Terug naar Nieuws

Speelweek 10 (VTTL 2019-2020)

Door Ronny De Boom Met 12 Commentaren 102x bekeken

10e Speelweek TTC Sint-Pauwels (VTTL)

 

 

A-Ploeg – Gullegem D (B4-B4-B4-B6)          3 - 13

 

Jorik Maes                              2

Bart VD Nieuwenhof                1

Stefan Snellinckx                     0

Frederik Van Hoyweghen          0

 

De fiere leiders uit Gullegem kwamen naar SinPals afgezakt in een zéér sterke opstelling (3xB4, 1xB6). En we hebben het geweten. Ook al presteert onze A-ploeg erg goed in de vertrouwde omgeving, tegen deze toppers was geen kruid gewassen.

Jorik was opnieuw subliem en wettigde zeker een mogelijk B4-klassement. Bart prikte een B6 (de jonge Felix Cuvelier). Stefan was zeker op niveau maar verloor 3 belles. Voor Frederik was het een lastige avond en moest ervaren dat het gebrek aan training zeker tegen deze tegenstanders kan doorwegen.

De laatste wedstrijd in de heenronde (op bezoek bij Bilzen A) wordt nog een krachtmeting met een ploeg die een plaatsje lager staat dan de onze maar wel met 4 B-spelers kan aantreden …

 

 

 

B-Ploeg – Eikenlo A (C0-C0-C4-C4)                       10 - 6

 

Tom Van Den Broeck                3

Karel Piron                               3

Jeffrey Suy                            3

Joris Malcontent                     1

 

Opnieuw een partij die liefst gewonnen moest worden … In deze reeks 1e provinciale kan echt elke ploeg tegen elke andere ploeg winnen. 2x winnen of verliezen na elkaar en je staat opnieuw bovenaan of onderaan …

De bezoekers moesten vooral rekenen op hun 2 sterke C0-spelers Geert Blomme en Jurrie Boussy.

Gelukkig was onze ploeg evenwichtiger. Spijtig dat captain Joris na een aantal sterke prestaties opnieuw een mindere dag kende. Kan gebeuren.

Tom, Karel en Jeffrey waren bij de pinken en zorgden uiteindelijk voor 10-6 winstcijfers. Opdracht volbracht.

Volgende week staat het prestigeduel met Stekene C op het programma. Een mooie afsluiter van de heenronde.

 

 

Wetteren A (C0-C2-C4-C6) - C-Ploeg                   13 - 3

 

Kurt Beghyn                             2

Ronny De Boom                         1

Stijn De Boeck                        0

Peter Daems                            0

 

Zware nederlaag tegen een thuisploeg die wel erg sterk voor de dag kwam. Het waren niet alleen de plaatselijke kopmannen Jonathan De Bruyn en Wim Heirman die sterk waren. “Geheim wapen” Malcolm Vanoystaeyen speelde als C6 ook de pannen van het dak en dit mag je letterlijk nemen want wat hij soms retourneerde …

Kurt was opnieuw op niveau (2 op 4) en verloor de belle tegen Jonathan na een zeer hoogstaande partij. Stijn en Peter moesten de wet van de sterkste ondergaan.

Volgende week staat de confrontatie met revelatie Gemo A op het programma. We zullen top moeten zijn om kans te maken op één of meer punten.

 

 

D-Ploeg – Stekene E (D0-D0-D2-D4)          3 - 13

 

Yves Depre                              1

Steven Ruys                             1

Arne Jacobs                                     1

Marc Segers                            0

 

Verslag captain Steven:

 

Op speeldag 10 stond dé derby tussen Sinpals en Stekene geprogrammeerd. Bij de thuisploeg verwelkomden we opnieuw Yves, die na enkele maanden vakantie in het zuiden, niet aan de lokroep van het tafeltennis kon weerstaan. De bezoekers traden aan zonder voorzitter Hedwig Amelinckx.

