor aan en won de thuisploeg maar twee partijtjes meer.

Dit zijn echt totaal onverwachte punten die wel eens erg belangrijk kunnen zijn voor het verder verloop van de competitie.

 

Verslag captain Steven:

 

Voor de woensdagavondtraining waren er slechts 6 spelers beschikbaar voor 2 ploegen. Dan zijn er nog 2 opties. Forfait geven met een ploeg doen we slechts in uiterste nood, dus werd er beslist om met 3 spelers aan te treden in E- en F-ploeg. Nadien werd er in de hogere ploegen nog wat geschoven waardoor Peter kon zakken en we met de E-ploeg toch een volwaardig 4-tal konden opstellen tegen het solide Buggenhout.

Toch bleef het geloof op puntengewin gering. In de heenronde verloor onze E-ploeg immers thuis van 3 Eendrachters. Nu moet elke wedstrijd nog steeds gespeeld worden en zeggen klassementen niet altijd alles. 2 huizenhoge clichés, maar daarom niet minder waar. Dat bewees Arno (D6) meteen in de openingsmatch tegen Sandra (C6). Na een spannende wedstrijd trok de jongste Segerstelg aan het langste eind. Steven en Yves verloren hun eerste partij terwijl Peter niet zonder moeite Dirk versloeg: 2-2 na ronde 1. Daarna verging het onze jongens minder goed want enkel Yves wist zijn partij tegen Dirk te winnen: 5-3 halfweg.

Daarna trok Steve (niet zo stunt) zijn lijn van de eerste 2 wedstrijden door: hij bakte er niets van. Op de andere tafel pakte Arno zijn volgende winstmatch tegen materiaalspeler Wim. Zo bleef de achterstand intact. Peter en Yves kwamen stilaan onder stoom en brachten de bordjes zowaar weer in evenwicht. In zijn laatste wedstrijd mocht Steve zich uitleven tegen de noppen van Wim. En dan voelt de Sinpalse kapitein zich als een kind in de snoepwinkel. Hoe slecht zijn eerste 3 matchen waren, zo vlot snelde hij naar winst en zette de E-ploeg zowaar op voorsprong. De grootste verrijzenis speelde zich echter op de andere tafel af, waar Arno bij een 2-0 en 10-9 achterstand een matchbal tegen kreeg. Onze loodgieter gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Hij redde de set en wist ook de volgende 2 sets in zijn voordeel te beslechten: 6-8! Een gelijkspel was dan al binnen en reeds meer dan verhoopt, maar Sinpals wou meer. Pistol Pete dartelde in zijn laatste partij tegen Sandra, ondanks enkele extra decemberkilo's als een jonge hinde en haalde zijn beste niveau boven. Hij liet de plaatselijke diva geen kans en zorgde voor de eerste Sinpals winst in 2019. Een onverhoopt en deugddoende zege, maar dat verandert niet veel aan de situatie voor de E-ploeg. De komende 3 wedstrijden blijven cruciaal in de degradatiestrijd. Deze driepunter is alvast een leuke opsteker voor het vervolg van de competitie.

 

 

 

Merelbeke H (D4-D4-D4-E0) - F-Ploeg          14 - 2

 

Joeri Vercauteren                    2

Marc Segers                            0

Walter Deprez                         0

 

Door de vele afwezigen (examenperiode) was captain Steven genoodzaakt om de F-ploeg met maar 3 spelers naar Merelbeke te laten afreizen.

Als je dan ook nog eens weet dat Marc S. onlangs een vrij ingrijpende tandoperatie moest ondergaan dan weet je het wel, zeker indien de thuisploeg aantreedt met enkel D-spelers …

Joeri bewees dat hij opnieuw sterk bezig is en won van 2 D4-spelers. Hij zal na dit seizoen zeker enkele klassementen opschuiven!

 

 

Kruibeke G (E6-NG-NG-NG) - G-Ploeg                  9 - 7

 

Sven Peeters                            3

Dries Geusens                           2

Rik Taffeiren                           1

Jeffry Ringoot                         1

 

Verrassende nederlaag tegen een op papier mindere tegenstander. Erg opvallend bij de thuisploeg was dat de enige geklasseerde speler geen enkele wedstrijd won en de NG-spelers voor de overwinning zorgden …

Zo zie je maar dat klassementen niet altijd alles zeggen.

 

 

Palaestra C (E4-E4-E6-E6) - H-Ploeg           12 - 4

 

Thomas Laisnez                         1

Bert Dombree                          1

Kevin Lossie                             1

Kevin Vercauteren                    1

 

Ook captain Klaas had heel wat problemen om zijn ploeg voltallig te krijgen maar uiteindelijk is het hem wel gelukt. Nogmaals dank aan Kevin L. om mee te spelen.

Opvallend was dat onze spelers elk één wedstrijd wonnen en dit tegen dezelfde tegenstander.

Volgende week is onze ploeg vrij en daarna volgt de confrontatie met Stekene I en de uitslag van deze wedstrijd kan bepalend zijn voor de rest van de competitie.

 

Terug naar Nieuws