Terug naar Nieuws

Verslag Wetteren B - E-ploeg (Steven Ruys)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Met de hakken over de Wetterse sloot

Deze degradatietopper startte met 0-4 in het voordeel van de Waaslanders door het FF van de Wetterse 4de man (of vrouw). Toen Joeri, Arno en Peter gemakkelijk hun eerste partij wonnen en Steven kansloos onderuit ging tegen Gunther leken de schaapjes reeds op het droge bij een 1-7 tussenstand.

Maar wie dacht dat de 3 Wetterse musketiers het hoofd zouden laten hangen, kwam bedrogen uit. In geen tijd stond het plots 5-7 en begon de degradatiestress toch de bovenhand te nemen. Kersvers vrijgezel Joeri kwam de man met de hamer tegen na een nachtje stappen in Gent. Peter kon de hele avond niet zijn juiste ritme vinden en Arno kende pech door met 12-10 de duimen te moeten leggen in de belle tegen Gunther.

Gelukkig kende ondergetekende geen problemen met het soms aparte spel van de plaatstelijke kopman. Want Joeri maakte op hetzelfde moment slagzij. Met 6-8 bleef er druk op de ketel staan tijdens de laatste partijen en dat was merkbaar in het wedstrijd verloop. Peter had op het einde van de eerste set tegen Carlo malchance en kwam die tegenslag nooit te boven. Terwijl de Sintpalse captain alles uit de kan moest halen tegen de uitschuifbare armen van Thomas. Van 0-1 voor ging het naar 2-1 achter in sets. Maar in money-time sprong Steven toch weer haasje over om de, uiteindelijk felbevochten, overwinning veilig te stellen en zo de broodnodige punten toch mee te nemen naar Sint-Pauwels. Geen toeters, bellen en hoorngeschal, maar wel knikkende kniëen en het besef dat de weg nog heel lang is.

Het is duidelijk dat dit Wetteren (op volle sterkte) zich niet naar de slachtbank zal laten leiden. En dat het voor ons nog steeds verschrikkelijk moeilijk zal blijven om het behoud te verwezenlijken.

SS

Terug naar Nieuws