Terug naar Nieuws

Kwartfinale - Beker Sporta

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Verrijzenis de week voor Pasen (Verslag Steven)

 

Kwartfinale beker van Oost-Vlaanderen Sporta

Zele B - Sint-Pauwels A: 3-6

(C2, D0, D2) - (C0, C4, D6)

 

Nadat we in de eerste rondes van het bekercompetitie tegen minder getalenteerde ploegen werden uitgeloot, stond de woensdag voor Pasen de verplaatsing naar Zele op het programma in de kwartfinale. De eerste tegenstander die het ons echt moeilijk kon maken.

Captain Kurt, youngster Milan en verslaggever Steve trokken met ambitie ten strijde. Maar in de eerste matchen bleek al snel dat Kurt last had van knikkende knieën tegen Frederik Vincent. 4 punten voorgeven, bleek van het goede teveel voor onze ingenieur. Ook Milan stelde aanvankelijk teleur. Vrij kansloos ging hij onderuit tegen Evert Iserentant. Ook in zijn 2de partij tegen Evert wist Kurt met zijn zenuwen geen blijf. Hier moest onze kopman 5 punten voorgeven. Onze kopman bleef ondermaats acteren, zo wist hij onder andere een 12-10 voorsprong in de 2de set niet te verzilveren. Al moet ook gezegd dat Evert de nodige meeval kende met de netpost. Gelukkig was onze verslaggever van dienst wel bij de les door meteen Manu Heirman aan banden te leggen. In deze match kreeg Steve elke set een voorsprong van 6 punten en die wist Manu slechts 1 keer weg te poetsen, met een verontrustende 3-1 tussenstand tot gevolg. Gelukkig herpakte Milan zich in de 2de match tegen Manu, door hem met 0-3 opzij te zetten. Op de andere tafel had Steven het niet onder de markt tegen Frederik die duidelijk gebrand was op een sterke prestatie. Echter miste de lokale kapitein op cruciale momenten zijn koelbloedigheid om de match te beslissen en kroop ondergetekende zo door het oog van de naald. Maar de bordjes hingen weer gelijk en dat gaf de bezoekende burger moed.

Want in zijn derde match tegen Evert werd Steve nooit in verlegenheid gebracht en zo kwam Sinpals zowaar op voorsprong. Op hetzelfde moment trad Milan aan tegen Frederik. En ook in deze match nam de materiaalspeler het heft in handen. Onze jeugdspeler had alle moeite van de wereld om een belle uit de brand te slepen maar in de 5de set leek het kalf al snel verdronken. Milan kreeg maar liefst 8 matchballen tegen.. Maar voor 1 keer viel Pasen op een woensdag want zoals een fenix uit de as, verrees Milan wonderwel om de match in zijn voordeel te beslechten, tot frustratie van Frederik die met zijn ontgoocheling geen blijf wist. De laatste partij tussen kopmannen Manu en Kurt was er enkel nog voor de statistieken en werd gemakkelijk door Kurt gewonnen. Zo mag Sinpals op de finale in eigen huis aantreden in de halve finale tegen Lede. Supporters zeker welkom op zaterdag 29 april!

Terug naar Nieuws