Clubnieuws


Verslag van Kevin Lossie over Federaal Tornooi te

Datum: 13/10/2013 9:51:09 Auteur: Ronny De Boom Pageviews: 237

 

Federaal tornooi te Schelle 13/10/2013

Op zondag 13 oktober, tot nu toe misschien wel de natste dag van het jaar, trok ik als vertegenwoordiger van TTC Sint-Pauwels naar Schelle, voor het federaal tornooi.
Op de valreep kon Kurt me nog inschrijven en ik heb er geen spijt van gehad.
Wat me tijdens de competitiematchen bij de VTTL nog niet gelukt was (setje winnen, laat staan een match) kon ik gelukkig van me afzetten.

De eerste partij tegen Franky D’hondt van Dendermonde werd beslist in een belle. Helaas moest ik daar net het onderspit delven (12-10 na een netballetje die doodviel op mijn helft).
Niet getreurd, al 2 sets kunnen aanvullen op mijn palmares…
In de tweede partij had ik geen verhaal tegen Luciaan D’Hooge van Orka. Ik kreeg geen vat op zijn service en ging terecht kansloos onderuit met 3-0.
Dan kwam het nieuws dat we met onze poule, bestaande uit 6 spelers, geen 2 tafels meer konden gebruiken… De resterende wedstrijden op 1 tafel… Het ging nog wel even duren…

Het zij zo… Niks van aantrekken en doorgaan! Tegen Cecilia Hofkens (Orka en vrouw van mijn vorige tegenstander) ging het direct de goede kant op. Ik stoomde door naar een 2-0 voorsprong, maar in plaats van het af te maken, kwam ze nog terug tot 2-2. Gelukkig kon ik me rustig houden in de vijfde set, me niet enerveren. Bij een 1-4 achterstand in de belle kon ik alsnog het laken naar mij toetrekken en de partij winnend afsluiten. Mezelf aanmoedigen loonde, iets wat de tegenstandster net vervelend vond…

In de vierde partij stond Wesley Gaytant aan de andere kant van de tafel. Net zoals in mijn tweede partij kreeg ik ook hier geen vat op het spel en stond ik al snel 2-0 in het krijt… Gelukkig voor mij dacht Wesley ook “Het zal hier wel goedkomen…” Ik nam in de derde set het spel over en kon ook 2 sets winnend afsluiten. Dit zorgde voor een mentale boost waardoor ook de belle voor mij was. 2e winstpartij van deze middag…

Tenslotte kreeg ik nog de sterkste tegenstander voorgeschoteld. Joery Jacobs van Beerse had zijn vorige 4 partijen gewonnen en liet zich, helaas voor mij, niet zomaar doen. Vanuit alle hoeken kwamen de ballen heel snel terug… Een 3-0 score was misschien lichtjes overdreven, gezien de vele gelukballetjes, maar winst voor Joery was zeker verdiend.

Al bij al ben ik zeker tevreden… Het is eens iets anders dan telkens 3-0 rond uw oren krijgen in de competitie.

Een speciaal dankwoordje gaat wel uit naar Marc Franckaert.
“Tracht er in de eerste plaats voor te zorgen dat je het balletje al gewoon teruglegt op het veld van de tegenstander”.
Ik heb vandaag vaak aan die woorden gedacht en telkens herhaald in mijn hoofd toen het balletje bij mij was… “gewoon terugleggen”… Het heeft geloond!

Ook bedankt aan Ann en Nele voor de morele steun via sms!

Volgende afspraak: 10 november 2013 reeds vastgelegd…

Kevin  


Terug naar overzicht