Terug naar Nieuws

Speelweek-19 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Meteor A - Sint-Pauwels A: 10-6

(C0, C0, C2, C2) - (B6, B6, C2, C2)

 

Op bezoek bij Oudenaarde liep onze A-ploeg een blauwtje op. De wedstrijd kon eigenlijk alle kanten uit. Sommige matchen waren heel spannend terwijl andere vlotjes met 3-0 werden afgewerkt, langs beide zijden.

Zo verloor Jorik de eerste wedstrijd in de belle tegen Frederik Flamand, terwijl Tom geen kind had aan Baptist Bercez. Jeffrey verloor zijn eerste game na 5 sets, maar Fred bracht de bordjes weer in evenwicht in de belle tegen Bram Gevaert. Tom verloor ook in zijn 2de aantreden geen druppel zweet terwijl Jorik er niet aan te pas kwam. Frederik pakte nadien zijn 2de C0 van de avond in. Jeffrey speelde sterk, maar kon het niet afmaken, waardoor we met een gelijkstand gingen rusten. Na de break bleef het gelijk opgaan. Jef pakte zijn eerste van de avond na 5 sets zwoegen. Maar Fred verloor jammer genoeg met het kleinste verschil. VdB ging door op zijn elan, al moest hij nu wel een setje toestaan tegen Glenn Van Wynsberge. Jorik maakte 14 punten in de 5de set tegen Bram Gevaert, maar dat bleek toch nog onvoldoende! (6-6)

In money time stak Meteor nog een tandje bij, want onze jongens konden geen partij meer binnenhalen. Al waren Jorik en Jeffrey er nog dichtbij, met verlies van 2 punten verschil in de 5de set. Hier zat zeker meer in en dus een nederlaag met een beetje een zure nasmaak, vooral voor Jorik die 0 op 4 haalde (waaronder 3 belles). Tom 3/4, Frederik 2/4 en Jeffrey 1/4 konden zich wel op het wedstrijdblad schieten.

 

Deinze A - Sint-Pauwels B: 9-7

(C0, C4, C4, E6) - (C4, C4, C4, C6)

 

Door het opstellen van een E-speler bij Deinze, bleef onze B-ploeg lange tijd in koers op puntengewin, maar moesten ze uiteindelijk afdruipen met een 9-7 verlies in de sportzak.

Ster van de avond bij ons was Ronny De Boom die na weken van gezondheidsperikelen weer los kan spelen en dat was er aan te zien. Good old Ron pakt 3 op 4 waaronder de scalp van C0-speler Jelle Versteeg. Zijn 4de match ging verloren in de belle tegen Charles Persoone. Er waren kansen genoeg om minstens een gelijkspel op het bord te brengen, maar zowel Stijn als Kurt tegen Siebe Verschelden en finaal Theo tegen Charles Persoone gingen met 2 punten in de belle de boot in. Met een ongelukkig tweede 9-7 verlies op een rij voor ons B-team.

 

Sint-Pauwels C - Deinze C: 11-5

(C4, D4, D4, D6) - (D6, D6, E0, E2)

 

Onze C-ploeg wou revanche tegen Deinze voor het verlies uit de heenronde en lukte daar ook in dankzij de diensten van C4 speler Milan. Onze jongens toverden met een blitzstart een 4-0 op het scorebord. De bezoekers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en vochten terug naar 5-3 halfweg. Nadien kwam de zege niet meer in het gedrang voor de C-ploeg omdat enkel de ondergeklasseerde E0-speler, Amos Boer nog 2x kon prikken. Onze ploeg ligt de Nederlander blijkbaar. In de heenronde scoorde hij toen een full monty en ook nu haalde hij 3/4. Alle andere partijen werden gewonnen door Sinpals al moesten Milan en Steven nog alle zeilen bijzetten om Mike Moonen van een extra winstpartij te houden.

 

Sint-Pauwels D - Gemo D: 14-2

(E0, E2, E2, E2) - (E2, E2, E6, NG)

 

Tegen de hekkensluiters was er bij onze ploeg vooraf misschien wel sprake van onderschatting. Maar uiteindelijk kwamen er gemakkelijke en ruime winstcijfers op het bord. Captain Arne kon het minst zijn focus bewaren en verloor 2 belles. Joeri, Marc S en Jarne (Junior) Van De Walle scoorden elke een full monty tegen het bont allegaartje van Gemo. Bij de bezoekers trad onder andere een 10-jarige knaap aan die zijn debuut maakte in competitie, nadat hij pas in december gestart was met tafeltennis.

Terug naar Nieuws