Terug naar Nieuws

Speelweek-19 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Speelweek 19

Wetteren A – Sint-Pauwels A: 5-11

(C0, C0, C4, C4) – (C0, C0, C2, C2)

 

Onze A-ploeg was net op tijd door de Wetterse overweg om op de sneltrein naar de overwinning te springen. Als je over een tandem Tom-Jorik beschikt, beseft de tegenstand dat het uit zijn pijp mag komen. Van bij de aanvang waren onze kopmannen bij de les. Jef tegen Klaas De Mecheleer en Stefan tegen Jonathan De Bruyn konden dat voorbeeld aanvankelijk niet volgen. Toen captain Stef wel van Klaas won, was de kloof gemaakt, want Tom en Jorik bleven foutloos: 3-5 halfweg.

Na de pauze verloor Jeffrey zijn tweede belle van de avond. Ook Tom en Jorik moesten een belle toestaan, maar wisten die wel heel nipt te winnen. Dat was het beslissende moment van de avond want zo breidde onze A-ploeg de kloof uit naar 4-8. Jeffrey verloor nadien ook zijn 4de partij van de avond, terwijl Stef met 5 sets de handen vol had met Khamis, maar toch kon zegevieren en het belangrijke 9de punt maken. De veer was helemaal gebroken bij de thuisploeg, waarna Tom en Jorik simpel hun klavertje vier volmaakten.

 

Deinze A – Sint-Pauwels B: 11-5

(B6, C0, C0, C2) – (C4, C4, C4, C6)

De verplaatsing bij de ongenaakbare leider, Deinze, beloofde geen pretje te worden. Ook zonder kopman Brecht zou het een (te) vette kluif worden voor onze B-ploeg.

De eerste 7 partijen gingen dan ook verloren, al dwong Theo wel 2 belles af. Het was wachten tot match 8 om de 0 van het scorebord te vegen, toen giant-killer Stijn, B6 speler Ekue Jean-Claude Keyevoh (ex-B2) over zijn knie legde. Leuke persoonlijke opsteker voor Stekkie, maar dat veranderde uiteraard niets aan de afloop van de wedstrijd. Want Knal stoomde gewoon door naar de overwinning. Op het einde van de avond steeg Koen Van de Walle nog boven zichzelf uit door Jean-Claude en C0-speler Jelle Versteeg te kloppen. Olaf Hermans speelde zijn laatste partij niet meer uit voorzorg omdat hij eerder op de avond zijn enkel verzwikt had. En ook Jean-Claude verzaakte aan zijn laatste optreden omdat hij nog met de trein terug naar Anderlecht moest. Zo kon Kurt zich sneller dan verwacht douchen. Anderlecht en Kurt, het zal nooit een geslaagde combinatie worden.

Voor wie niet meer kan volgen, hierbij de winstverdeling bij de B-ploeg: Koen 2/4, Stijn1/4, Theo en Kurt 0/3.

 

Sint-Pauwels C – Rooigem-Gent H: 13-3

(C6, C6, D4, D6) – (D0, D2, D2, D6)

In laatste instantie werd captain Steven nog gewisseld door Milan wegens ziekte. Zo stond de C-ploeg nogal sterk opgesteld. De eerste matchen waren meteen 2 thrillers van formaat, waarbij Peter de overwinning tegen de Kroatische furie Lucija Krnic over de streep trok met 11-9 in de belle. Op de andere tafel dreef bezoeker Koen Taghon, Wannes tot de wanhoop door met zijn controlerende spel met 13-15 ook in een belle te zegevieren.

 

 

Onze C6-spelers Milan en Filip lieten er daarna geen twijfel over bestaan wat de intenties waren van de C-ploeg. Ze wonnen beide droog met 3-0.

Partij n° 5 was er eentje om naar uit te kijken. Peter Daems vs Koen Taghon, 2 notoire ‘schuivers’ die niet vies zijn om een marathonpartij op de tafel te leggen, zoals in de goede oude tijd. En beide heren waren in vorm. Gesterkt door de winst in hun eerste wedstrijd van de avond door hun manier van spelen, zouden ze hun tegenstander wel eens een koekje van eigen deeg willen geven. Peter leek aanvankelijk af te stevenen op een makkelijke winst toen hij 2-0 voorkwam. Echter op het einde van de 3de set liet Pistol Pete het afweten en dat zou hem duur te staan komen. Want in het begin van de 4de set was de maat vol. Het over en weer duwen van het balletje kon nog uren doorgaan, alzo werd er beslist om verder te spelen tegen de tijd. Gelukkig was scheidsrechter Kurt Beghyn present om alles in goeie banen te leiden. Plots toonde Koen Taghon dat hij ook op een andere manier kan spelen en dat loonde, want in meer aanvallend spel toonde hij zich de betere van Peter.

Nadien verdween de spanning eigenlijk volledig uit de wedstrijd omdat onze jongens gewoon beter waren dan het viertal van Rooigem. In no time stond het plots 8-2. Er ging nog 1 partij verloren voor Sinpals want bezoeker Koen pakte ook de scalp van Filip Mortier na 5 sets, of wat had je gedacht? Milan verloor op de hele avond slechts 1 setje, Filip, Wannes en Peter pakten elk 3/4.

 

Sint-Pauwels D – Zele C: 7-9

(E0, E2, E4, E4) – (D4, D6, D6)

Zele kwam slechts met 3 spelers opdagen waardoor onze D-ploeg toch meer kans kreeg op puntengewin. Jammer genoeg kwamen onze jongens in het begin van de avond niet zelf tot scoren, waardoor de 4-0 voorsprong al snel weggewist was. Arne tegen Evert Iserentant en Jarne tegen Stijn De Winter kwamen nog het dichtst in de buurt van winst maar verloren allebei na 5 sets. Toen er bij Zele reeds 8 op de feuille stond, konden onze jongens tegenscoren. Jarne tegen Evert en Frederik Vincent en ook Joeri tegen Evert zorgden ervoor dat onze D-ploeg met het gevoel achter bleef dat er eigenlijk veel meer inzat. Zo kan het sprankeltje hoop dat er nog restte op een verlengd verblijf in 3de provinciale helemaal opgeborgen worden. Jarne pakte dus 2/3, Joeri 1/3, voor Arne en Walter bleek de tegenstand te sterk.

Terug naar Nieuws