Terug naar Nieuws

Speeldag 22 (VTTL 2016 2017)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

22e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

Door bepaalde omstandigheden (o.a. navraag bij bond over B-ploeg en enkele zware beklimmingen van de Kwaremont) werd de publicatie van het wekelijks verslagje één dagje verlaat …

 

Speeljaar 2016-2017 was voor onze club een “boerenjaar” dixit Steven.

En gelijk heeft ie !!!

Alle doelstellingen werden (hopelijk) bereikt nl.

 

  • Promotie A-ploeg naar Landelijke met speciale dank aan onze fantastische nieuwkomers Jorik en Bart.
  • (Hopelijk) behoud B-ploeg
  • (Bijna) promotie C-ploeg
  • Promotie D-ploeg naar 2e provinciale
  • Behoud E-ploeg
  • Behoud F-ploeg
  • G-ploeg op een mooie 6e plaats

 

Enkel voor onze B-ploeg is het behoud nog onzeker. Het behoud zal afhankelijk zijn van de eindronde in Landelijke. Tevens loopt er ook nog een klacht tegen de club Diest. De beslissing hieromtrent kan ook nog zijn invloed hebben …

(Bang) afwachten is dus de boodschap.

 

 

A-Ploeg – Zele A (B6-C0-C0-E0)                 8 - 8

 

Stefan Snellinckx                              3/4

Jorik Maes                                        2/3

Robin De Boom                                   2/4

 

De kalendermaker had ervoor gezorgd dat als laatste wedstrijd van de competitie het duel met Zele A stond geprogrammeerd. Normaliter was dit een wedstrijd die nog beslissend kon zijn voor promotie maar dit was niet meer het geval voor beide ploegen. Onze ploeg was reeds kampioen en Zele A kon niet meer promoveren. Daarom de ietwat ongewone opstellingen mede door het feit dat Christophe onverwacht werd opgenomen in het ziekenhuis. We wensen hem een spoedig herstel !!!

De wedstrijd zelf eindigde op een billijk gelijkspel. Jammer dat de laatste wedstrijd tussen misschien wel de 2 beste spelers van de reeks Jorik – Rik Saey niet kon doorgaan omwille van de rugblessure van Rik.

De “après-tafeltennis” was er eentje om te noteren in de analen van de club. Samen met de bezoekers Rik, Pierre, Mathieu en Bart werd het een feestje om nooit te vergeten …

 

 

 

B-Ploeg – Rooigem-Gent E (C0-C0-C2-C4)              7 - 9

 

Bart VD Nieuwenhof                          2

Tom Van Den Broeck                         2

Frederik Van Hoyweghen                    2

Joris Malcontent                               1

 

Dit was een wedstrijd om duimen en vingers          af te likken. Rooigem trad aan met een wel heel sterke (jonge) ploeg en ook onze ploeg bestond uit heel wat talent.

9 belles (4 gewonnen, 5 verloren) en dan een tussenstand 7-7 … een echte thriller.

Om alle zekerheid weg te nemen i.v.m. het behoud moesten eigenlijk de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden en dit gebeurde spijtig genoeg niet … Zowel Tom als Bart moesten hun meerdere erkennen in Niels en Tycho.

Onze jongens hebben echt gevochten tot het laatste maar kwamen dus iets te kort, maar tegen een dergelijke tegenstander is dit zeker geen schande.

 

Nu is het nog bang afwachten naar de Landelijke eindronden en andere (zie inleiding).

 

 

Meteor A (C0-C0-C2-C4) - C-Ploeg                        11 - 5

 

Nele VD Voorde                                 3

Jeffrey Suy                                      1

Guy Meerschaut                                1

Theo Klomp                                        0

 

Deze wedstrijd werd op (onze) aanvraag reeds vorige week gespeeld maar spijtig genoeg had de uitslag van deze wedstrijd voor ons geen enkel belang meer …

Nogmaals dank aan Meteor om deze wedstrijd te verplaatsen want op het moment van onze aanvraag was promotie voor ons nog altijd mogelijk.

