Terug naar Nieuws

Speelweek-1 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Vanaf dit jaar zal Steven de wekelijkse wedstrijdverslagjes voor zijn rekening nemen. 
Verslagjes kunnen dus vanaf nu naar hem gestuurd worden.

 

Onze A-ploeg maakte een prima start van het nieuwe seizoen. Captain Stef en zijn maats kwamen eigenlijk nooit in de problemen tegen Rooigem. Van bij de start werden de stroppendragers bij de keel gegrepen. Dat resulteerde in een 5-1 tussenstand. De kloof was gemaakt en de zege kwam niet meer in gevaar.  Kopman Jorik bleef foutloos, maar het was vooral kersvers clubkampioen Frederik die indruk maakte en ook met een full monty uitpakte. Hij heeft duidelijk meteen het juiste ritme te pakken! Volgende week wacht een eerste serieuze test op bezoek bij Maldegem.

 

De B-ploeg ontving vorige zaterdag De Pinte A. Van bij de start konden zij een kleine kloof slaan (3-1) en die kloof bleef de hele avond op het scorebord prijken, zo werd dus gewonnen met het kleinste verschil. Onze B-ploeg toonde zich een heel homogene ploeg, waarbij elke speler tot scoren kwam, enkel op bezoekende kopman Klaas Van den Bossche (C0) beet iedereen zijn tanden stuk, al deed youngster Milan dat pas in de vijfde set.

De uiteindelijke zege hing in het slot aan een zijden draadje na 3 belles in de laatste partijen, daarvan kon Sinpals er gelukkig 2 winnen. Na zo een close game, smaakt de overwinning dubbel zoet!

 

Onze C-ploeg moest op verplaatsing naar het verre Ronse. Zonder geblesseerde captain Steve, nam 'reservespeler' Ronny zijn plaats in. Dat bleek geen overbodige luxe op bezoek bij de sterke taalgrensploeg. Nochtans pakten we dankzij Theo en Ronny van bij de start een kleine voorsprong (0-2) en konden die behouden tot halfweg: 3-5. Ronse wist echter de achterstand weg te borstelen en zo stevenden we af op een nek-aan-nek race. Bij een 7-7 stand moest Theo aantreden tegen de sterk spelende Cedric Vander Eeken (C2) en ook onze huiscoach moest zich gewonnen geven tegen de plaatselijke kopman. Alle hoop was dus gevestigd op Ronny om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Dat mag je bijna letterlijk nemen, want voor de suspens maakte onze secretaris het extra spannend door er een belle van te maken. Daarin was het toch snel duidelijk dat hij aan het langste eind zou trekken en zo een billijke draw op het scorebord te planten.

Ron en Theo scoorden een 3/4, Yves pakte 2 winstmatchen, jammer genoeg bleef interimkapitein Peter Daems met lege handen achter. Niet getreurd volgende week wacht een nieuwe kans thuis tegen Wetteren.

 

De D-ploeg begon het seizoen met een derby op bezoek bij Stekene. Met ongeveer dezelfde klassementen bekampten de buren elkaar, maar van een gelijkopgaande match was er eigenlijk geen sprake. De thuisploeg nam een blitzstart en scoorde 10 winstpartijen op rij. Het moet gezegd, dat de helft daarvan beslist werden in 5 sets. Er zat dus zeker een meer eervolle uitslag in, maar in moneytime moest Sinpals dus het hoofd buigen. Gelukkig konden Wannes en Jelle de vervelende 0 wegborstelen, maar dit is toch een beetje een zure start voor de D-ploeg. Zo zie je maar dat klassementen niet altijd alles zeggen. Volgende week kan er al revanche genomen worden tegen Nova, dat Ninove in hun openingswedstrijd verpletterde met 48-1 in sets...

Terug naar Nieuws