Terug naar Nieuws

Speelweek-18 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Merelbeke D: 9-7

(C0, C0, C2, C2) - (C0, C2, C2, C2)

 

Heel spannende partij zaterdagavond tussen onze A-ploeg en promotiekandidaat Merelbeke D. Jorik loodste onze jongens naar een prestigieuze zege. Als absolute uitblinker won hij zijn 4 partijen. 

Aanvankelijk sloegen onze jongens een kleine kloof: van 3-1 naar 5-3, waar het vooral Maxim Van Dunneghem was die de bezoekers in de match hield. In de tweede speelhelft werden de matchen nog intenser en spannender. Zo knokten Frederik tegen Mario Fockenier en Jorik tegen Sara Van Bostraeten zich ternauwernood naar winst. Toen ook Jeffrey met 12-10 in de belle de maat nam van Mario, hadden we al minstens een draw in handen. Tom kon zich niet doorzetten tegen Sara, waardoor alle druk bij Jorik kwam te liggen. Na een 1-2 achterstand tegen Maxim kon hij toch nog de rug rechten om alsnog de zege met 13-11 in vijf sets over de streep te trekken.

Opvallend was dat onze A-ploeg alle 6 van de gespeelde belles winnend kon afsluiten. Merelbeke won in totaal dan wel meer sets en maakte het meer punten. Het is het aantal matchen dat telt en dat viel in ons voordeel uit. Jorik pakte dus 4 op 4, Tom en Fred elk 2 en Jeffrey 1/4.

 

Sint-Pauwels B - De Pinte A: 13-3

(C2, C4, C4, C6) - (C4, C4, D0)

 

Een gehavend De Pinte was geen partij voor onze B-ploeg. Voor de gelegenheid kreeg onze B-ploeg nog versterking van Stefan, waardoor de zege op voorhand reeds zo goed als binnen was. De broertjes Vanmarsnille moesten samen met Kris Philippaerts met lege handen terug huiswaarts want Stefan (zonder setverlies) en Theo scoorden elk 3/3. Kurt moest enkel zijn meerdere erkennen in Jan en Stijn 1/3 won enkel van Tim. Maar dat was dus ruimschoots voldoende om de 3 punten in het Waasland te houden.

  

Stekene F - Sint-Pauwels C: 4-12

(D6, D6, E0, E2) - (C6, C6, D4, E0)

 

De (korte) verplaatsing naar Stekene mocht geen probleem opleveren voor onze C-ploeg, zeker niet als je in 3de provinciale kan beschikken over twee C6-spelers. Zij deden dan ook wat van hen verwacht werd, winnen met overschot.

Met Yves in Namibië, Wannes op scoutsweekend en Peter op de sukkel met de rug, werd Milan bereid gevonden om een reeks te zakken en Jarne een ploeg te stijgen.

Gemakkelijke zege dus dankzij Filip en Milan die allebei foutloos bleven. Voor captain Steve en Jarne was het meer kampen en zij wonnen dan ook elk 2 partijen, in een overigens zeer sportieve avond toonde Stekene zich wel strijdvaardig maar moest het toch zijn meerdere erkennen.

 

Sterke Stut A - Sint-Pauwels D: 14-2

(D0, D4, D4, E6) - (E2, E4, E6, NG)

 

Ook een rits onbeschikbaren bij de D-ploeg, waar zelfs even gevreesd werd voor forfait te moeten geven. Gelukkig toonden Rik en Nathalie zich bereid om de verplaatsing naar Oosterzele mee te maken, wat niet altijd evident is om als werkende mens om 19u30 te starten met een competitiewedstrijd.

De leider toonde clementie door niet 'au grand complet' te staan. Er werd zelfs een E6-speler opgesteld om toch ook onze jongens (en dame) een kans te geven op een winstpartij. Rik en Walter slaagden daar ook in, waardoor forfait verliescijfers werden vermeden.

Terug naar Nieuws