Uiteindelijk moeten we toegeven dat de beste ploeg van de reeks (Meteor) de titel behaalde.

Voor onze C-ploeg was het een erg wisselend seizoen nl. minder goede start, zeer sterke terugronde tot het verlies tegen Maldegem A.

 

Door alle onzekerheden in de hogere reeksen is onze C-ploeg verplicht om de provinciale eindronden te spelen (info volgt nog).

 

 

Temse C (D0-D2-D4-E2) - D-Ploeg               8 - 8

 

Kurt Beghyn                             3

Stijn De Boeck                         3

Laurens Raes                            2

Arno Segers                            0

 

Ook onze D-ploeg trad aan in een zeer ongewone opstelling, dit om de E-ploeg het behoud te laten verzekeren. De uitslag had ook geen enkel belang meer maar het is altijd leuk om het seizoen niet-verliezend af te sluiten. Voor Stijn betekende deze wedstrijd ook zijn heroptreden na zijn zware blessure opgelopen tijdens de heenronde en hij deed het onmiddellijk voortreffelijk met een mooie 3 op 4. Ook Kurt (3 op 4) en Laurens (2 op 4) waren bij de pinken. Spijtig voor Arno dat hij 3 spannende belles verloor.

 

Volgend jaar zal het voor onze D-ploeg een grote uitdaging worden om hun plaats in 2e provinciale te behouden.

 

 

Madelon C (D2-D2-D2-D4) - E-Ploeg            6 - 10

 

Tom Vercruyssen                      4

Filip Mortier                            2

Peter Daems                            2

Steven Ruys                             2      

 

Opdracht volbracht maar niet zonder slag of stoot. De thuisploeg trad aan met heel wat routinerijke spelers nl. Chris Wastiels, Jos Vermaesen en Marc Breda en een sterk spelende Mats Maes.

Gelukkig kon onze ploeg opnieuw rekenen op een erg sterke Tom (alweer 4 op 4). Zowel Filip, Peter als Steven waren goed voor een 2 op 4.

Speciale dank aan Tom V., Filip en Peter om onze E-ploeg bij te springen want zonder hen was deze reddingsoperatie onmogelijk geweest.

 

Het was dit jaar met de hakken over de sloot en volgend jaar moet er geprobeerd worden om vanaf de seizoenstart klaar te zijn.

 

 

F-Ploeg (Forfait Kruibeke)         

 

Zoals in de inleiding reeds vermeld was dit jaar ook voor onze F-ploeg een succes.

Een 8e plaats is wel degelijk een uitstekend resultaat en vooral de inpassing van onze jeugdspelers Nele en Arne was een succes.

Maar ook de “gevestigde” waarden Steven, Matthys, Marc S., Arno en Walter (prachtig debuut) kenden meer dan een geslaagd seizoen. Jelle en Joeri zullen volgend jaar een tandje moeten bijsteken.

 

Volgend jaar zal het opnieuw knokken worden voor het behoud maar met het voorradige spelerspotentieel moet dit zeker lukken.

Speciale dank aan kapitein Steven die (zoals steeds) alles in goede banen leidde voor beide ploegen.

 

 

Hamme F (E4-E4-E4-E6) - G-Ploeg              12 - 4

 

Sven Peeters                           1

Rik Taffeiren                           1

Yasmine Peeters                      1

Leen Vandenberghe                  1

        

Ondanks het verlies mag onze G-ploeg terugblikken op een geslaagd seizoen. Er werd door captain Erik geprobeerd om steeds een mix van jong en oud te combineren en dit is wel degelijk gelukt.

Ook een spoedig herstel gewenst aan Erik en Bert die allebei geopereerd werden aan de knie. Hopelijk is dit geen voorbode voor volgend seizoen.

Volgend jaar zal er meer dan waarschijnlijk een bijkomende (H)-ploeg aangesloten worden om betreffende spelers meer speelgelegenheid te kunnen geven. Definitieve info hieromtrent volgt later.

 

Terug naar Nieuws