Terug naar Nieuws

Speelweek-13 (VTTL 2023-2024)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

Bijzondere speelweek voor onze ploegen in VTTL.

Onze A-ploeg kreeg forfait van Rooigem. De C-ploeg speelde op verplaatsing tegen Hof ter Burst in Hamme, wegens een kapotte verwarming in de Lebbeekse kerk. En onze D-ploeg speelde uit bij Ninove in Geraardsbergen...

 

Sint-Pauwels A - Rooigem Gent F: 16-0 FF

 

Sint-Pauwels B - Kruibeke B: 10-6

(C4, C4, C6, C6) - (C4, D2, D2, D6)

 

Op papier was dit een hapklare brok voor Kurt & Co, maar uit de heenwedstrijd wisten we al dat er enkele ondergeklasseerde D-spelers rondlopen in Kruibeke. Al is het verschil tussen uit en thuis bij de Scheldeploeg vaak groot. 

Milan en Stijn beten meteen in het zand tegen Sonny Beernaerts en Nico Vergeylen. Ronny en Kurt hingen al snel de bordjes weer in evenwicht. Milan verloor ook zijn 2de partij maar Stijn kon deze keer wel winnen van de blootvoetse Sonny. Ronny en Kurt bleven foutloos waardoor er een 5-3 voorsprong op de feuille kwam halfweg. 

Naderhand verloor Stijn een beetje verrassend van Seppe Van der Aa na een wel heel gelijkopgaande wedstrijd. Milan won wel, waardoor de voorsprong intact bleef. De beslissing zou vallen in de volgende partijen. Ronny moest na 5 sets het hoofd buigen voor Nico. Kurt wist zijn belle wel te winnen van Sonny. Aan Milan en Stijn om de klus te klaren en de 9 op het bord te zetten. Het verlies van Ronny tegen Sonny en de winst van Kurt tegen Nico was enkel nog voer voor de statistieken. Zo bleef Kurt wel foutloos en wonnen Ron, Stekkie en Milan elk 2 partijen. Door deze zege wipt de B-ploeg over Kruibeke in het klassement in het duel der middenmoters.

 

Hof ter Burst B - Sint-Pauwels C: 2-14

(E0, E0, E0, E2) - (D4, D4, D4, E4)

 

Duidelijke overwinning voor onze C-ploeg bij de voorlaatste in de stand. De Lebbekenaars zijn dan wel al veroordeeld tot degradatie. De eer van dit ervaren 4-tal staat nog steeds op het spel. 

Onze jongens begonnen twijfelend aan de wedstrijd. Wannes, nog steeds onzeker in zijn optreden tegen materiaalspelers, verloor zijn openingspartij tegen Karine De Smedt. Yves moest op de andere tafel alle zeilen bijzetten om Gerda Van Achter op de knieën te krijgen. Nadien ging het enkel crescendo met onze C-ploeg al stribbelde Karine nog even tegen door in de belle Yves te verslaan met het kleinste verschil, nadat onze Nestor van het gezelschap bij een 2-0 en 10-7 voorsprong, 3 matchballen verkwanselde.

De zege kwam echter nooit meer in het gedrang. Vooral de prestatie van invaller Arne sprong in het oog. Met de juiste 'Decker'-voorbereiding flitste de 'kleine' naar een full monty. Captain Steve pakte ook 4 op 4. Wannes en Yves scoorden 3/4.

 

Ninove D - Sint-Pauwels D: 0-16

(E4, E4, E6) - (D6, E0, E2, E4)

 

Geen spanning in deze partij. Ninove stond afgetekend achterin met slechts 2 draws op 12 speeldagen. De hekkensluiters zouden ook tegen onze D-ploeg niets in de pap te brokken hebben. De Ninovieters traden slechts met 3 spelers aan, waardoor er van een wedstrijd al helemaal geen sprake was. Geen probleem dus voor Peter, Marc F, Joeri en Walter om de 3 punten mee te brengen naar het Waasland.

 

 

 

 

 

Terug naar Nieuws