Terug naar Nieuws

In memoriam Marcel Franckaert

Door Administrator Met 12 Commentaren 102x bekeken

Deze week geen wedstrijdverslagen omdat het sportieve nu moet wijken voor het overlijden van onze nestor Marcel Franckaert.

Wie had dit gedacht op onze viering van het 30-jarig bestaan van onze club waarbij we Marcel nog in de bloempjes hebben gezet als “Ouderdomsdeken” van onze club ?

We doen nu al een oproep om massaal aanwezig te zijn op de afscheidsviering van Marcel. Datum en uur zullen zo snel mogelijk meegedeeld worden.

Hierna volgt een mooie tekst die zijn ploegkapitein Steven geschreven heeft.

In deze tekst zit alles vervat hoe Marcel was en wat hij betekende voor onze club.

 

 

Met Marcel altijd in onze gedachten

Trots, sterk, winnaar, vechter, fier, borst vooruit, ook minzaam, oprecht, ja zelfs grappig, maar vooral Marcel, de levensgenieter en ook werker, altijd kop omhoog, positief, vooruit kijkend. Het verleden is voorbij, het heeft geen zin om oude koeien uit de gracht te halen. Of toch na een paar Hoegaardens komt de tong van stille Marcel een beetje losser. Als hij in zijn schik is, komen de verhalen wel, eerst schuchter en bedeesd, daarna meer en meer overtuigd, met vuur in zijn ogen, verhalen over de Congo, of de bijeenkomsten van de ex-para’s.

Een man uit 1 stuk, een kanjer, een rots, the Rock, afgetraind, zoals het hoort voor een militair. Discipline, altijd op post, maandag, woensdag en in ’t weekend. Altijd op tijd, behalve die ene keer. Nu exact 2 maand geleden. De eerste en voor Marcel de enige competitiewedstrijd van het seizoen. Een teken aan de wand. Het is snel gegaan, veel te snel… Geen tijd om afscheid te nemen.

Voor mij is dit geen afscheid. Marcel blijft altijd bij ons, in onze gedachten, in ons hart. Vanaf nu spelen we onze matchen niet met 4, wel met 5. Marcel zal er altijd bij zijn. Ook al ben je fysiek niet meer onder ons. De gedachte blijft. De houten plank met vuile noppen. Een relikwie dat een mooie plaats kan krijgen in onze Smash bar. Je gremelende lach, dat menig talentvol jeugdspeler gek maakt. En als niets meer lukt, speek je wel eens op de bal, als niemand het ziet. Nee, de truken van de foor hoef je Marcel niet meer te leren. Op hem kan je bouwen. Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt.

Marcel, tot vrijdag, om 20u thuis tegen Melsele. Ik reken op jou, als 5de man.

Je kapitein,

Steven

 

Terug naar Nieuws