Terug naar Nieuws

Speelweek-18 (VTTL 2022-2023)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Sint-Pauwels A - Hamme B: 12-4

(B6, C0, C2, C2) - (C2, C2, C2, E6)

 

Probleemloze thuiszege voor onze A-ploeg tegen een verzwakt Hamme. De Wuitens gaven aanvankelijk wel wat tegengas, vooral via Danny D'hollander die zowel de scalp van Jeffrey als Frederik pakte. Toen Jeffrey ook zijn 2de partij van de avond verloor tegen Danny Van Gijsel, stond er zelfs een 3-3 tussenstand op het scorebord. Daarna werden onze jongens niet meer in verlegenheid gebracht, enkel Frederik moest in de belle nog het hoofd buigen voor Seppe Van der Vreken. Kopman Tom kende een probleemloze avond zonder setverlies. Bart moest slechts 1 setje afgeven. De 4de stek in het klassement lijkt onze plaats in de afrekening te zullen worden.

 

Sint-Pauwels B - Sint-Niklase B: 7-9

(C4, C4, C4, C4) - (C2, C2, C4, D0)

 

In de andere match ging het er veel spannender aan toe. Onze B-ploeg kreeg het bezoek van de fiere leider Sint-Niklase B. Wat vooraf werd aangekondigd als een spannende wedstrijd, werd meteen duidelijk in de eerste 2 partijen, allebei beslecht in 5 sets. Onze Ron kon nipt winnen van Stijn Van Raemdonck, terwijl Theo in het zand beet tegen bezoekende kopman Filip Van Assche. Milan werd in snelheid gepakt door Jitske en Kurt nam de bovenhand tegen Filip Vanhavere. Nadien deden Ronny en Theo een copy-paste van hun eerste wedstrijd waarbij Ronny zijn belle netjes kon winnen en onze trainer weer de duimen moest leggen in de 5de set. Hetzelfde verhaal bij Kurt die won van Jitske maar Milan op de andere tafel verloor met 2 punten verschil in de belle van Filip Vanhavere: 4-4 halfweg.

De leiders voelden dat ze een tandje bij moesten steken en lukten daar ook in. Want plots fietsten ze naar een 4-8 voorsprong. Milan kende wel pech door opnieuw met het kleinste verschil na 5 sets te verliezen tegen Filip Van Assche. Goed spel en mooie punten zijn 1 ding, matchen afmaken is een andere zaak...

Met de rug tegen de muur moesten onze jongens alles uit de kast halen om de nederlaag te vermijden. Theo en Ronny slaagden in hun opzet. Maar Milan kon geen vuist meer maken tegen Stijn. Kurt won de afsluitende partij tegen Filip Van Assche die zijn 4de belle van de avond speelde. Door deze zege kan Sint-Niklase de titel bijna ruiken. Onze B-ploeg blijft op de 6de plaats trappelen.

 

Hamme F - Sint-Pauwels C: 3-13

(E0, E0, E0, E2) - (C6, D0, D4, D4)

 

Net als in eerste provinciale, was Hamme in 3de A geen partij voor onze jongens. Met een op papier veel sterkere opstelling kondigde een gemakkelijke overwinning zich aan. Al mochten Geert De Clercq en David Ruys zich bij de thuisploeg op de borst kloppen, want zij maakten het onze jongens op bepaalde momenten toch moeilijk! Geen probleem voor kopmannen Stijn en Filip, zij verloren elk slechts 1 setje. Peter kende een iets moeilijker avond en verloor 2 belles. Ook kapitein Steven moest 1 maal het hoofd buigen tegen Geert, die dingen met zijn backhand deed die je normaal in eerste provinciale tegenkomt aldus de kenners. Opvallend was ook het aantreden van Paul De Schoesitter bij de Wuitens. Voor zo iemand kan je niet anders dan respect opbrengen. Jammer genoeg begint de leeftijd nu echt wel te wegen op het spel van deze levende legende. In de rand van de wedstrijd was er nog een blij weerzien tussen oud-ploegmakkers Peter Daems en Chris Oosterlinck.

 

Lobos C - Sint-Pauwels D: 10-6

(E0, E2, E2, E4) - (E2, E2, E2, E2)

 

Zure nederlaag voor onze D-ploeg die na een gelijkopgaande wedstrijd finaal de duimen moest leggen. Vooral Jarne zal nog wel eens terugdenken aan de kansen die hij heeft laten liggen na 2x te verliezen met het kleinste verschil in de belle. Koelbloedigheid op de juiste momenten kan voor een grotere efficiëntie zorgen.

Jelle was bij ons de uitblinker met 3/4, Jarne 2/4 en Walter 1/4 zorgden voor de overige winstpartijen. Marc Segers kende een eerder ongelukkige avond en verloor zijn 4 matchen met 3-1. Bij Lochristi was Joachim Slock de slokop met 4 op 4.

 

 

 

Terug naar Nieuws