Terug naar Nieuws

Speelweek 15 (VTTL 2016 2017)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

15e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

 

A-Ploeg – Ninove A (B6-B6-C0-C2)                        12 - 4

 

Tom Van Den Broeck                4

Christophe Horemans               3      

Jorik Maes                              3

Stefan Snellinckx                     2

 

Na het verlies van Knal Deinze A (op bezoek bij giant killer Merelbeke C !!!) konden we opnieuw leider worden. En dat gebeurde ook en hadden we toch onze revanche beet na het verlies in de heenronde.

Na een 5-1 tussenstand naderden de bezoekers tot 6-4 maar dan was het liedje uit en werden het uiteindelijk nog duidelijke 12-4 winstcijfers.

Tom kon zijn mindere prestatie van vorige speelweek volledig wegvegen en was voor iedereen te sterk. Vooral zijn partij tegen youngster Jens Van Nieuwenhove was er eentje om in te kaderen.

Dat deze jeugdspeler heel wat in zijn mars heeft bewees hij o.a. door onze kopman Jorik te verslaan. Voor Christophe en Stefan ging het vrij moeizaam maar zij konden door hun prestaties (samen 5 zeges) hun ploeg mee over de streep trekken.

Volgende speelweek staat de uitwedstrijd naar hekkensluiter Lobos op het programma. Zeker een haalbare kaart maar we moeten steeds de wedstrijd in Merelbeke in gedachte houden.

 

 

B-Ploeg – Madelon A (B6-C0-C2-C4)                      7 - 9

 

Frederik Van Hoyweghen          3

Joris Malcontent                      2

Jeffrey Suy                             1

Robin De Boom                         1

 

Deze partij was duidelijk niet voor hartlijders want bij een tussenstand van 7-7 was alles nog mogelijk. Spijtig genoeg waren de bezoekende kopmannen (Tim en Kevin) duidelijk op de afspraak want samen zorgden ze voor 7 zeges en dan wordt het uiteraard moeilijk om iets te halen …

Dus net als vorige week beten we in het zand met bittere 9-7 cijfers en hopelijk is dit geen voorbode voor de rest van het seizoen want steeds verliezen met de geringste verliescijfers is niet leuk.

Toch mogen we de moed niet laten zakken want met de uitstekende spirit in deze ploeg is alles nog mogelijk. Vooral Frederik mag terugblikken op een uitstekende prestatie en won zelfs van B6-speler Tim Wauters en dit na een uitstekende prestatie.

 

 

Temse B (C4-C6-C6-C6) - C-Ploeg                7 - 9

 

Kurt Beghyn                             3

Guy Meerschaut                       3

Nele Van De Voorde                  2

Theo Klomp                              1

 

 

Aanvankelijk leek niets een ruime overwinning in de weg te staan (tussenstanden 1-3, 2-6, 3-7) maar dan werd het nog erg spannend en bij een 6-8 stand moesten Kurt en/of Theo nog een partijtje winnen om de overwinning binnen te halen.

Kurt was onze redder in nood en was (samen met Guy), zoals reeds enkele weken, onze matchwinnaar. Opdracht volbracht en op naar de volgende speelweek thuis tegen het verraderlijke Merelbeke D.

Het belooft nog een lang en spannend competitievervolg te worden want zowel Maldegem A als Meteor A lieten nu geen steken vallen.

 

 

 

Aaigem B (D4-D4-D6-E2) - D-Ploeg            3 - 13

 

Peter Daems                            4

Ronny De Boom                         4

Filip Mortier                            3

Tom Vercruyssen                      2

 

 

Deze lastige midweekwedstrijd werd probleemloos gewonnen door onze D-ploeg. Gelukkig konden we opnieuw beschikken over Peter (alweer knappe 4 op 4) en Tom Vercruyssen die na 8 lange maanden opnieuw kon aantreden. Tom deed wat van hem verwacht werd en kon toch reeds 2x prikken. Nog enkele speelweken “rodage” en dan zullen we opnieuw kunnen rekenen op “good old” Tom.

Door het gelijkspel van Hamme D lopen we op hen opnieuw één puntje verder uit, maar het blijft opletten geblazen …

 

 

E-Ploeg – HNO Assenede A (C6-D2-D2-E6)           4 - 12

 

Marc Franckaert                      1

Yves Depre                              1

Arno Segers                            1

Jelle Koklenberg                      1

                           

 

Tegen een op papier veel sterkere tegenstander kon onze E-ploeg niet voor de verrassing zorgen. De onze wonnen elk één partijtje nl. tegen E6-speler Jeffrey Slagle.

Door het verlies van Buggenhout A blijft de kloof 4 punten. Volgende speelweek staat DE ultrabelangrijke uitwedstrijd bij dit Buggenhout op het programma. Winnen is een noodzaak om nog enige kans op behoud te hebben.

 

 

F-Ploeg – HNO Assenede B (D2-D6-D6-E6)              8 - 8

 

Marc Segers                            3

Steven Ruys                             2

Arne Jacobs                            2

Nele Maes                               1

 

Wederom een sterke prestatie van onze F-ploeg want afgaande op de klassementen hadden zij bij het begin van de wedstrijd geen schijn van een kans tegen één van de kopploegen en toch …

Als E2-speler deed Marc Segers het voortreffelijk en hij verloor enkel van D6-speler Marc Olieux en dit dan nog eens in een spannende belle (10-12 in de 5e set!)

Ook captain Steven, Arne en Nele deden het uitstekend en zorgden voor een verdiend en onverhoopt gelijkspel.

Nog 2 speelweken en dan staat de allesbeslissende partij tegen Zele C op het programma.

 

 

Egmont E (E6-NG-NG-NG) - G-Ploeg            4 - 12

 

Erik De Caluwe                         3

Sven Peeters                           3

Bert Dombree                          3

Kevin Lossie                             3

 

Ook de G-ploeg moest op donderdagavond een wedstrijd afhaspelen in het verre Zottegem en daarom bestond de ploeg enkel uit “routinerijke” spelers.

Het werd een vrij makkelijke zege tegen de hekkensluiters maar opvallend waren toch de 4 winstpartijen van de plaatselijke kopman E6-speler Mario Holderbeke.

Door deze zege krijgen we opnieuw uitzicht op een plaatsje in de middenmoot.

 

Terug naar Nieuws