 

De derby kende eigenlijk een heel saai verloop, want al snel stond het 0-4, waar enkel Yves uitzicht had op winst (11-13 verlies in de belle). Nadien kon Arne een eerste keer prikken tegen Johan Bauwens, maar toen al was duidelijk dat het er voor de thuisploeg voornamelijk op aankwam om de schade te beperken. Bij 1-7 halfweg was er toch al behoorlijk wat schade opgelopen. Enkele quotes van captain Steve tijdens de rust:

 

"Eigenlijk amuseer ik me wel vanavond, alleen verlies ik wat veel."

"Er zit geen leven in de brouwerij, deze avond mist peper en zout."

"Van een gespannen derbysfeer is er hoegenaamd geen sprake, het is meer een gemoedelijke vriendenwedstrijd."

 

Het was wachten tot de laatste 4 matchen, bij een 1-11 tussenstand dat de thuisploeg enig weerwerk bood. Marc S speelde zijn beste partij tegen Evi, Arne verloor in vijf sets van Lucas na een beklijvend kijkstuk, Steven klopte trucker Johan en Yves hervond zijn vechtlust en knokte zich naar winst tegen Andy: 3-13. Oververdiende winst voor Stekene na een sportieve avond pingpong. Zo zie je maar, tafeltennis kan leuk zijn, ook als je verliest.

 

 

E-Ploeg – Eikenlo C (D4-E0-E0-E4)              5 - 11

 

Joeri Vercauteren                   2

Robbe Weemaes                      2

Walter Deprez                        1

Milan De Caigny                       0

 

Onze E-ploeg trad aan in een onuitgegeven formatie en deed het zeker niet slecht.

Milan maakte zijn VTTL-debuut en liet zien dat we op hem zullen kunnen rekenen in de toekomst. Als jonge debutant onmiddellijk 2 belles spelen en dit zelfs tegen een D4-speler …

Ook Joeri, Robbe en Walter deden het goed maar spijtig genoeg was het toch iets te weinig om de nederlaag te vermijden.

 

 

Merelbeke K (E4-E4-E6-E6) - F-Ploeg           8 - 8

 

Rik Taffeiren                          3

Jarne Van De Walle                 3

Erik De Caluwe                        2

Leen Vandenberghe                  0

 

Verslag Erik:

 

Vertrekken aan de sporthal St Pauwels met 2 anciens, en toch met 4 spelen...je moet het maar doen hé. Bedankt Koen en Evy om onze jongster Jarne te brengen, en bedankt Leen om rechtstreeks van je werk naar Merelbeke te rijden en  bedankt Joffrey om ook te komen supporteren. De match begon voor Rik en mezelf met een 0-2 achterstand, maar konden toch beiden winnen met 2-3. Jarne zette de puntjes op de i, en Leen kon spijtig genoeg niet winnen. Rik won vervolgens weer in een vijfsetter en Erik won met 3-0, als tussenstand gaf dit een 2-4 voorsprong.

Via 3-5,werd het plots 5-5, 6-6 en 7-7. Spijtig dat Leen, haar 0-2 voorsprong niet kon verzilveren in winst en verloor met 3-2 ! We eindigen uiteindelijk met weerom twee vijfsetters, Rik deed het voor de vierde keer en won, terwijl Erik, nog steeds zoekende naar zijn niveau van vorig jaar, de duimen moest leggen tegen Dave. Uiteindelijk een billijke 8-8 uitslag van twee evenwaardige ploegen.

Vorige week sprak ik over Leen, met haar "Jingle Bells".. nu waren er niet minder dan 9 "Jingle Bells", met als  recordhouder Rik, die er vier voor zijn rekening nam, en drie maal een 2-0 kon ombuigen naar  2-3 winst !

Nadien gezellig samenzijn en hotdogs gekregen, en raar maar waar, ons Leen, begonnen als 20 jarige en de avond/nacht afgesloten als 21 jarige, en ze zal het geweten hebben, want alle aanwezige spelers van de 8 ploegen zongen de longen uit hun vermoeide body "happy birthday to you ". Dus weerom een mooie gezellige afsluiter !

 

 

Terug naar Nieuws